Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres vakondtúrás torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

150 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g cukor
125 g lágy vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)

Epres töltelékhez:

250 g eper
600 ml hideg habtejszín
25 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a megsült tésztát 10 percig a formában, majd vegyük ki a formából, tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.

Helyezzük a vakondtúrás tortaalapot egy sütőpapírral bélelt tortalapra. Egy evőkanál segítségével kb. 1 cm mélyen kanalazzuk ki a tésztát kb. 1-2 cm-es peremet hagyva. Előzetesen késsel vágjuk be a felszínt a szélénél. A kikanalazott tésztát egy tálban kézzel morzsoljuk össze.

Töltelék:
Mossuk és tisztítsuk meg az epret, majd vágjuk apró darabokra. A habtejszínt a zselatin fix-el majdnem keményre felverjük. Ezután adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és keverjük míg kemény hab képződik. Az aprított epret forgassuk a krémhez, majd a krémet kupola alakban kenjük el az alapon, és szórjuk meg az összemorzsolt sütemény tésztájával(ha szükséges, enyhén nyomkodjuk le a morzsát). A kész tortát tegyük hűtőszekrénybe legalább 2 órára.

Tipp:

Az epres vakondtúrás torta alapja már előző nap elkészíthető.
Epres vakondtúrás torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
82 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!