Csokoládé-narancs réteges torta
Hozzávalók
Magas, csatos tortaformához (Ø 18 cm):
sütőpapír
Piskóta tésztához:
100 g kandírozott narancshéj
60 g vaj vagy margarin
4 db tojás (M-es)
4 teáskanál forró víz
140 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
180 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
20 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
Áztatáshoz:
kb. 75 ml világos narancslikőr
Töltelékhez:
1 tasak Dr. Oetker Csokoládés Tortakrém
600 ml hideg habtejszín
kb. 3 evőkanál narancslekvár
Bevonathoz:
50 ml habtejszín
75 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
Díszítéshez:
kb. 20 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
kb. 1 db kezeletlen narancs
némi keksz
Elkészítés
Előkészítés:
A kandírozott narancshéjat aprítsuk finomra botmixer segítségével. A tésztához a vajat vagy margarint olvasszuk meg, és hagyjuk kissé kihűlni. Tegyünk sütőpapírt tortaformába és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat és a vizet egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vanillincukorral elkevert cukrot, miközben 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kandírozott narancshéjjal, majd a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük a masszához. Röviden keverjük bele az olvasztott vajat vagy margarint. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tortaformában. Helyezzük a formát a sütő aljában lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral borított süteményrácsra, vegyük le a forma alját, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Áztatás:
Vágjuk át az alapot vízszintesen háromszor. Az aljakat egyenletesen áztassuk be a likőrrel. A sima alapot tegyük félre a felső tortalaphoz. Az alsó réteget tegyük egy tányérra.
Töltelék:
Tegyük a tortakrémet egy keverőtálba, adjuk hozzá a tejszínt, és konyhai robotgéppel (habverő) verjük az egészet, először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton legalább 3 percig. A krém jó 1/4 részét tegyük félre. A 3 alapot egyenletesen kenjük meg a lekvárral, majd a maradék krémmel, és halmozzuk őket egymásra. Helyezzük rá az utolsó tortalapot, majd a maradék krémet simítsuk el a tortán, és legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Máz:
Forraljuk fel a tejszínhabot, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tortabevonót. Addig keverjük, amíg el nem olvad. Hagyjuk kissé kihűlni, majd a torta közepére öntjük, és a szélén egy keveset lefuttatva, lendületesen eloszlatjuk. Hűtsük le a tortát.
Díszítés:
Díszítsük a tortát tetszés szerint. A csokoládéecsetekhez tegyük a tortabevonót egy kis mélyhűtőzacskóba, zárjuk le szorosan, és tegyük alacsony hőfokon vízforralóba (többször átgyúrjuk). Töröljük le a fagyasztózacskót, vágjunk le egy kis sarkot, és nyomjunk pacákat a csokoládébevonóból sütőpapírra, és ecsettel ecseteljük ki őket. A narancshéjhoz öblítsük le a narancsot forró vízben, és a csíkokat vágjunk ki a hámozóval.
Tálalás előtt vegyük le a csokoládéecseteket a sütőpapírról, és díszítsük velük a tortát, valamint a narancshéjjal és a keksszel.
A tojásokat és a vizet egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vanillincukorral elkevert cukrot, miközben 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kandírozott narancshéjjal, majd a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük a masszához. Röviden keverjük bele az olvasztott vajat vagy margarint. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tortaformában. Helyezzük a formát a sütő aljában lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral borított süteményrácsra, vegyük le a forma alját, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Áztatás:
Vágjuk át az alapot vízszintesen háromszor. Az aljakat egyenletesen áztassuk be a likőrrel. A sima alapot tegyük félre a felső tortalaphoz. Az alsó réteget tegyük egy tányérra.
Töltelék:
Tegyük a tortakrémet egy keverőtálba, adjuk hozzá a tejszínt, és konyhai robotgéppel (habverő) verjük az egészet, először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton legalább 3 percig. A krém jó 1/4 részét tegyük félre. A 3 alapot egyenletesen kenjük meg a lekvárral, majd a maradék krémmel, és halmozzuk őket egymásra. Helyezzük rá az utolsó tortalapot, majd a maradék krémet simítsuk el a tortán, és legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Máz:
Forraljuk fel a tejszínhabot, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tortabevonót. Addig keverjük, amíg el nem olvad. Hagyjuk kissé kihűlni, majd a torta közepére öntjük, és a szélén egy keveset lefuttatva, lendületesen eloszlatjuk. Hűtsük le a tortát.
Díszítés:
Díszítsük a tortát tetszés szerint. A csokoládéecsetekhez tegyük a tortabevonót egy kis mélyhűtőzacskóba, zárjuk le szorosan, és tegyük alacsony hőfokon vízforralóba (többször átgyúrjuk). Töröljük le a fagyasztózacskót, vágjunk le egy kis sarkot, és nyomjunk pacákat a csokoládébevonóból sütőpapírra, és ecsettel ecseteljük ki őket. A narancshéjhoz öblítsük le a narancsot forró vízben, és a csíkokat vágjunk ki a hámozóval.
Tálalás előtt vegyük le a csokoládéecseteket a sütőpapírról, és díszítsük velük a tortát, valamint a narancshéjjal és a keksszel.
Tipp:
Ha nincs magas tortaformája, akkor először csak a tészta felét készítse el, és a formában (Ø 18 cm) egymás után süsse meg a 2 alapot. Süssük mindkettőt kb. 25 percig ugyanazon a sütőbeállításon.
