Fahéjas áfonyakence
Hozzávalók
200 g áfonya (előkészítve mérjük le)
1 tasak Dr. Oetker Expressz Gyümölcskence
késhegynyi őrölt fahéj
Elkészítés
Előkészítés:
Az áfonyát megmossuk, megtisztítjuk, és 200 grammot kimérünk.
Elkészítés:
Az áfonyát egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd botmixerrel rövid ideig pépesítjük. Hozzáadjuk az alapport és a fahéjat, majd további kb. 1 percig pürésítjük.
A gyümölcskencét egy tiszta, jól zárható üvegbe (kb. 250 ml) öntjük, és felhasználásig hűtőszekrényben tálaljuk. A gyümölcskence maximum 2-3 napig áll el a
A gyümölcskencét egy tiszta, jól zárható üvegbe (kb. 250 ml) öntjük, és felhasználásig hűtőszekrényben tálaljuk. A gyümölcskence maximum 2-3 napig áll el a
Tippek:
A gyümölcskencéhez csak ép és teljesen egészséges gyümölcsöt használjunk.
A fahéjas gyümölcskencét fogyaszthatjuk reggelire péksüteményekhez, keverhetjük joghurtba, vagy kínálhatjuk édes ételekhez, például palacsintához, gofrihoz vagy császármorzsához.
A fahéjas gyümölcskencét fogyaszthatjuk reggelire péksüteményekhez, keverhetjük joghurtba, vagy kínálhatjuk édes ételekhez, például palacsintához, gofrihoz vagy császármorzsához.
Kedvencnek jelölöm
Fahéjas áfonyakence
Hozzávalók
1 darab 250 ml-es üveg elkészítéséhez
200 g áfonya (előkészítve mérjük le)
késhegynyi őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az áfonyát megmossuk, megtisztítjuk, és 200 grammot kimérünk.
Elkészítés:
Az áfonyát egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd botmixerrel rövid ideig pépesítjük. Hozzáadjuk az alapport és a fahéjat, majd további kb. 1 percig pürésítjük.
A gyümölcskencét egy tiszta, jól zárható üvegbe (kb. 250 ml) öntjük, és felhasználásig hűtőszekrényben tálaljuk. A gyümölcskence maximum 2-3 napig áll el a
A gyümölcskencét egy tiszta, jól zárható üvegbe (kb. 250 ml) öntjük, és felhasználásig hűtőszekrényben tálaljuk. A gyümölcskence maximum 2-3 napig áll el a
Tippek:
A gyümölcskencéhez csak ép és teljesen egészséges gyümölcsöt használjunk.
A fahéjas gyümölcskencét fogyaszthatjuk reggelire péksüteményekhez, keverhetjük joghurtba, vagy kínálhatjuk édes ételekhez, például palacsintához, gofrihoz vagy császármorzsához.
A fahéjas gyümölcskencét fogyaszthatjuk reggelire péksüteményekhez, keverhetjük joghurtba, vagy kínálhatjuk édes ételekhez, például palacsintához, gofrihoz vagy császármorzsához.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?