Kakaós-mogyorókrémes csiga
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük, és hosszában kettévágjuk. Az egyik tésztacsíkot egyenletesen megkenjük a mogyorókémmel, megszórjuk a kakaóporral, majd a másik tésztacsíkot ráfordítjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. A tésztát a hosszabb oldallal párhuzamosan 6-7 darab egyforma széles csíkra vágjuk. A tésztacsíkokat egyesével, csiga alakban feltekerünk, majd a csigákat a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész csigákat a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Kakaós-mogyorókrémes csiga
Hozzávalók
kb. 6-7 darab elkészítéséhez
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük, és hosszában kettévágjuk. Az egyik tésztacsíkot egyenletesen megkenjük a mogyorókémmel, megszórjuk a kakaóporral, majd a másik tésztacsíkot ráfordítjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. A tésztát a hosszabb oldallal párhuzamosan 6-7 darab egyforma széles csíkra vágjuk. A tésztacsíkokat egyesével, csiga alakban feltekerünk, majd a csigákat a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész csigákat a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?