Vörösboros meggytorta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg tésztát nem kapunk. A tészta 2/3-át terítsük ki a tortaforma aljára, és villával többször szurkáljuk meg. A maradék tésztából formázzunk tekercset, és tegyük a forma oldalához peremként, és nyomjuk az oldalához, hogy kb. 3 cm magas peremet képezzen.
Töltelék:
A meggyet jól csepegtessük le. Készítsük el a pudingport a csomagoláson található utasítás szerint, de tej helyett csak cukorral és vörösborral. Keverjük hozzá a meggyet és terítsük a tésztaalapra. A formát tegyük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tortát.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt egy éjszakán át hagyjuk kihűlni a formában egy süteményrácson.
Díszítés:
Vegyük ki a tortát a formából. A tejszínt a cukorral és a tejszínhabfixálóval verjük keményre, majd tegyük egy díszítőfejjel ellátott habzsákba. Nyomjunk tetszőleges halmokat a tortára. Tálalás előtt szórjuk meg fahéjjal.
Vörösboros meggytorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg tésztát nem kapunk. A tészta 2/3-át terítsük ki a tortaforma aljára, és villával többször szurkáljuk meg. A maradék tésztából formázzunk tekercset, és tegyük a forma oldalához peremként, és nyomjuk az oldalához, hogy kb. 3 cm magas peremet képezzen.
Töltelék:
A meggyet jól csepegtessük le. Készítsük el a pudingport a csomagoláson található utasítás szerint, de tej helyett csak cukorral és vörösborral. Keverjük hozzá a meggyet és terítsük a tésztaalapra. A formát tegyük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tortát.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt egy éjszakán át hagyjuk kihűlni a formában egy süteményrácson.
Díszítés:
Vegyük ki a tortát a formából. A tejszínt a cukorral és a tejszínhabfixálóval verjük keményre, majd tegyük egy díszítőfejjel ellátott habzsákba. Nyomjunk tetszőleges halmokat a tortára. Tálalás előtt szórjuk meg fahéjjal.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?