Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos amaretti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 darab elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Tésztához:

200 g őrölt mandula
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
40 g cukor
40 g porcukor
40 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
1 csipet só

Hempergetéshez:

kb. 40 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A mandulát keverőtálba tesszük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztából gombócot formázunk, ellapítjuk, és frissentartó fóliába csomagolva kb. 1 órára hűtőbe tesszük.

A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát felnegyedeljük, és valamennyi negyedet egy porcukorral beszórt munkafelületen hengerré formázzuk. Minden hengert 10 egyforma darabra vágunk. Golyókat formázunk belőlük, majd egyesével porcukorba hempergetjük úgy, hogy a golyókat a porcukor vastagon befedje. A golyókat egymástól kellő távolságra a sütőlemezre helyezzük, és a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az amarettiket a sütőpapírral együtt levesszük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Jól záródó dobozokban az amarettiket 2 hétig tárolhatjuk.
Citromos amaretti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!