
Fahéjas-cukkinis kocka


Hozzávalók
Fahéjas-cukkinis kocka
Elkészítés
Elkészítés
Egy edényben a liszthez adjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és összekeverjük.
Egy másik tálkában a tojásokhoz öntjük a cukrot, vaníliás cukrot, az olajat. Jól kikavarjuk.
A diót összedaraboljuk (én kézzel tördeltem nagyobb darabkákra), a tojásos masszába szórjuk.
Beleforgatjuk a lereszelt cukkinit.
Végül a lisztes keveréket is beleöntjük. Jól elkavarjuk.
Egy nagyobb tepsit (24*39 cm) kikenünk margarinnal, meghintjük liszttel és beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Mikor kicsit meghűlt szeleteljük, porcukorral meghintjük, és egy-egy diódarabkával díszítjük.
Tárolás


Fahéjas-cukkinis kocka
Hozzávalók
Fahéjas-cukkinis kocka
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy edényben a liszthez adjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és összekeverjük.
Egy másik tálkában a tojásokhoz öntjük a cukrot, vaníliás cukrot, az olajat. Jól kikavarjuk.
A diót összedaraboljuk (én kézzel tördeltem nagyobb darabkákra), a tojásos masszába szórjuk.
Beleforgatjuk a lereszelt cukkinit.
Végül a lisztes keveréket is beleöntjük. Jól elkavarjuk.
Egy nagyobb tepsit (24*39 cm) kikenünk margarinnal, meghintjük liszttel és beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Mikor kicsit meghűlt szeleteljük, porcukorral meghintjük, és egy-egy diódarabkával díszítjük.
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?