![Joghurtos naan-kenyér](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31645/joghurtos-naan-kenyer-15270.webp)
Joghurtos naan-kenyér
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Mártogatóshoz:
Naanhoz:
Sütéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A friss mentaleveleket finomra aprítjuk. A joghurtot összekeverjük a citromlével, a cukorral, a sóval és a borssal, majd ízesítjük. Belekeverjük a mentát, és a mártogatóst tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt tésztává dolgozzuk.
Formázás, sütés:
A tésztát 6 egyforma méretű adagra osztjuk, majd golyókká formázzuk. A golyókat enyhén lisztezett munkafelületen egymás után lepénnyé (kb. 20 cm ᴓ) kinyújtjuk. Felforrósítunk egy bevonatos serpenyőt, és megolvasztjuk benne a zsiradékot. Lejjebb vesszük a hőmérsékletet, és a lepényeket egyesével tesszük a serpenyőbe. Ha a lepény alsó fele megbarnult, akkor megfordítjuk, és készre sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni. A további lepényeket ugyanígy megsütjük, és a mentajoghurttal tálaljuk.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Joghurtos naan-kenyér
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Mártogatóshoz:
Naanhoz:
Sütéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A friss mentaleveleket finomra aprítjuk. A joghurtot összekeverjük a citromlével, a cukorral, a sóval és a borssal, majd ízesítjük. Belekeverjük a mentát, és a mártogatóst tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt tésztává dolgozzuk.
Formázás, sütés:
A tésztát 6 egyforma méretű adagra osztjuk, majd golyókká formázzuk. A golyókat enyhén lisztezett munkafelületen egymás után lepénnyé (kb. 20 cm ᴓ) kinyújtjuk. Felforrósítunk egy bevonatos serpenyőt, és megolvasztjuk benne a zsiradékot. Lejjebb vesszük a hőmérsékletet, és a lepényeket egyesével tesszük a serpenyőbe. Ha a lepény alsó fele megbarnult, akkor megfordítjuk, és készre sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni. A további lepényeket ugyanígy megsütjük, és a mentajoghurttal tálaljuk.
Tipp:
![Az Indiából érkezett Joghurtos naan-kenyér alaptésztájából 6 darabot készíthetünk.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31645/joghurtos-naan-kenyer-15270.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?