Mandarinos sütemény tejföllel
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Mandarinos krémhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 1 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a tepsire és egyenletesen simítsuk el a tetejét. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.
Mandarinos krém:
A mandarinokat egy szitán jól csepegtessük le. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval a csomagoláson található utasítás szerint verjük kemény habbá. Keverjük össze a tejfölt a lecsepegtetett mandarinokkal, majd forgassuk bele a tejszínt. A krémet egyenletesen terítsük el a tészta tetején, majd tegyük a süteményt a hűtőszekrénybe, legalább 1 órára.
Szórás:
Tálalás előtt szórjuk meg a sütemény tetejét fahéjas cukorral.
Mandarinos sütemény tejföllel
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Mandarinos krémhez:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 1 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a tepsire és egyenletesen simítsuk el a tetejét. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.
Mandarinos krém:
A mandarinokat egy szitán jól csepegtessük le. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval a csomagoláson található utasítás szerint verjük kemény habbá. Keverjük össze a tejfölt a lecsepegtetett mandarinokkal, majd forgassuk bele a tejszínt. A krémet egyenletesen terítsük el a tészta tetején, majd tegyük a süteményt a hűtőszekrénybe, legalább 1 órára.
Szórás:
Tálalás előtt szórjuk meg a sütemény tetejét fahéjas cukorral.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?