
Epres-túrós pite



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük.
A túrót áttörjük, összekeverjük a tejföllel, a kétféle cukorral és a búzadarával. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, a tetejére két teáskanál segítségével kis halmokban rápöttyözzük a túrós krémet, majd kirakjuk az epercikkekkel. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:


Epres-túrós pite
Hozzávalók
kb. 20-24 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük.
A túrót áttörjük, összekeverjük a tejföllel, a kétféle cukorral és a búzadarával. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, a tetejére két teáskanál segítségével kis halmokban rápöttyözzük a túrós krémet, majd kirakjuk az epercikkekkel. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?