Vörösboros meggytorta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg tésztát nem kapunk. A tészta 2/3-át terítsük ki a tortaforma aljára, és villával többször szurkáljuk meg. A maradék tésztából formázzunk tekercset, és tegyük a forma oldalához peremként, és nyomjuk az oldalához, hogy kb. 3 cm magas peremet képezzen.
Töltelék:
A meggyet jól csepegtessük le. Készítsük el a pudingport a csomagoláson található utasítás szerint, de tej helyett csak cukorral és vörösborral. Keverjük hozzá a meggyet és terítsük a tésztaalapra. A formát tegyük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tortát.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt egy éjszakán át hagyjuk kihűlni a formában egy süteményrácson.
Díszítés:
Vegyük ki a tortát a formából. A tejszínt a cukorral és a tejszínhabfixálóval verjük keményre, majd tegyük egy díszítőfejjel ellátott habzsákba. Nyomjunk tetszőleges halmokat a tortára. Tálalás előtt szórjuk meg fahéjjal.
Vörösboros meggytorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg tésztát nem kapunk. A tészta 2/3-át terítsük ki a tortaforma aljára, és villával többször szurkáljuk meg. A maradék tésztából formázzunk tekercset, és tegyük a forma oldalához peremként, és nyomjuk az oldalához, hogy kb. 3 cm magas peremet képezzen.
Töltelék:
A meggyet jól csepegtessük le. Készítsük el a pudingport a csomagoláson található utasítás szerint, de tej helyett csak cukorral és vörösborral. Keverjük hozzá a meggyet és terítsük a tésztaalapra. A formát tegyük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tortát.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt egy éjszakán át hagyjuk kihűlni a formában egy süteményrácson.
Díszítés:
Vegyük ki a tortát a formából. A tejszínt a cukorral és a tejszínhabfixálóval verjük keményre, majd tegyük egy díszítőfejjel ellátott habzsákba. Nyomjunk tetszőleges halmokat a tortára. Tálalás előtt szórjuk meg fahéjjal.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?