Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres csokitorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 22 cm):

sütőpapír

Tésztához:

1 doboz Dr. Oetker Brownies alappor
2 darab tojás (M-es)
100 ml víz
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj

Eper és csokoládés töltelékhez:

70 g barna cukor
200 ml tej
500 g eper
300 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

40 g barna cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Tegyük a tészta alapport egy keverőtálba. Adjuk hozzá a tojásokat, a vizet és az olajat. Keverjük össze kézi habverővel az egészet, míg sima tésztát kapunk. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Az alapot fordítsuk ki egy sütőpapírral bélelt sütőrácsra és hagyjuk kihűlni a tortát.

Eper- és csokoládétöltelék:
A zselatint a csomagolás utasításai szerint készítsük elő. Keverjük össze a kakaót a cukorral és a tejjel egy kisebb lábasban, és keverés közben forraljuk fel. Vegyük le a lábast a tűzről és adjuk hozzá a zselatint, keverjük míg feloldódik. Hagyjuk kihűlni, időnként megkeverve. Közben mossuk és tisztítsuk meg az epret, majd hosszában vágjuk félbe.

A tejszínt verjük fel kemény habbá, és forgassuk hozzá a kihűlt kakaós keverékhez. Vegyük le a sütőpapírt a tortáról. Fordítsuk meg a tortát, és vágjunk át egyszer vízszintesen. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra. Helyezzünk köré egy tortakarikát. A tetejére kenjünk 2 evőkanálnyi tölteléket.

Az epreket szorosan egymás mellé, vágott oldalukkal kifelé fordítva helyezzük a krémre. A maradék epret vágott felével lefelé rendezzük a krém tetejére. Öntsük rá a maradék krémet, és simítsuk el. A felső réteget egy tálban morzsoljuk össze a reszelt csokoládéval (a dobozban van), terítsük el a torta tetején, szükség esetén nyomjuk le. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Béleljünk ki egy kis tepsit sütőpapírral. Egy kis serpenyőben közepes lángon karamellizáljuk világosbarnára a cukrot, és egy fakanál vagy spatula segítségével vékonyan oszlassuk el a papíron. Hagyjuk a karamellt megdermedni.

Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát egy késsel. Óvatosan morzsoljuk szét a karamellt a papír segítségével, és közvetlenül a tálalás előtt szórjuk a tortára.
Epres csokitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!