Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres–ribizlis csatni

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 darab 200 ml-es üveg Epres–ribizlis csatni

250 g földieper (előkészítve mérjük le)
200 g piros ribizli (előkészítve mérjük le)
50-60 g lilahagyma
1 csapott kávéskanál őrölt chili paprika
100 ml vörösbor
25 ml balzsamecet
1/2 tasak (250 g) Dr. Oetker Befőzőcukor 2:1
1 kávéskanál őrölt fahéj
némi só

Elkészítés

Az Epres–ribizlis csatni elkészítése lépésről lépésre:

Előkészítés:

Az epret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk, és 250 g-ot kimérünk. A ribizlit a szárától megtisztítjuk, megmossuk, és 200 g-ot kimérünk. A hagymát megtisztítjuk és nagyon apró kockára vágjuk. A vörösborból 100 ml-t, a balzsamecetből 25 ml-t kimérünk.

Elkészítés:

Az epret, ribizlit, lilahagymát és a felsorolt további hozzávalókat egy főzőedénybe öntjük, és alaposan elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, időnként megkeverve 8-10 percig forrni hagyjuk, majd ízlés szerint sózzuk. A csatnit azonnal az előkészített üvegekben töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tippek:

A csatnit elkészíthetjük ribizli helyett málnával is.

Bagett és sajtok mellé kínáljuk.
Epres–ribizlis csatni

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!