Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kávés-pudingos szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Sütőkerethez vagy téglalap alakú kapcsos tortaformához (kb. 20x30 cm):

sütőpapaír

Piskótaalaphoz:

200 g babapiskóta
170 g vaj vagy margarin

Krémhez:

600 ml tej
250 g mascarpone krémsajt
200 g porcukor
200 ml hideg habtejszín

Kávés-babapiskótás réteghez:

kb. 100-120 ml hideg, erős presszókávé
1 teáskanál porcukor
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
kb. 180 g babapiskóta

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Egy tetszőleges tálcára vagy süteményes tálra sütőpapírt borítunk, és ráhelyezzük a sütőkeretet (vagy sütőpapírral béleljük és összeállítjuk a kapcsos formát).

Elkészítés:

Piskótaalap:
A babapiskótát mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk, és sodrófával morzsásra törjük. A vajat vagy margarint megolvasztjuk. A piskótamorzsát és a kakaóport egy keverőtálban jól összekeverjük, majd hozzáforgatjuk az olvasztott zsiradékot. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a formában, és jól lenyomkodjuk. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

Krém:
A pudingport kb. 150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, frissentartó fóliával lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A szobahőmérsékletű mascarponét és a porcukrot konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, majd apránként hozzáadjuk a szobahőmérsékletűre hűlt pudingot, és kihabosítjuk. A hideg habtejszínt a zselatin fixszel keményre felverjük, és a krémhez forgatjuk.

Összeállítás:
A piskótaalapra rásimítjuk a krém felét. A mártogatáshoz a kávét összekeverjük a porcukorral és a rumaromával. A babapiskótákat egyesével, röviden megmártjuk benne, a krémre helyezzük, kissé belenyomkodjuk. A maradék krémet a babapiskótákon szétosztjuk, elsimítjuk. A desszertet legalább 3 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A desszertet óvatosan, egy nagyobb tortalapáttal alányúlva lehúzzuk a sütőpapírról, majd egy kés segítségével körben leválasztjuk róla a sütőkeretet vagy a meglazított kapcsos forma oldalát. A tetejét megszórjuk kakaóporral, és szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

A kávét ízesíthetjük amarettóval (mandulalikőr).
Kávés-pudingos szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!