Erdei gyümölcstorta
Hozzávalók
Erdei gyümölcstorta
8 db tojás
20 dkg sötét nádcukor
3,5 dkg vaj
8 evőkanál liszt
2,5 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 zacskó Dr. Oetker Sütőpor
Erdei gyümölcsös zselé:
1 csomag fagyasztott erdei gyümölcs
1 csomag Dr. Oetker Őrölt zselatin
2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
Tejszínes krém:
1/2 tejszín
1 evőkanál cukor
1 zacskó Dr. oetker Vanillincukor
1 csomag Dr. Oetker Habfixáló
Tetejére:
1 csomag Dr. OetkerTortazselé piros
Elkészítés
Elkészítés
Erdei gyümölcsös torta elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojások fehérjét egy nagy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját 8 evőkanál vízzel és a cukorral jó habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük az olvasztott vajat. Óvatosan összevegyítjük a tojások felvert fehérjével, aztán a kakaóporral és a sütőporral összekevert liszttel. Kikent kivajazott 24 cm-es formába öntjük és kb. 25-30 perc alatt megsütjük. (akkor jó, ha a tészta tetejét megérintve azt szilárdnak érezzük)
Erdei gyümölcsös zselé:
Az erdei gyümölcsöt hagyjuk felengedni, a levét leszűrjük és hozzákeverjük a cukrot. A zacskón feltüntetett módon elkészítjük a zselatint, mikor kész belekeverjük a gyümölcsöket is. Esetleg most keverhetünk hozzá egy kis rumot vagy rum aromát. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Tejszínes krém:
A tejszínt a cukorral és vaníliás cukorral kemény habbá verjük . Mikor elérte a megfelelő keménységet hozzákeverjük a habfixálót is .(Vigyázzunk ne, hogy verjük túl!)
A torta betöltése:
A kész piskótánkat 3 lapba vágjuk. Az első lapot visszatesszük a tortakarikába, meg locsoljuk kevés rummal és rákenjük az erdei gyümölcsös zselénk egyharmadát, erre jön a tejszínes krém szintén egyharmada. Piskóta, rumos locsolás, erdei gyümölcsös zselé, tejszínes krém. Végül rátesszük az utolsó piskóta lapunkat, utolsó réteg erdei gyümölcsös zselét és a tejszínes krémet.
A tetejét díszíthetjük, gyümölcsökkel végül leöntjük egy csomag piros torta zselével. Másnapig hűtőben tartjuk, csak ezután szeleteljük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojások fehérjét egy nagy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját 8 evőkanál vízzel és a cukorral jó habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük az olvasztott vajat. Óvatosan összevegyítjük a tojások felvert fehérjével, aztán a kakaóporral és a sütőporral összekevert liszttel. Kikent kivajazott 24 cm-es formába öntjük és kb. 25-30 perc alatt megsütjük. (akkor jó, ha a tészta tetejét megérintve azt szilárdnak érezzük)
Erdei gyümölcsös zselé:
Az erdei gyümölcsöt hagyjuk felengedni, a levét leszűrjük és hozzákeverjük a cukrot. A zacskón feltüntetett módon elkészítjük a zselatint, mikor kész belekeverjük a gyümölcsöket is. Esetleg most keverhetünk hozzá egy kis rumot vagy rum aromát. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Tejszínes krém:
A tejszínt a cukorral és vaníliás cukorral kemény habbá verjük . Mikor elérte a megfelelő keménységet hozzákeverjük a habfixálót is .(Vigyázzunk ne, hogy verjük túl!)
A torta betöltése:
A kész piskótánkat 3 lapba vágjuk. Az első lapot visszatesszük a tortakarikába, meg locsoljuk kevés rummal és rákenjük az erdei gyümölcsös zselénk egyharmadát, erre jön a tejszínes krém szintén egyharmada. Piskóta, rumos locsolás, erdei gyümölcsös zselé, tejszínes krém. Végül rátesszük az utolsó piskóta lapunkat, utolsó réteg erdei gyümölcsös zselét és a tejszínes krémet.
A tetejét díszíthetjük, gyümölcsökkel végül leöntjük egy csomag piros torta zselével. Másnapig hűtőben tartjuk, csak ezután szeleteljük.
