Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres tejszínes torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

Tojás (6 darab)
Liszt (6 evőkanál)
Cukor (6 evőkanál)

Krém:

1/5 kg eper
1/5 liter tejszín
2 csomag epres puding
6 evőkanál cukor
6 dl tej

Díszítés:

Eper
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta elkészítése

Tojásfehérjét felverni, majd szépen lassan bele szórni a cukrot. Jöhet a tojássárgája keverés közben a lisztet is bele kell forgatni.
És mehet is a sütőbe! :) (180 fok, kb 20 perc). Tűpróbával ellenőrizzük hogy megsült-e?

Krém elkészítése

Pudingot a cukorral tejjel megfözzük, a tejszint a habfixálóval kemény habbá verjük. A felét belekeverjük, a még langyos, pudingba.

Torta töltés és díszítés

A piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük krémmel. A piskóta közé is teszünk epret rétegessen. A maradék tejszinnel bevonjuk kívülről. A tetejét diszitjük eperrel és leöntjük tortazselével. Díszítjük.

Alternatív elkészítés

A tortát kivülröl a tetszésünknek megfelelően és alkalomhoz illően díszítjük.
Epres tejszínes torta Epres tejszínes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
127 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!