Fantasztikus sütemény
Hozzávalók
Kakaós lap:
Habos lap:
Krém:
Glazúr:
Elkészítés
Elkészítés
A habos laphoz felverjük a tojásfehérjéket a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a pörkölt darált diót. Végül a meggybefőttből a meggyet kimagoljuk, lecsepegtetjük és hozzáadjuk a habhoz. Forró lerben sütjük, majd kihűtjük.
A krémhez a tojássárgákat kikavarjuk a cukorral, vanília eszenccel. Belerakjuk a pudingport majd a tejjel keményre főzzük. Miután kihűlt hozzákavarjuk a kihabosított vajat.
A kakaós lapra tesszük a krémet, befedjük a habos lappal. A glazúrhoz megolvasztjuk a csokit, kikavarjuk a vajat, és rákenjük a sütemény tetejére.
Személyes megjegyzés
Fantasztikus sütemény
Hozzávalók
Kakaós lap:
Habos lap:
Krém:
Glazúr:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A habos laphoz felverjük a tojásfehérjéket a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a pörkölt darált diót. Végül a meggybefőttből a meggyet kimagoljuk, lecsepegtetjük és hozzáadjuk a habhoz. Forró lerben sütjük, majd kihűtjük.
A krémhez a tojássárgákat kikavarjuk a cukorral, vanília eszenccel. Belerakjuk a pudingport majd a tejjel keményre főzzük. Miután kihűlt hozzákavarjuk a kihabosított vajat.
A kakaós lapra tesszük a krémet, befedjük a habos lappal. A glazúrhoz megolvasztjuk a csokit, kikavarjuk a vajat, és rákenjük a sütemény tetejére.
Személyes megjegyzés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?