Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-tejszínes torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-12 szelet elkészítéséhez

Piskótához:

4 darab tojás (közepes méretű)
80 g porcukor
80 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Meggyes Töltelékhez:

1 üveg meggy (lecsöpögtetve, 350 g)

Tejszínes krémhez:

400 g hideg tejszín
250 g mascarpone sajt
100 g porcukor

Díszítéshez:

50 g csokoládélap
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát (22 cm Ø) kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskóta:
A tojásokat egy keverőedényben konyhai robotgép legmagasabb fokozatán egy percig habosra keverjük. A cukrot a vanillincukorral elkeverjük, a tojáshoz adjuk és további két percig keverve felverjük. Konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán keverve hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, az étkezési keményítőt és a kakaóport. A masszát a sütőformában egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a tésztát a sütőformából eltávolítjuk, és sütőpapírral borított sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk.

Meggyes töltelék:
A meggyet egy szűrőn keresztül jól lecsöpögtetjük, a gyümölcs levét felfogjuk, és 200 ml-t kimérünk. Az étkezési keménytőt a meggylével összekeverjük, majd megfőzzük (akár egy pudingot). Mikor már sűrűsödni kezd a massza, a meggyet is hozzáadjuk, kis ideig a meggyel együtt főzzük, majd hűlni hagyjuk.

Tejszínes krém:
A tejszínhez hozzáadjuk a zselatin fixszet és kemény habbá verjük. A mascarponét egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, végül hozzákeverjük a tejszínt is.

A piskótát kétszer vízszintesen kettévágjuk és az alsó lapot egy tortás tányérra helyezzük. A meggy felét és a krém harmadát egyenletesen elsimítjuk. Némi csokoládéreszelékkel hintjük. A középső tortalapot ráhelyezzük, enyhén rányomjuk és ugyanúgy, mint az első lapnál meggyel és krémmel töltjük, majd némi csokoládéreszelékkel hintjük. A legfelső tortalapot is ráhelyezzük, enyhén rányomjuk. A maradék krémet egyenletesen elsimítjuk, csokoládélapokkal hintjük. A tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Meggyes-tejszínes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!