Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres-vaníliás pohárdesszert

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

350 g eper
400 ml hideg tej
8 darab babapiskóta
2 teáskanál porcukor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, csumázzuk, majd kisebb kockákra vágjuk.

Elkészítés:

Az előkészített eperkockákat a bourbon vaníliás cukorral és 2-3 evőkanál vízzel egy kisebb lábasba tesszük. Rövid ideig főzzük, addig, amíg az eperkockák kissé összeesnek, majd félretesszük hűlni.

A tejből 300 ml-t egy magas falú keverőedénybe öntünk. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A maradék tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a porcukrot, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a babapiskótákat, és 4-4 darabba törjük.

A vaníliás krémet a babapiskóta darabokkal és az eperrel rétegezzük négy desszertes pohárban elosztva, és tálalásig (kb. 1 órára) hűtőbe tesszük.

Tipp:

Eperszezonon kívül használhatunk fagyasztott epret is.
Epres-vaníliás pohárdesszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!