Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyömbéres keksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 70 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 70 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
150 g lágy vaj vagy margarin
2-3 csapott teáskanál őrölt gyömbér
1 csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztából kb. mogyorónagyságú adagokat veszünk le, golyókká formázzuk, majd a tepsibe tesszük. Egy villát lisztbe mártunk, és a golyókba mintát nyomunk vele. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Jól záró dobozban a keksz kb. 3 hétig tárolható.
A tésztát ízesíthetjük még 50 g finomra aprított, kandírozott gyömbérrel.
Ízlés szerint a kekszek egyik oldalát bevonhatjuk tortabevonóval. Ehhez gőz fölött megolvasztunk kb. 75 g étcsokoládés tortabevonót és 1 teáskanál étolajjal, belemártjuk a kekszeket, és a szélén egy kicsit lecsöpögtetjük. Sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.
A Gyömbéres keksz klasszikus karácsonyi aprósütemény, receptje 70 sütire elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
56 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!