Kedvencnek jelölöm
Erdei gyümölcstorta
Hozzávalók
Erdei gyümölcstorta
8 db tojás
20 dkg sötét nádcukor
3,5 dkg vaj
8 evőkanál liszt
1 zacskó Dr. Oetker Sütőpor
Erdei gyümölcsös zselé:
1 csomag fagyasztott erdei gyümölcs
1 csomag Dr. Oetker Őrölt zselatin
2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
Tejszínes krém:
1/2 tejszín
1 evőkanál cukor
1 zacskó Dr. Oetker Vanillincukor
1 csomag Dr. Oetker Habfixáló
Tetejére:
1 csomag Dr. OetkerTortazselé piros
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Erdei gyümölcsös torta elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojások fehérjét egy nagy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját 8 evőkanál vízzel és a cukorral jó habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük az olvasztott vajat. Óvatosan összevegyítjük a tojások felvert fehérjével, aztán a kakaóporral és a sütőporral összekevert liszttel. Kikent kivajazott 24 cm-es formába öntjük és kb. 25-30 perc alatt megsütjük. (akkor jó, ha a tészta tetejét megérintve azt szilárdnak érezzük)
Erdei gyümölcsös zselé:
Az erdei gyümölcsöt hagyjuk felengedni, a levét leszűrjük és hozzákeverjük a cukrot. A zacskón feltüntetett módon elkészítjük a zselatint, mikor kész belekeverjük a gyümölcsöket is. Esetleg most keverhetünk hozzá egy kis rumot vagy rum aromát. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Tejszínes krém:
A tejszínt a cukorral és vaníliás cukorral kemény habbá verjük . Mikor elérte a megfelelő keménységet hozzákeverjük a habfixálót is .(Vigyázzunk ne, hogy verjük túl!)
A torta betöltése:
A kész piskótánkat 3 lapba vágjuk. Az első lapot visszatesszük a tortakarikába, meg locsoljuk kevés rummal és rákenjük az erdei gyümölcsös zselénk egyharmadát, erre jön a tejszínes krém szintén egyharmada. Piskóta, rumos locsolás, erdei gyümölcsös zselé, tejszínes krém. Végül rátesszük az utolsó piskóta lapunkat, utolsó réteg erdei gyümölcsös zselét és a tejszínes krémet.
A tetejét díszíthetjük, gyümölcsökkel végül leöntjük egy csomag piros torta zselével. Másnapig hűtőben tartjuk, csak ezután szeleteljük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojások fehérjét egy nagy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját 8 evőkanál vízzel és a cukorral jó habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük az olvasztott vajat. Óvatosan összevegyítjük a tojások felvert fehérjével, aztán a kakaóporral és a sütőporral összekevert liszttel. Kikent kivajazott 24 cm-es formába öntjük és kb. 25-30 perc alatt megsütjük. (akkor jó, ha a tészta tetejét megérintve azt szilárdnak érezzük)
Erdei gyümölcsös zselé:
Az erdei gyümölcsöt hagyjuk felengedni, a levét leszűrjük és hozzákeverjük a cukrot. A zacskón feltüntetett módon elkészítjük a zselatint, mikor kész belekeverjük a gyümölcsöket is. Esetleg most keverhetünk hozzá egy kis rumot vagy rum aromát. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Tejszínes krém:
A tejszínt a cukorral és vaníliás cukorral kemény habbá verjük . Mikor elérte a megfelelő keménységet hozzákeverjük a habfixálót is .(Vigyázzunk ne, hogy verjük túl!)
A torta betöltése:
A kész piskótánkat 3 lapba vágjuk. Az első lapot visszatesszük a tortakarikába, meg locsoljuk kevés rummal és rákenjük az erdei gyümölcsös zselénk egyharmadát, erre jön a tejszínes krém szintén egyharmada. Piskóta, rumos locsolás, erdei gyümölcsös zselé, tejszínes krém. Végül rátesszük az utolsó piskóta lapunkat, utolsó réteg erdei gyümölcsös zselét és a tejszínes krémet.
A tetejét díszíthetjük, gyümölcsökkel végül leöntjük egy csomag piros torta zselével. Másnapig hűtőben tartjuk, csak ezután szeleteljük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?