Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Farsangi fánk-tallér

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

Tésztához:

125 ml tej
100 g Rama
500 g búzaliszt
1 csipet só
50 g porcukor
2 tojás (közepes méretű)
1 tojássárgája (közepes méretű)

Ezenkívül:

napraforgóolaj
porcukor
lekvár ízlés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a margarint.

Elkészítés:

A Farsangi fánk-tallér hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a meleg margarinos tejet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk, majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, henger alakúvá formázzuk, majd 16 részre osztjuk. A tésztaadagokat gömbbé formázzuk, és meleg helyen, letakarva hagyjuk kelni, míg láthatóan megnő. Közben az olajat egy nagyobb főzőedényben vagy olajsütőben 180°C-ra felhevítjük.

A megkelt tésztaadagokat kis korongokká nyújtjuk úgy, hogy a közepe vékonyabb, a széle vastagabb legyen. Majd a forró olajban a tészta mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

A megsült fánkokat egy konyhai papírtörlővel borított sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A Farsangi fánk-tallért hagyományosan meggylekvár kíséretében tálaljuk, de a lekvár ízlés szerint változtatható, kínálhatunk hozzá áfonya, barack, vagy szilvalekvárt is. Porcukorral meghintve ínycsiklandozó sütemény.
A Farsangi fánk-tallér a fánk egyik variációja, melyet lekvárral, főzött krémekkel, pudinggal is tálalhatunk étkezés után.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!