Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandarinos sütemény tejföllel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

175 g búzaliszt
3 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
120 g cukor
2 darab tojás (M-es)
50 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
100 ml narancs üdítő, pl. Fanta®

Mandarinos krémhez:

350 g mandarin (lecsepegtetve)
500 ml hideg habtejszín
250 g tejföl 20 %-os

Szóráshoz:

némi fahéjas-cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 1 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a tepsire és egyenletesen simítsuk el a tetejét. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a piskótát.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tepsit tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.

Mandarinos krém:
A mandarinokat egy szitán jól csepegtessük le. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval a csomagoláson található utasítás szerint verjük kemény habbá. Keverjük össze a tejfölt a lecsepegtetett mandarinokkal, majd forgassuk bele a tejszínt. A krémet egyenletesen terítsük el a tészta tetején, majd tegyük a süteményt a hűtőszekrénybe, legalább 1 órára.

Szórás:
Tálalás előtt szórjuk meg a sütemény tetejét fahéjas cukorral.
Mandarinos sütemény tejföllel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
58 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!