Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-tejszínes torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-12 szelet elkészítéséhez

Piskótához:

4 tojás (közepes méretű)
80 g porcukor
80 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Meggyes Töltelékhez:

1 üveg meggy (lecsöpögtetve, 350 g)

Tejszínes krémhez:

400 g hideg tejszín
250 g mascarpone sajt
100 g porcukor

Díszítéshez:

50 g csokoládélap
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát (22 cm Ø) kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskóta:
A tojásokat egy keverőedényben konyhai robotgép legmagasabb fokozatán egy percig habosra keverjük. A cukrot a vanillincukorral elkeverjük, a tojáshoz adjuk és további két percig keverve felverjük. Konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán keverve hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, az étkezési keményítőt és a kakaóport. A masszát a sütőformában egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a tésztát a sütőformából eltávolítjuk, és sütőpapírral borított sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk.

Meggyes töltelék:
A meggyet egy szűrőn keresztül jól lecsöpögtetjük, a gyümölcs levét felfogjuk, és 200 ml-t kimérünk. Az étkezési keménytőt a meggylével összekeverjük, majd megfőzzük (akár egy pudingot). Mikor már sűrűsödni kezd a massza, a meggyet is hozzáadjuk, kis ideig a meggyel együtt főzzük, majd hűlni hagyjuk.

Tejszínes krém:
A tejszínhez hozzáadjuk a zselatin fixszet és kemény habbá verjük. A mascarponét egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, végül hozzákeverjük a tejszínt is.

A piskótát kétszer vízszintesen kettévágjuk és az alsó lapot egy tortás tányérra helyezzük. A meggy felét és a krém harmadát egyenletesen elsimítjuk. Némi csokoládéreszelékkel hintjük. A középső tortalapot ráhelyezzük, enyhén rányomjuk és ugyanúgy, mint az első lapnál meggyel és krémmel töltjük, majd némi csokoládéreszelékkel hintjük. A legfelső tortalapot is ráhelyezzük, enyhén rányomjuk. A maradék krémet egyenletesen elsimítjuk, csokoládélapokkal hintjük. A tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Meggyes-tejszínes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!