Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres-vaníliás pohárdesszert

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

350 g eper
400 ml hideg tej
8 darab babapiskóta
2 teáskanál porcukor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, csumázzuk, majd kisebb kockákra vágjuk.

Elkészítés:

Az előkészített eperkockákat a bourbon vaníliás cukorral és 2-3 evőkanál vízzel egy kisebb lábasba tesszük. Rövid ideig főzzük, addig, amíg az eperkockák kissé összeesnek, majd félretesszük hűlni.

A tejből 300 ml-t egy magas falú keverőedénybe öntünk. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A maradék tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a porcukrot, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a babapiskótákat, és 4-4 darabba törjük.

A vaníliás krémet a babapiskóta darabokkal és az eperrel rétegezzük négy desszertes pohárban elosztva, és tálalásig (kb. 1 órára) hűtőbe tesszük.

Tipp:

Eperszezonon kívül használhatunk fagyasztott epret is.
Epres-vaníliás pohárdesszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!