
Erdei gyümölcstorta


Hozzávalók
Erdei gyümölcstorta
Erdei gyümölcsös zselé:
Tejszínes krém:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojások fehérjét egy nagy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját 8 evőkanál vízzel és a cukorral jó habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük az olvasztott vajat. Óvatosan összevegyítjük a tojások felvert fehérjével, aztán a kakaóporral és a sütőporral összekevert liszttel. Kikent kivajazott 24 cm-es formába öntjük és kb. 25-30 perc alatt megsütjük. (akkor jó, ha a tészta tetejét megérintve azt szilárdnak érezzük)
Erdei gyümölcsös zselé:
Az erdei gyümölcsöt hagyjuk felengedni, a levét leszűrjük és hozzákeverjük a cukrot. A zacskón feltüntetett módon elkészítjük a zselatint, mikor kész belekeverjük a gyümölcsöket is. Esetleg most keverhetünk hozzá egy kis rumot vagy rum aromát. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Tejszínes krém:
A tejszínt a cukorral és vaníliás cukorral kemény habbá verjük . Mikor elérte a megfelelő keménységet hozzákeverjük a habfixálót is .(Vigyázzunk ne, hogy verjük túl!)
A torta betöltése:
A kész piskótánkat 3 lapba vágjuk. Az első lapot visszatesszük a tortakarikába, meg locsoljuk kevés rummal és rákenjük az erdei gyümölcsös zselénk egyharmadát, erre jön a tejszínes krém szintén egyharmada. Piskóta, rumos locsolás, erdei gyümölcsös zselé, tejszínes krém. Végül rátesszük az utolsó piskóta lapunkat, utolsó réteg erdei gyümölcsös zselét és a tejszínes krémet.
A tetejét díszíthetjük, gyümölcsökkel végül leöntjük egy csomag piros torta zselével. Másnapig hűtőben tartjuk, csak ezután szeleteljük.


Erdei gyümölcstorta
Hozzávalók
Erdei gyümölcstorta
Erdei gyümölcsös zselé:
Tejszínes krém:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojások fehérjét egy nagy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját 8 evőkanál vízzel és a cukorral jó habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük az olvasztott vajat. Óvatosan összevegyítjük a tojások felvert fehérjével, aztán a kakaóporral és a sütőporral összekevert liszttel. Kikent kivajazott 24 cm-es formába öntjük és kb. 25-30 perc alatt megsütjük. (akkor jó, ha a tészta tetejét megérintve azt szilárdnak érezzük)
Erdei gyümölcsös zselé:
Az erdei gyümölcsöt hagyjuk felengedni, a levét leszűrjük és hozzákeverjük a cukrot. A zacskón feltüntetett módon elkészítjük a zselatint, mikor kész belekeverjük a gyümölcsöket is. Esetleg most keverhetünk hozzá egy kis rumot vagy rum aromát. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Tejszínes krém:
A tejszínt a cukorral és vaníliás cukorral kemény habbá verjük . Mikor elérte a megfelelő keménységet hozzákeverjük a habfixálót is .(Vigyázzunk ne, hogy verjük túl!)
A torta betöltése:
A kész piskótánkat 3 lapba vágjuk. Az első lapot visszatesszük a tortakarikába, meg locsoljuk kevés rummal és rákenjük az erdei gyümölcsös zselénk egyharmadát, erre jön a tejszínes krém szintén egyharmada. Piskóta, rumos locsolás, erdei gyümölcsös zselé, tejszínes krém. Végül rátesszük az utolsó piskóta lapunkat, utolsó réteg erdei gyümölcsös zselét és a tejszínes krémet.
A tetejét díszíthetjük, gyümölcsökkel végül leöntjük egy csomag piros torta zselével. Másnapig hűtőben tartjuk, csak ezután szeleteljük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?