
Joghurtos naan-kenyér



Hozzávalók
Mártogatóshoz:
kb. 1 csokor menta
350 g natúr joghurt
kb. 1 evőkanál citromlé
kevés cukor
kevés só
frissen őrölt bors
Naanhoz:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
1 teáskanál cukor
½ teáskanál só
150 g joghurt
75 ml tej
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 darab tojás (M-es)
Sütéshez:
kevés vaj vagy margarin
Elkészítés
Elkészítés:
Mentajoghurt:
A friss mentaleveleket finomra aprítjuk. A joghurtot összekeverjük a citromlével, a cukorral, a sóval és a borssal, majd ízesítjük. Belekeverjük a mentát, és a mártogatóst tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt tésztává dolgozzuk.
Formázás, sütés:
A tésztát 6 egyforma méretű adagra osztjuk, majd golyókká formázzuk. A golyókat enyhén lisztezett munkafelületen egymás után lepénnyé (kb. 20 cm ᴓ) kinyújtjuk. Felforrósítunk egy bevonatos serpenyőt, és megolvasztjuk benne a zsiradékot. Lejjebb vesszük a hőmérsékletet, és a lepényeket egyesével tesszük a serpenyőbe. Ha a lepény alsó fele megbarnult, akkor megfordítjuk, és készre sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni. A további lepényeket ugyanígy megsütjük, és a mentajoghurttal tálaljuk.
A friss mentaleveleket finomra aprítjuk. A joghurtot összekeverjük a citromlével, a cukorral, a sóval és a borssal, majd ízesítjük. Belekeverjük a mentát, és a mártogatóst tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt tésztává dolgozzuk.
Formázás, sütés:
A tésztát 6 egyforma méretű adagra osztjuk, majd golyókká formázzuk. A golyókat enyhén lisztezett munkafelületen egymás után lepénnyé (kb. 20 cm ᴓ) kinyújtjuk. Felforrósítunk egy bevonatos serpenyőt, és megolvasztjuk benne a zsiradékot. Lejjebb vesszük a hőmérsékletet, és a lepényeket egyesével tesszük a serpenyőbe. Ha a lepény alsó fele megbarnult, akkor megfordítjuk, és készre sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni. A további lepényeket ugyanígy megsütjük, és a mentajoghurttal tálaljuk.
Tipp:
Ízlés szerint a serpenyőbe tehetünk fokhagymát is.

Kedvencnek jelölöm

Joghurtos naan-kenyér
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Mártogatóshoz:
kb. 1 csokor menta
350 g natúr joghurt
kb. 1 evőkanál citromlé
kevés cukor
kevés só
frissen őrölt bors
Naanhoz:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
1 teáskanál cukor
½ teáskanál só
150 g joghurt
75 ml tej
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 darab tojás (M-es)
Sütéshez:
kevés vaj vagy margarin
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Mentajoghurt:
A friss mentaleveleket finomra aprítjuk. A joghurtot összekeverjük a citromlével, a cukorral, a sóval és a borssal, majd ízesítjük. Belekeverjük a mentát, és a mártogatóst tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt tésztává dolgozzuk.
Formázás, sütés:
A tésztát 6 egyforma méretű adagra osztjuk, majd golyókká formázzuk. A golyókat enyhén lisztezett munkafelületen egymás után lepénnyé (kb. 20 cm ᴓ) kinyújtjuk. Felforrósítunk egy bevonatos serpenyőt, és megolvasztjuk benne a zsiradékot. Lejjebb vesszük a hőmérsékletet, és a lepényeket egyesével tesszük a serpenyőbe. Ha a lepény alsó fele megbarnult, akkor megfordítjuk, és készre sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni. A további lepényeket ugyanígy megsütjük, és a mentajoghurttal tálaljuk.
A friss mentaleveleket finomra aprítjuk. A joghurtot összekeverjük a citromlével, a cukorral, a sóval és a borssal, majd ízesítjük. Belekeverjük a mentát, és a mártogatóst tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt tésztává dolgozzuk.
Formázás, sütés:
A tésztát 6 egyforma méretű adagra osztjuk, majd golyókká formázzuk. A golyókat enyhén lisztezett munkafelületen egymás után lepénnyé (kb. 20 cm ᴓ) kinyújtjuk. Felforrósítunk egy bevonatos serpenyőt, és megolvasztjuk benne a zsiradékot. Lejjebb vesszük a hőmérsékletet, és a lepényeket egyesével tesszük a serpenyőbe. Ha a lepény alsó fele megbarnult, akkor megfordítjuk, és készre sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni. A további lepényeket ugyanígy megsütjük, és a mentajoghurttal tálaljuk.
Tipp:
Ízlés szerint a serpenyőbe tehetünk fokhagymát is.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?