Epres-vaníliás pohárdesszert
Hozzávalók
Tepsihez:
350 g eper
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
400 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Aranka krém vaníliaízű
8 darab babapiskóta
2 teáskanál porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
Az epret megmossuk, csumázzuk, majd kisebb kockákra vágjuk.
Elkészítés:
Az előkészített eperkockákat a bourbon vaníliás cukorral és 2-3 evőkanál vízzel egy kisebb lábasba tesszük. Rövid ideig főzzük, addig, amíg az eperkockák kissé összeesnek, majd félretesszük hűlni.
A tejből 300 ml-t egy magas falú keverőedénybe öntünk. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A maradék tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a porcukrot, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a babapiskótákat, és 4-4 darabba törjük.
A vaníliás krémet a babapiskóta darabokkal és az eperrel rétegezzük négy desszertes pohárban elosztva, és tálalásig (kb. 1 órára) hűtőbe tesszük.
A tejből 300 ml-t egy magas falú keverőedénybe öntünk. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A maradék tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a porcukrot, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a babapiskótákat, és 4-4 darabba törjük.
A vaníliás krémet a babapiskóta darabokkal és az eperrel rétegezzük négy desszertes pohárban elosztva, és tálalásig (kb. 1 órára) hűtőbe tesszük.
Tipp:
Eperszezonon kívül használhatunk fagyasztott epret is.
Kedvencnek jelölöm
Epres-vaníliás pohárdesszert
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
350 g eper
400 ml hideg tej
8 darab babapiskóta
2 teáskanál porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az epret megmossuk, csumázzuk, majd kisebb kockákra vágjuk.
Elkészítés:
Az előkészített eperkockákat a bourbon vaníliás cukorral és 2-3 evőkanál vízzel egy kisebb lábasba tesszük. Rövid ideig főzzük, addig, amíg az eperkockák kissé összeesnek, majd félretesszük hűlni.
A tejből 300 ml-t egy magas falú keverőedénybe öntünk. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A maradék tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a porcukrot, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a babapiskótákat, és 4-4 darabba törjük.
A vaníliás krémet a babapiskóta darabokkal és az eperrel rétegezzük négy desszertes pohárban elosztva, és tálalásig (kb. 1 órára) hűtőbe tesszük.
A tejből 300 ml-t egy magas falú keverőedénybe öntünk. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A maradék tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a porcukrot, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a babapiskótákat, és 4-4 darabba törjük.
A vaníliás krémet a babapiskóta darabokkal és az eperrel rétegezzük négy desszertes pohárban elosztva, és tálalásig (kb. 1 órára) hűtőbe tesszük.
Tipp:
Eperszezonon kívül használhatunk fagyasztott epret is.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?