Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémsajtos torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (Ø 20 cm):

sütőpapír

Tésztához:

3 darab tojás (M-es)
125 g cukor
200 ml habtejszín
150 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Mascarpone krém:

250 g mascarpone krémsajt
30 g cukor
400 ml hideg habtejszín

Kenéshez:

kb. 2 evőkanál málnalekvár

Mázhoz:

50 g vaj vagy margarin

Díszítéshez:

kb. 250 g vegyes bogyós gyümölcsök, pl. szeder, málna és áfonya.
egy kis porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát béleljük ki a sütőpapírral és a sütőt melegítsük el.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat egy magas falú keverőedénybe tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral és adjuk a tojáshoz és további kb. 2 percig magas fokozaton keverjük. Adjuk hozzá a tejszínt. A lisztet a pudingporral és a sütőporral keverjük össze, és ezt is adjuk a masszához. Legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük össze. A tésztát az elkészített tortaformában egyenletesen osszuk el. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a tortaalapot megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-42 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortaalapot vegyük ki a formából, fordítsuk egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt az alapról. A lapot vízszintesen vágjuk kétszer át, így három lapot kapunk. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra.

Mascarpone krém:
Keverjük össze a mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt a habfixálóval keményre verjük fel és keverjük 2 részletben óvatosan a mascarponéhoz. Az alsó tortalapot kenjük meg 1 evőkanál málnalekvárral, majd kenjük meg a krém 1/3-ával, és helyezzük rá a második tortalapot. A középső alapra ismét kenjünk 1 evőkanál málnalekvárt, majd a krém következő harmadát. Helyezzük a felső tortalapot a vágott felével felfelé, és nyomjuk le. A mascarpone krém utolsó harmadát kenjük az alapra, és vékonyan kenjük a torta szélére is. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.

Máz:
A tortabevonót és a vajat vagy margarint vízgőz felett olvasszuk fel. Hagyjuk kissé kihűlni, majd öntsük rá a jól lehűtött tortára, ha szükséges, kenjük szét egy kicsit, hogy a máz lefolyjon a torta szélén.

Díszítés:
Válogassuk szét a gyümölcsöket, ha szükséges, mossuk meg őket. Tálalás előtt díszítsük a tortát a friss bogyós gyümölcsökkel, és szórjuk meg porcukorral.

Tipp:

A tortalapot megsüthetjük már előző nap.
Krémsajtos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!