Epres csokitorta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 22 cm):
Tésztához:
Eper és csokoládés töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a tészta alapport egy keverőtálba. Adjuk hozzá a tojásokat, a vizet és az olajat. Keverjük össze kézi habverővel az egészet, míg sima tésztát kapunk. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Az alapot fordítsuk ki egy sütőpapírral bélelt sütőrácsra és hagyjuk kihűlni a tortát.
Eper- és csokoládétöltelék:
A zselatint a csomagolás utasításai szerint készítsük elő. Keverjük össze a kakaót a cukorral és a tejjel egy kisebb lábasban, és keverés közben forraljuk fel. Vegyük le a lábast a tűzről és adjuk hozzá a zselatint, keverjük míg feloldódik. Hagyjuk kihűlni, időnként megkeverve. Közben mossuk és tisztítsuk meg az epret, majd hosszában vágjuk félbe.
A tejszínt verjük fel kemény habbá, és forgassuk hozzá a kihűlt kakaós keverékhez. Vegyük le a sütőpapírt a tortáról. Fordítsuk meg a tortát, és vágjunk át egyszer vízszintesen. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra. Helyezzünk köré egy tortakarikát. A tetejére kenjünk 2 evőkanálnyi tölteléket.
Az epreket szorosan egymás mellé, vágott oldalukkal kifelé fordítva helyezzük a krémre. A maradék epret vágott felével lefelé rendezzük a krém tetejére. Öntsük rá a maradék krémet, és simítsuk el. A felső réteget egy tálban morzsoljuk össze a reszelt csokoládéval (a dobozban van), terítsük el a torta tetején, szükség esetén nyomjuk le. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Béleljünk ki egy kis tepsit sütőpapírral. Egy kis serpenyőben közepes lángon karamellizáljuk világosbarnára a cukrot, és egy fakanál vagy spatula segítségével vékonyan oszlassuk el a papíron. Hagyjuk a karamellt megdermedni.
Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát egy késsel. Óvatosan morzsoljuk szét a karamellt a papír segítségével, és közvetlenül a tálalás előtt szórjuk a tortára.
Epres csokitorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 22 cm):
Tésztához:
Eper és csokoládés töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a tészta alapport egy keverőtálba. Adjuk hozzá a tojásokat, a vizet és az olajat. Keverjük össze kézi habverővel az egészet, míg sima tésztát kapunk. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Az alapot fordítsuk ki egy sütőpapírral bélelt sütőrácsra és hagyjuk kihűlni a tortát.
Eper- és csokoládétöltelék:
A zselatint a csomagolás utasításai szerint készítsük elő. Keverjük össze a kakaót a cukorral és a tejjel egy kisebb lábasban, és keverés közben forraljuk fel. Vegyük le a lábast a tűzről és adjuk hozzá a zselatint, keverjük míg feloldódik. Hagyjuk kihűlni, időnként megkeverve. Közben mossuk és tisztítsuk meg az epret, majd hosszában vágjuk félbe.
A tejszínt verjük fel kemény habbá, és forgassuk hozzá a kihűlt kakaós keverékhez. Vegyük le a sütőpapírt a tortáról. Fordítsuk meg a tortát, és vágjunk át egyszer vízszintesen. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra. Helyezzünk köré egy tortakarikát. A tetejére kenjünk 2 evőkanálnyi tölteléket.
Az epreket szorosan egymás mellé, vágott oldalukkal kifelé fordítva helyezzük a krémre. A maradék epret vágott felével lefelé rendezzük a krém tetejére. Öntsük rá a maradék krémet, és simítsuk el. A felső réteget egy tálban morzsoljuk össze a reszelt csokoládéval (a dobozban van), terítsük el a torta tetején, szükség esetén nyomjuk le. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Béleljünk ki egy kis tepsit sütőpapírral. Egy kis serpenyőben közepes lángon karamellizáljuk világosbarnára a cukrot, és egy fakanál vagy spatula segítségével vékonyan oszlassuk el a papíron. Hagyjuk a karamellt megdermedni.
Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát egy késsel. Óvatosan morzsoljuk szét a karamellt a papír segítségével, és közvetlenül a tálalás előtt szórjuk a tortára.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?