Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Erdei gyümölcsös Trifle

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta 18 cm tortaformàhoz:

2 tojàs
2 ek porcukor
1,5 ek finomliszt
1 csipet fahèj

Krèm:

25 dkg mascarpone
1 tojàs
3 ek cukor vagy eritrit
1 ek narancslekvàr
1 ek citromlè

Tejszìn rèteg:

2 dl habtejszìn

Gyümölcsrèteg:

5 dkg ribizli
30 dkg eper
10 dkg màlna
10 dkg àfonya
10 dkg szeder
1 ek citromlè
1-2 ek cukor vagy eritrit

Csokiszósz:

3 ek cukor vagy eritrit
3 ek vìz
3 dkg vaj
4-5 dkg csoki
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Piskóta

A tojàsfehèrjèt 1 csipet sóval kemèny habbà verjük, majd hozzàadjuk a porcukrot tovàbb keverjük, beleöntjük a 2 tojàs sàrgàjàt ezt is elkeverjük, majd beleöntjük a kakaóval elkevert sütőporos lisztet. Lazàn àtforgatjuk ès az előkèszìtett formàba öntjük. 180 fokon 12-15 percig sütjük.
A kis tortaformàt sütőpapìrral bèleljük ki.
A kisült piskótàt hagyjuk kihűlni.

Csokiszósz

A vizet ès cukrot felforraljuk, a többi hozzàvalót beletesszük ès addig keverjük, mìg teljesen elolvad minden benne.
Ezzel locsoljuk meg a kihűlt kockàra vàgott piskótàt.

Gyümölcs rèteg

A ribizlit, az eper felèt ès a szeder felèt a citromlèvel ès cukorral feltesszük főni. 10 percig lassú tűzön főzzük.
A többi friss gyümölcsöt megmossuk feldaraboljuk, ha kell.

Krèm

A tojàs fehèrjèt kemèny habbà verjük, közben a cukrot 2 ek vìzzel ès a narancslekvàrral felforraljuk.
Akkor jó, mikor 130 fokos, ha nem tudjuk megmèrni a kèpződő buborèkok a tetejèn 20 ft-os nagysàgúak legyenek.
Ekkor a folytonosan kevert tojàsfehèrje habhoz csorgatjuk a felèt, ezzel leforràzzuk.
A többi szirupot ugyanìgy a különvàlasztott sàrgàjàhoz keverjük.
A mascarponèhoz keverjük mindkèt tojàsos krèmet ès 1 ek citromlèt.

Tejszìnhab

A tejszìnhabot kemèny habbà verjük, vanìliàs cukorral ìzesìtjük.

Összeàllìtàs

A tàl aljàra a piskóta felèt tesszük összekockàzva ès meglocsolva a csokiszósszal.
Erre a mascarpone krèm fele kerül majd a friss gyümölcsök ( tegyünk fèlre pàr szemet dìszìtèshez) ès meglocsolva a felfőzött gyümölcsöt.
Erre ràtesszük a maradèk mascarpone krèmet.
Majd a csokis piskóta màsik felèt erre rètegezzük a tejszìnhabot .
A tetejèt friss gyümölccsel dìszìtjük.
Fogyasztàs előtt hűtőben pàr óràt èrleljük.
Erdei gyümölcsös Trifle Erdei gyümölcsös Trifle Erdei gyümölcsös Trifle Erdei gyümölcsös Trifle Erdei gyümölcsös Trifle

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-13
0 Kedvelés

Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák

Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!