
Epres-túrós torta



Hozzávalók
Tésztához:
Piskótához:
Töltelékhez:
Krémhez:
Díszítéshez:
Sütéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy keverőedényben a sütőport a liszthez szitáljuk, hozzáadjuk a maradék hozzávalót, és konyhai robotgép segítségével először alacsony majd legmagasabb fokozaton egyenletes masszává keverjük. A tésztát a sütőformán elnyújtjuk, egy villa hegyével megszurkáljuk, és a sütőforma keretét ráhelyezzük.
A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A sütőformát időközben megtisztítjuk, és sütőpapírral béleljük.
A mandulát teflonedényben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és egy tányérban hagyjuk kihűlni. A sütési hőmérsékletet csökkentjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Piskóta:
A tojást keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra keverjük. A cukrot a vanillincukorral összekeverjük, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet, sütőport, pudingport összekeverjük, és rövid ideig a konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán keverjük. A masszát a sütőformában egyenletesen elosztjuk.
A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A piskótát vízszintesen elfelezzük. A korábban megsütött tésztalapot egy tortás tányérra helyezzük, eperlekvárral megkenjük, a tésztalap köré tortagyűrűt helyezünk, a félbevágott piskóta lapot vágással felfelé ráhelyezzük, és enyhén megnyomjuk.
Krém:
A földiepret megmossuk, megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint beáztatjuk. A túrót, cukrot, vanillincukrot, citromhéjat és a citromlevet összekeverjük. A tejszínt kemény habbá felverjük, és a zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük. Először 4 evőkanál túrót adunk a zselatinhoz, majd a maradék túrót is hozzákeverjük. Amint a massza zselésedni kezd, hozzáadjuk a tejszínt, végül a földiepret. A krémet a tortagyűrűbe a piskótalapra töltjük, majd a felső piskótalapot is ráhelyezzük. A tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A földiepret megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Tetőcserépszerűen a tortára helyezzük. A tortazselét a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük, és az eperszemeken egyenletesen eloszlatjuk. A tejszínt kemény habbá felverjük, és a tortát díszítjük. A mandulaszemekkel a torta szélét díszítjük.


Epres-túrós torta
Hozzávalók
kb. 12-16 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Piskótához:
Töltelékhez:
Krémhez:
Díszítéshez:
Sütéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy keverőedényben a sütőport a liszthez szitáljuk, hozzáadjuk a maradék hozzávalót, és konyhai robotgép segítségével először alacsony majd legmagasabb fokozaton egyenletes masszává keverjük. A tésztát a sütőformán elnyújtjuk, egy villa hegyével megszurkáljuk, és a sütőforma keretét ráhelyezzük.
A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A sütőformát időközben megtisztítjuk, és sütőpapírral béleljük.
A mandulát teflonedényben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és egy tányérban hagyjuk kihűlni. A sütési hőmérsékletet csökkentjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Piskóta:
A tojást keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra keverjük. A cukrot a vanillincukorral összekeverjük, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet, sütőport, pudingport összekeverjük, és rövid ideig a konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán keverjük. A masszát a sütőformában egyenletesen elosztjuk.
A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A piskótát vízszintesen elfelezzük. A korábban megsütött tésztalapot egy tortás tányérra helyezzük, eperlekvárral megkenjük, a tésztalap köré tortagyűrűt helyezünk, a félbevágott piskóta lapot vágással felfelé ráhelyezzük, és enyhén megnyomjuk.
Krém:
A földiepret megmossuk, megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint beáztatjuk. A túrót, cukrot, vanillincukrot, citromhéjat és a citromlevet összekeverjük. A tejszínt kemény habbá felverjük, és a zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük. Először 4 evőkanál túrót adunk a zselatinhoz, majd a maradék túrót is hozzákeverjük. Amint a massza zselésedni kezd, hozzáadjuk a tejszínt, végül a földiepret. A krémet a tortagyűrűbe a piskótalapra töltjük, majd a felső piskótalapot is ráhelyezzük. A tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A földiepret megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Tetőcserépszerűen a tortára helyezzük. A tortazselét a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük, és az eperszemeken egyenletesen eloszlatjuk. A tejszínt kemény habbá felverjük, és a tortát díszítjük. A mandulaszemekkel a torta szélét díszítjük.

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?