
Citromos amaretti



Hozzávalók
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Hempergetéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát felnegyedeljük, és valamennyi negyedet egy porcukorral beszórt munkafelületen hengerré formázzuk. Minden hengert 10 egyforma darabra vágunk. Golyókat formázunk belőlük, majd egyesével porcukorba hempergetjük úgy, hogy a golyókat a porcukor vastagon befedje. A golyókat egymástól kellő távolságra a sütőlemezre helyezzük, és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az amarettiket a sütőpapírral együtt levesszük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:


Citromos amaretti
Hozzávalók
kb. 40 darab elkészítéséhez
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Hempergetéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát felnegyedeljük, és valamennyi negyedet egy porcukorral beszórt munkafelületen hengerré formázzuk. Minden hengert 10 egyforma darabra vágunk. Golyókat formázunk belőlük, majd egyesével porcukorba hempergetjük úgy, hogy a golyókat a porcukor vastagon befedje. A golyókat egymástól kellő távolságra a sütőlemezre helyezzük, és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az amarettiket a sütőpapírral együtt levesszük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?