Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos amaretti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Tésztához:

200 g őrölt mandula
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
40 g cukor
40 g porcukor
40 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
1 csipet só

Hempergetéshez:

kb. 40 g porcukor

Elkészítés

Elkészítés:

A mandulát keverőtálba tesszük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztából gombócot formázunk, ellapítjuk, és frissentartó fóliába csomagolva kb. 1 órára hűtőbe tesszük.

A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát felnegyedeljük, és valamennyi negyedet egy porcukorral beszórt munkafelületen hengerré formázzuk. Minden hengert 10 egyforma darabra vágunk. Golyókat formázunk belőlük, majd egyesével porcukorba hempergetjük úgy, hogy a golyókat a porcukor vastagon befedje. A golyókat egymástól kellő távolságra a sütőlemezre helyezzük, és a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az amarettiket a sütőpapírral együtt levesszük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Jól záródó dobozokban az amarettiket 2 hétig tárolhatjuk.
Citromos amaretti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-07-09
1 Kedvelés

Kókuszt a sütibe!

A kókuszreszelék valahogy sosem megy ki a divatból, és ezt nagyon jól is teszi! Ugyanúgy szerepel a „retró” sütemények hozzávalói között, mint a mai, modern desszertekben. Mi lehet a titka?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-18
1 Kedvelés

Mit sütsz apák napjára?

A májusi anyák napja és gyereknap után valahogy hajlamosak vagyunk kevesebb figyelmet szentelni a június középen megtartott apák napjának. Pedig az édesapák ugyanúgy megérdemlik az ünneplést!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-16
2 Kedvelés

Amerikai palacsinta, édesség (nem csak) reggelire

Ki ne látott volna már olyan filmet vagy rajzfilmet, amiben a főhős épp egy hatalmas torony banánnal, áfonyával megpakolt, juharsziruppal csorgatott amerikai palacsinta tornyot készül reggelizni?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-09
1 Kedvelés

Kezdődik a foci EB, mutatunk pár tippet, mivel készülj a meccsekre!

A meccsnézés elmaradhatatlan kiegészítői a sós, vagy akár édes ropogtatnivalók. Mutatjuk, milyen csodákkal lepd meg szeretteidet a labdarúgó Európa-bajnokságra! Inspirálódj receptjeinkből – garantáljuk, hogy minden meccsen tiéd lesz a legfinomabb találat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-02
2 Kedvelés

Süssünk sajtos süteményeket!

Sajtból van a Hold! … Vagy ha a Hold nem is, cikkünk süteményei bizony telis-tele vannak ízletes sajtokkal. És ki ne szeretné a sajtokat?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-05-28
1 Kedvelés

Low carb édességek – csökkentsük a szénhidrátot!

Első hallásra talán nehéz küldetésnek tűnik a szénhidrát csökkentése, hiszen a sütemények, desszertek alapvetően igencsak gazdagok szénhidrátokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!