Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas áfonyakence

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1 darab 250 ml-es üveg

Hozzávalók

1 darab 250 ml-es üveg elkészítéséhez

200 g áfonya (előkészítve mérjük le)
késhegynyi őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az áfonyát megmossuk, megtisztítjuk, és 200 grammot kimérünk.

Elkészítés:

Az áfonyát egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd botmixerrel rövid ideig pépesítjük. Hozzáadjuk az alapport és a fahéjat, majd további kb. 1 percig pürésítjük.

A gyümölcskencét egy tiszta, jól zárható üvegbe (kb. 250 ml) öntjük, és felhasználásig hűtőszekrényben tálaljuk. A gyümölcskence maximum 2-3 napig áll el a

Tippek:

A gyümölcskencéhez csak ép és teljesen egészséges gyümölcsöt használjunk.
A fahéjas gyümölcskencét fogyaszthatjuk reggelire péksüteményekhez, keverhetjük joghurtba, vagy kínálhatjuk édes ételekhez, például palacsintához, gofrihoz vagy császármorzsához.
Fahéjas áfonyakence

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 0-20 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!