Epres vakondtúrás torta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
150 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
10 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
125 g lágy vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)
Epres töltelékhez:
250 g eper
600 ml hideg habtejszín
3 tasak Dr. Oetker Expressz zselatin fix
25 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaformát zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a megsült tésztát 10 percig a formában, majd vegyük ki a formából, tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
Helyezzük a vakondtúrás tortaalapot egy sütőpapírral bélelt tortalapra. Egy evőkanál segítségével kb. 1 cm mélyen kanalazzuk ki a tésztát kb. 1-2 cm-es peremet hagyva. Előzetesen késsel vágjuk be a felszínt a szélénél. A kikanalazott tésztát egy tálban kézzel morzsoljuk össze.
Töltelék:
Mossuk és tisztítsuk meg az epret, majd vágjuk apró darabokra. A habtejszínt a zselatin fix-el majdnem keményre felverjük. Ezután adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és keverjük míg kemény hab képződik. Az aprított epret forgassuk a krémhez, majd a krémet kupola alakban kenjük el az alapon, és szórjuk meg az összemorzsolt sütemény tésztájával(ha szükséges, enyhén nyomkodjuk le a morzsát). A kész tortát tegyük hűtőszekrénybe legalább 2 órára.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a megsült tésztát 10 percig a formában, majd vegyük ki a formából, tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
Helyezzük a vakondtúrás tortaalapot egy sütőpapírral bélelt tortalapra. Egy evőkanál segítségével kb. 1 cm mélyen kanalazzuk ki a tésztát kb. 1-2 cm-es peremet hagyva. Előzetesen késsel vágjuk be a felszínt a szélénél. A kikanalazott tésztát egy tálban kézzel morzsoljuk össze.
Töltelék:
Mossuk és tisztítsuk meg az epret, majd vágjuk apró darabokra. A habtejszínt a zselatin fix-el majdnem keményre felverjük. Ezután adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és keverjük míg kemény hab képződik. Az aprított epret forgassuk a krémhez, majd a krémet kupola alakban kenjük el az alapon, és szórjuk meg az összemorzsolt sütemény tésztájával(ha szükséges, enyhén nyomkodjuk le a morzsát). A kész tortát tegyük hűtőszekrénybe legalább 2 órára.
Tipp:
Az epres vakondtúrás torta alapja már előző nap elkészíthető.
Kedvencnek jelölöm
Epres vakondtúrás torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
150 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
125 g lágy vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)
Epres töltelékhez:
250 g eper
600 ml hideg habtejszín
3 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
25 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaformát zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a megsült tésztát 10 percig a formában, majd vegyük ki a formából, tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
Helyezzük a vakondtúrás tortaalapot egy sütőpapírral bélelt tortalapra. Egy evőkanál segítségével kb. 1 cm mélyen kanalazzuk ki a tésztát kb. 1-2 cm-es peremet hagyva. Előzetesen késsel vágjuk be a felszínt a szélénél. A kikanalazott tésztát egy tálban kézzel morzsoljuk össze.
Töltelék:
Mossuk és tisztítsuk meg az epret, majd vágjuk apró darabokra. A habtejszínt a zselatin fix-el majdnem keményre felverjük. Ezután adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és keverjük míg kemény hab képződik. Az aprított epret forgassuk a krémhez, majd a krémet kupola alakban kenjük el az alapon, és szórjuk meg az összemorzsolt sütemény tésztájával(ha szükséges, enyhén nyomkodjuk le a morzsát). A kész tortát tegyük hűtőszekrénybe legalább 2 órára.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a megsült tésztát 10 percig a formában, majd vegyük ki a formából, tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
Helyezzük a vakondtúrás tortaalapot egy sütőpapírral bélelt tortalapra. Egy evőkanál segítségével kb. 1 cm mélyen kanalazzuk ki a tésztát kb. 1-2 cm-es peremet hagyva. Előzetesen késsel vágjuk be a felszínt a szélénél. A kikanalazott tésztát egy tálban kézzel morzsoljuk össze.
Töltelék:
Mossuk és tisztítsuk meg az epret, majd vágjuk apró darabokra. A habtejszínt a zselatin fix-el majdnem keményre felverjük. Ezután adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és keverjük míg kemény hab képződik. Az aprított epret forgassuk a krémhez, majd a krémet kupola alakban kenjük el az alapon, és szórjuk meg az összemorzsolt sütemény tésztájával(ha szükséges, enyhén nyomkodjuk le a morzsát). A kész tortát tegyük hűtőszekrénybe legalább 2 órára.
Tipp:
Az epres vakondtúrás torta alapja már előző nap elkészíthető.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
1
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
2
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?