Erdei gyümölcsös Trifle
Hozzávalók
Piskóta 18 cm tortaformàhoz:
Krèm:
Tejszìn rèteg:
Gyümölcsrèteg:
Csokiszósz:
Elkészítés
Piskóta
A kis tortaformàt sütőpapìrral bèleljük ki.
A kisült piskótàt hagyjuk kihűlni.
Csokiszósz
Ezzel locsoljuk meg a kihűlt kockàra vàgott piskótàt.
Gyümölcs rèteg
A többi friss gyümölcsöt megmossuk feldaraboljuk, ha kell.
Krèm
Akkor jó, mikor 130 fokos, ha nem tudjuk megmèrni a kèpződő buborèkok a tetejèn 20 ft-os nagysàgúak legyenek.
Ekkor a folytonosan kevert tojàsfehèrje habhoz csorgatjuk a felèt, ezzel leforràzzuk.
A többi szirupot ugyanìgy a különvàlasztott sàrgàjàhoz keverjük.
A mascarponèhoz keverjük mindkèt tojàsos krèmet ès 1 ek citromlèt.
Tejszìnhab
Összeàllìtàs
Erre a mascarpone krèm fele kerül majd a friss gyümölcsök ( tegyünk fèlre pàr szemet dìszìtèshez) ès meglocsolva a felfőzött gyümölcsöt.
Erre ràtesszük a maradèk mascarpone krèmet.
Majd a csokis piskóta màsik felèt erre rètegezzük a tejszìnhabot .
A tetejèt friss gyümölccsel dìszìtjük.
Fogyasztàs előtt hűtőben pàr óràt èrleljük.
Erdei gyümölcsös Trifle
Hozzávalók
Piskóta 18 cm tortaformàhoz:
Krèm:
Gyümölcsrèteg:
Csokiszósz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Piskóta
A kis tortaformàt sütőpapìrral bèleljük ki.
A kisült piskótàt hagyjuk kihűlni.
Csokiszósz
Ezzel locsoljuk meg a kihűlt kockàra vàgott piskótàt.
Gyümölcs rèteg
A többi friss gyümölcsöt megmossuk feldaraboljuk, ha kell.
Krèm
Akkor jó, mikor 130 fokos, ha nem tudjuk megmèrni a kèpződő buborèkok a tetejèn 20 ft-os nagysàgúak legyenek.
Ekkor a folytonosan kevert tojàsfehèrje habhoz csorgatjuk a felèt, ezzel leforràzzuk.
A többi szirupot ugyanìgy a különvàlasztott sàrgàjàhoz keverjük.
A mascarponèhoz keverjük mindkèt tojàsos krèmet ès 1 ek citromlèt.
Tejszìnhab
Összeàllìtàs
Erre a mascarpone krèm fele kerül majd a friss gyümölcsök ( tegyünk fèlre pàr szemet dìszìtèshez) ès meglocsolva a felfőzött gyümölcsöt.
Erre ràtesszük a maradèk mascarpone krèmet.
Majd a csokis piskóta màsik felèt erre rètegezzük a tejszìnhabot .
A tetejèt friss gyümölccsel dìszìtjük.
Fogyasztàs előtt hűtőben pàr óràt èrleljük.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?