
Farsangi fánk-tallér



Hozzávalók
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a meleg margarinos tejet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk, majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, henger alakúvá formázzuk, majd 16 részre osztjuk. A tésztaadagokat gömbbé formázzuk, és meleg helyen, letakarva hagyjuk kelni, míg láthatóan megnő. Közben az olajat egy nagyobb főzőedényben vagy olajsütőben 180°C-ra felhevítjük.
A megkelt tésztaadagokat kis korongokká nyújtjuk úgy, hogy a közepe vékonyabb, a széle vastagabb legyen. Majd a forró olajban a tészta mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A megsült fánkokat egy konyhai papírtörlővel borított sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A Farsangi fánk-tallért hagyományosan meggylekvár kíséretében tálaljuk, de a lekvár ízlés szerint változtatható, kínálhatunk hozzá áfonya, barack, vagy szilvalekvárt is. Porcukorral meghintve ínycsiklandozó sütemény.


Farsangi fánk-tallér
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a meleg margarinos tejet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk, majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, henger alakúvá formázzuk, majd 16 részre osztjuk. A tésztaadagokat gömbbé formázzuk, és meleg helyen, letakarva hagyjuk kelni, míg láthatóan megnő. Közben az olajat egy nagyobb főzőedényben vagy olajsütőben 180°C-ra felhevítjük.
A megkelt tésztaadagokat kis korongokká nyújtjuk úgy, hogy a közepe vékonyabb, a széle vastagabb legyen. Majd a forró olajban a tészta mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A megsült fánkokat egy konyhai papírtörlővel borított sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A Farsangi fánk-tallért hagyományosan meggylekvár kíséretében tálaljuk, de a lekvár ízlés szerint változtatható, kínálhatunk hozzá áfonya, barack, vagy szilvalekvárt is. Porcukorral meghintve ínycsiklandozó sütemény.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?