Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres müzli görög módra

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 3 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 3 adag elkészítéséhez

200 g eper
2 evőkanál folyékony méz
2 evőkanál víz
250 g görög joghurt (10% zsírtartalmú)
60 g mézes müzli

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Epres müzli görög módra pohárkrém desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az epret megmossuk, megpucoljuk és negyedeljük. A mézet és a vizet összekeverjük.

Elkészítés:

A mézes öntetet kb. 3 pohárba öntjük, majd elosztjuk rajta a joghurtot, esetleg hideg helyre tesszük. A müzlit és az epret közvetlenül tálalás előtt rétegezzük a pohárkrém desszert tetejére.

Tipp:

Szezontól függően elkészíthetjük ugyanezt a pohárkrém receptet más gyümölccsel is.
Az Epres müzli görög módra kreatívan díszíthető pohárkrém desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!