
Borkrém kehely



Hozzávalók
250 ml fehérbor
80 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
3 lap Dr. Oetker Lapzselatin
3 teáskanál rum
250 ml hideg tejszín
1 narancs leve
A díszítéshez:
csokoládéforgács
Elkészítés
Elkészítés:
A pudingot a tasakon feltüntetett utasítás szerint, de tej helyett bor felhasználásával és a porcukor hozzáadásával elkészítjük. A pudingot hagyjuk lehűlni, közben többször megkeverjük. A zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük. A narancslevet és a rumot felmelegítjük, és a zselatinhoz adjuk, majd a pudinghoz keverjük a zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a zselatinos pudinghoz. A krémet desszertes poharakban egyenletesen elosztjuk és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, csokoládéforgáccsal hintve tálaljuk.

Kedvencnek jelölöm

Borkrém kehely
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
250 ml fehérbor
80 g porcukor
3 lap Dr. Oetker Lapzselatin
3 teáskanál rum
250 ml hideg tejszín
1 narancs leve
A díszítéshez:
csokoládéforgács
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A pudingot a tasakon feltüntetett utasítás szerint, de tej helyett bor felhasználásával és a porcukor hozzáadásával elkészítjük. A pudingot hagyjuk lehűlni, közben többször megkeverjük. A zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük. A narancslevet és a rumot felmelegítjük, és a zselatinhoz adjuk, majd a pudinghoz keverjük a zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a zselatinos pudinghoz. A krémet desszertes poharakban egyenletesen elosztjuk és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, csokoládéforgáccsal hintve tálaljuk.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?