
Krémsajtos torta



Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 20 cm):
Tésztához:
Mascarpone krém:
Kenéshez:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy magas falú keverőedénybe tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral és adjuk a tojáshoz és további kb. 2 percig magas fokozaton keverjük. Adjuk hozzá a tejszínt. A lisztet a pudingporral és a sütőporral keverjük össze, és ezt is adjuk a masszához. Legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük össze. A tésztát az elkészített tortaformában egyenletesen osszuk el. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a tortaalapot megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-42 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaalapot vegyük ki a formából, fordítsuk egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt az alapról. A lapot vízszintesen vágjuk kétszer át, így három lapot kapunk. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra.
Mascarpone krém:
Keverjük össze a mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt a habfixálóval keményre verjük fel és keverjük 2 részletben óvatosan a mascarponéhoz. Az alsó tortalapot kenjük meg 1 evőkanál málnalekvárral, majd kenjük meg a krém 1/3-ával, és helyezzük rá a második tortalapot. A középső alapra ismét kenjünk 1 evőkanál málnalekvárt, majd a krém következő harmadát. Helyezzük a felső tortalapot a vágott felével felfelé, és nyomjuk le. A mascarpone krém utolsó harmadát kenjük az alapra, és vékonyan kenjük a torta szélére is. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Máz:
A tortabevonót és a vajat vagy margarint vízgőz felett olvasszuk fel. Hagyjuk kissé kihűlni, majd öntsük rá a jól lehűtött tortára, ha szükséges, kenjük szét egy kicsit, hogy a máz lefolyjon a torta szélén.
Díszítés:
Válogassuk szét a gyümölcsöket, ha szükséges, mossuk meg őket. Tálalás előtt díszítsük a tortát a friss bogyós gyümölcsökkel, és szórjuk meg porcukorral.
Tipp:


Krémsajtos torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (Ø 20 cm):
Tésztához:
Mascarpone krém:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy magas falú keverőedénybe tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral és adjuk a tojáshoz és további kb. 2 percig magas fokozaton keverjük. Adjuk hozzá a tejszínt. A lisztet a pudingporral és a sütőporral keverjük össze, és ezt is adjuk a masszához. Legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük össze. A tésztát az elkészített tortaformában egyenletesen osszuk el. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a tortaalapot megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-42 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaalapot vegyük ki a formából, fordítsuk egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt az alapról. A lapot vízszintesen vágjuk kétszer át, így három lapot kapunk. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra.
Mascarpone krém:
Keverjük össze a mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt a habfixálóval keményre verjük fel és keverjük 2 részletben óvatosan a mascarponéhoz. Az alsó tortalapot kenjük meg 1 evőkanál málnalekvárral, majd kenjük meg a krém 1/3-ával, és helyezzük rá a második tortalapot. A középső alapra ismét kenjünk 1 evőkanál málnalekvárt, majd a krém következő harmadát. Helyezzük a felső tortalapot a vágott felével felfelé, és nyomjuk le. A mascarpone krém utolsó harmadát kenjük az alapra, és vékonyan kenjük a torta szélére is. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Máz:
A tortabevonót és a vajat vagy margarint vízgőz felett olvasszuk fel. Hagyjuk kissé kihűlni, majd öntsük rá a jól lehűtött tortára, ha szükséges, kenjük szét egy kicsit, hogy a máz lefolyjon a torta szélén.
Díszítés:
Válogassuk szét a gyümölcsöket, ha szükséges, mossuk meg őket. Tálalás előtt díszítsük a tortát a friss bogyós gyümölcsökkel, és szórjuk meg porcukorral.
Tipp:

Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?