Csokoládé-narancs réteges torta
Hozzávalók
Magas, csatos tortaformához (Ø 18 cm):
Piskóta tésztához:
Áztatáshoz:
Töltelékhez:
Bevonathoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a vizet egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vanillincukorral elkevert cukrot, miközben 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kandírozott narancshéjjal, majd a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük a masszához. Röviden keverjük bele az olvasztott vajat vagy margarint. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tortaformában. Helyezzük a formát a sütő aljában lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral borított süteményrácsra, vegyük le a forma alját, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Áztatás:
Vágjuk át az alapot vízszintesen háromszor. Az aljakat egyenletesen áztassuk be a likőrrel. A sima alapot tegyük félre a felső tortalaphoz. Az alsó réteget tegyük egy tányérra.
Töltelék:
Tegyük a tortakrémet egy keverőtálba, adjuk hozzá a tejszínt, és konyhai robotgéppel (habverő) verjük az egészet, először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton legalább 3 percig. A krém jó 1/4 részét tegyük félre. A 3 alapot egyenletesen kenjük meg a lekvárral, majd a maradék krémmel, és halmozzuk őket egymásra. Helyezzük rá az utolsó tortalapot, majd a maradék krémet simítsuk el a tortán, és legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Máz:
Forraljuk fel a tejszínhabot, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tortabevonót. Addig keverjük, amíg el nem olvad. Hagyjuk kissé kihűlni, majd a torta közepére öntjük, és a szélén egy keveset lefuttatva, lendületesen eloszlatjuk. Hűtsük le a tortát.
Díszítés:
Díszítsük a tortát tetszés szerint. A csokoládéecsetekhez tegyük a tortabevonót egy kis mélyhűtőzacskóba, zárjuk le szorosan, és tegyük alacsony hőfokon vízforralóba (többször átgyúrjuk). Töröljük le a fagyasztózacskót, vágjunk le egy kis sarkot, és nyomjunk pacákat a csokoládébevonóból sütőpapírra, és ecsettel ecseteljük ki őket. A narancshéjhoz öblítsük le a narancsot forró vízben, és a csíkokat vágjunk ki a hámozóval.
Tálalás előtt vegyük le a csokoládéecseteket a sütőpapírról, és díszítsük velük a tortát, valamint a narancshéjjal és a keksszel.
Tipp:
Csokoládé-narancs réteges torta
Hozzávalók
kb. 10 szelet elkészítéséhez
Magas, csatos tortaformához (Ø 18 cm):
Piskóta tésztához:
Áztatáshoz:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a vizet egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vanillincukorral elkevert cukrot, miközben 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kandírozott narancshéjjal, majd a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük a masszához. Röviden keverjük bele az olvasztott vajat vagy margarint. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tortaformában. Helyezzük a formát a sütő aljában lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral borított süteményrácsra, vegyük le a forma alját, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Áztatás:
Vágjuk át az alapot vízszintesen háromszor. Az aljakat egyenletesen áztassuk be a likőrrel. A sima alapot tegyük félre a felső tortalaphoz. Az alsó réteget tegyük egy tányérra.
Töltelék:
Tegyük a tortakrémet egy keverőtálba, adjuk hozzá a tejszínt, és konyhai robotgéppel (habverő) verjük az egészet, először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton legalább 3 percig. A krém jó 1/4 részét tegyük félre. A 3 alapot egyenletesen kenjük meg a lekvárral, majd a maradék krémmel, és halmozzuk őket egymásra. Helyezzük rá az utolsó tortalapot, majd a maradék krémet simítsuk el a tortán, és legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Máz:
Forraljuk fel a tejszínhabot, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tortabevonót. Addig keverjük, amíg el nem olvad. Hagyjuk kissé kihűlni, majd a torta közepére öntjük, és a szélén egy keveset lefuttatva, lendületesen eloszlatjuk. Hűtsük le a tortát.
Díszítés:
Díszítsük a tortát tetszés szerint. A csokoládéecsetekhez tegyük a tortabevonót egy kis mélyhűtőzacskóba, zárjuk le szorosan, és tegyük alacsony hőfokon vízforralóba (többször átgyúrjuk). Töröljük le a fagyasztózacskót, vágjunk le egy kis sarkot, és nyomjunk pacákat a csokoládébevonóból sütőpapírra, és ecsettel ecseteljük ki őket. A narancshéjhoz öblítsük le a narancsot forró vízben, és a csíkokat vágjunk ki a hámozóval.
Tálalás előtt vegyük le a csokoládéecseteket a sütőpapírról, és díszítsük velük a tortát, valamint a narancshéjjal és a keksszel.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?