Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Erdei gyümölcstorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Erdei gyümölcstorta

8 db tojás
20 dkg sötét nádcukor
3,5 dkg vaj
8 evőkanál liszt

Erdei gyümölcsös zselé:

1 csomag fagyasztott erdei gyümölcs
2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)

Tejszínes krém:

1/2 tejszín
1 evőkanál cukor

Tetejére:

1 csomag Dr. OetkerTortazselé piros
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Erdei gyümölcsös torta elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojások fehérjét egy nagy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját 8 evőkanál vízzel és a cukorral jó habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük az olvasztott vajat. Óvatosan összevegyítjük a tojások felvert fehérjével, aztán a kakaóporral és a sütőporral összekevert liszttel. Kikent kivajazott 24 cm-es formába öntjük és kb. 25-30 perc alatt megsütjük. (akkor jó, ha a tészta tetejét megérintve azt szilárdnak érezzük)
Erdei gyümölcsös zselé:
Az erdei gyümölcsöt hagyjuk felengedni, a levét leszűrjük és hozzákeverjük a cukrot. A zacskón feltüntetett módon elkészítjük a zselatint, mikor kész belekeverjük a gyümölcsöket is. Esetleg most keverhetünk hozzá egy kis rumot vagy rum aromát. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Tejszínes krém:
A tejszínt a cukorral és vaníliás cukorral kemény habbá verjük . Mikor elérte a megfelelő keménységet hozzákeverjük a habfixálót is .(Vigyázzunk ne, hogy verjük túl!)
A torta betöltése:
A kész piskótánkat 3 lapba vágjuk. Az első lapot visszatesszük a tortakarikába, meg locsoljuk kevés rummal és rákenjük az erdei gyümölcsös zselénk egyharmadát, erre jön a tejszínes krém szintén egyharmada. Piskóta, rumos locsolás, erdei gyümölcsös zselé, tejszínes krém. Végül rátesszük az utolsó piskóta lapunkat, utolsó réteg erdei gyümölcsös zselét és a tejszínes krémet.
A tetejét díszíthetjük, gyümölcsökkel végül leöntjük egy csomag piros torta zselével. Másnapig hűtőben tartjuk, csak ezután szeleteljük.
Erdei gyümölcstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
74 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!