Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládé-narancs réteges torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 szelet elkészítéséhez

Magas, csatos tortaformához (Ø 18 cm):

sütőpapír

Piskóta tésztához:

100 g kandírozott narancshéj
60 g vaj vagy margarin
4 db tojás (M-es)
4 teáskanál forró víz
140 g cukor
180 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Áztatáshoz:

kb. 75 ml világos narancslikőr

Töltelékhez:

600 ml hideg habtejszín
kb. 3 evőkanál narancslekvár

Bevonathoz:

50 ml habtejszín

Díszítéshez:

kb. 1 db kezeletlen narancs
némi keksz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kandírozott narancshéjat aprítsuk finomra botmixer segítségével. A tésztához a vajat vagy margarint olvasszuk meg, és hagyjuk kissé kihűlni. Tegyünk sütőpapírt tortaformába és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat és a vizet egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vanillincukorral elkevert cukrot, miközben 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kandírozott narancshéjjal, majd a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük a masszához. Röviden keverjük bele az olvasztott vajat vagy margarint. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tortaformában. Helyezzük a formát a sütő aljában lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral borított süteményrácsra, vegyük le a forma alját, és hagyjuk kihűlni a tésztát.

Áztatás:
Vágjuk át az alapot vízszintesen háromszor. Az aljakat egyenletesen áztassuk be a likőrrel. A sima alapot tegyük félre a felső tortalaphoz. Az alsó réteget tegyük egy tányérra.

Töltelék:
Tegyük a tortakrémet egy keverőtálba, adjuk hozzá a tejszínt, és konyhai robotgéppel (habverő) verjük az egészet, először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton legalább 3 percig. A krém jó 1/4 részét tegyük félre. A 3 alapot egyenletesen kenjük meg a lekvárral, majd a maradék krémmel, és halmozzuk őket egymásra. Helyezzük rá az utolsó tortalapot, majd a maradék krémet simítsuk el a tortán, és legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.

Máz:
Forraljuk fel a tejszínhabot, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tortabevonót. Addig keverjük, amíg el nem olvad. Hagyjuk kissé kihűlni, majd a torta közepére öntjük, és a szélén egy keveset lefuttatva, lendületesen eloszlatjuk. Hűtsük le a tortát.

Díszítés:
Díszítsük a tortát tetszés szerint. A csokoládéecsetekhez tegyük a tortabevonót egy kis mélyhűtőzacskóba, zárjuk le szorosan, és tegyük alacsony hőfokon vízforralóba (többször átgyúrjuk). Töröljük le a fagyasztózacskót, vágjunk le egy kis sarkot, és nyomjunk pacákat a csokoládébevonóból sütőpapírra, és ecsettel ecseteljük ki őket. A narancshéjhoz öblítsük le a narancsot forró vízben, és a csíkokat vágjunk ki a hámozóval.
Tálalás előtt vegyük le a csokoládéecseteket a sütőpapírról, és díszítsük velük a tortát, valamint a narancshéjjal és a keksszel.

Tipp:

Ha nincs magas tortaformája, akkor először csak a tészta felét készítse el, és a formában (Ø 18 cm) egymás után süsse meg a 2 alapot. Süssük mindkettőt kb. 25 percig ugyanazon a sütőbeállításon.
Csokoládé-narancs réteges torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!