Kedvencnek jelölöm
Csokoládé-narancs réteges torta
Hozzávalók
kb. 10 szelet elkészítéséhez
Magas, csatos tortaformához (Ø 18 cm):
sütőpapír
Piskóta tésztához:
100 g kandírozott narancshéj
60 g vaj vagy margarin
4 db tojás (M-es)
4 teáskanál forró víz
140 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
180 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Áztatáshoz:
kb. 75 ml világos narancslikőr
Töltelékhez:
1 tasak Dr. Oetker Csokoládés Tortakrém
600 ml hideg habtejszín
kb. 3 evőkanál narancslekvár
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kandírozott narancshéjat aprítsuk finomra botmixer segítségével. A tésztához a vajat vagy margarint olvasszuk meg, és hagyjuk kissé kihűlni. Tegyünk sütőpapírt tortaformába és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat és a vizet egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vanillincukorral elkevert cukrot, miközben 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kandírozott narancshéjjal, majd a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük a masszához. Röviden keverjük bele az olvasztott vajat vagy margarint. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tortaformában. Helyezzük a formát a sütő aljában lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral borított süteményrácsra, vegyük le a forma alját, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Áztatás:
Vágjuk át az alapot vízszintesen háromszor. Az aljakat egyenletesen áztassuk be a likőrrel. A sima alapot tegyük félre a felső tortalaphoz. Az alsó réteget tegyük egy tányérra.
Töltelék:
Tegyük a tortakrémet egy keverőtálba, adjuk hozzá a tejszínt, és konyhai robotgéppel (habverő) verjük az egészet, először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton legalább 3 percig. A krém jó 1/4 részét tegyük félre. A 3 alapot egyenletesen kenjük meg a lekvárral, majd a maradék krémmel, és halmozzuk őket egymásra. Helyezzük rá az utolsó tortalapot, majd a maradék krémet simítsuk el a tortán, és legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Máz:
Forraljuk fel a tejszínhabot, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tortabevonót. Addig keverjük, amíg el nem olvad. Hagyjuk kissé kihűlni, majd a torta közepére öntjük, és a szélén egy keveset lefuttatva, lendületesen eloszlatjuk. Hűtsük le a tortát.
Díszítés:
Díszítsük a tortát tetszés szerint. A csokoládéecsetekhez tegyük a tortabevonót egy kis mélyhűtőzacskóba, zárjuk le szorosan, és tegyük alacsony hőfokon vízforralóba (többször átgyúrjuk). Töröljük le a fagyasztózacskót, vágjunk le egy kis sarkot, és nyomjunk pacákat a csokoládébevonóból sütőpapírra, és ecsettel ecseteljük ki őket. A narancshéjhoz öblítsük le a narancsot forró vízben, és a csíkokat vágjunk ki a hámozóval.
Tálalás előtt vegyük le a csokoládéecseteket a sütőpapírról, és díszítsük velük a tortát, valamint a narancshéjjal és a keksszel.
A tojásokat és a vizet egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vanillincukorral elkevert cukrot, miközben 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kandírozott narancshéjjal, majd a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük a masszához. Röviden keverjük bele az olvasztott vajat vagy margarint. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tortaformában. Helyezzük a formát a sütő aljában lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral borított süteményrácsra, vegyük le a forma alját, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Áztatás:
Vágjuk át az alapot vízszintesen háromszor. Az aljakat egyenletesen áztassuk be a likőrrel. A sima alapot tegyük félre a felső tortalaphoz. Az alsó réteget tegyük egy tányérra.
Töltelék:
Tegyük a tortakrémet egy keverőtálba, adjuk hozzá a tejszínt, és konyhai robotgéppel (habverő) verjük az egészet, először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton legalább 3 percig. A krém jó 1/4 részét tegyük félre. A 3 alapot egyenletesen kenjük meg a lekvárral, majd a maradék krémmel, és halmozzuk őket egymásra. Helyezzük rá az utolsó tortalapot, majd a maradék krémet simítsuk el a tortán, és legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Máz:
Forraljuk fel a tejszínhabot, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tortabevonót. Addig keverjük, amíg el nem olvad. Hagyjuk kissé kihűlni, majd a torta közepére öntjük, és a szélén egy keveset lefuttatva, lendületesen eloszlatjuk. Hűtsük le a tortát.
Díszítés:
Díszítsük a tortát tetszés szerint. A csokoládéecsetekhez tegyük a tortabevonót egy kis mélyhűtőzacskóba, zárjuk le szorosan, és tegyük alacsony hőfokon vízforralóba (többször átgyúrjuk). Töröljük le a fagyasztózacskót, vágjunk le egy kis sarkot, és nyomjunk pacákat a csokoládébevonóból sütőpapírra, és ecsettel ecseteljük ki őket. A narancshéjhoz öblítsük le a narancsot forró vízben, és a csíkokat vágjunk ki a hámozóval.
Tálalás előtt vegyük le a csokoládéecseteket a sütőpapírról, és díszítsük velük a tortát, valamint a narancshéjjal és a keksszel.
Tipp:
Ha nincs magas tortaformája, akkor először csak a tészta felét készítse el, és a formában (Ø 18 cm) egymás után süsse meg a 2 alapot. Süssük mindkettőt kb. 25 percig ugyanazon a sütőbeállításon.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?