Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Farsangi fánk-tallér

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

Tésztához:

125 ml tej
100 g Rama
500 g búzaliszt
1 csipet só
50 g porcukor
2 darab tojás (közepes méretű)
1 darab tojássárgája (közepes méretű)

Ezenkívül:

napraforgóolaj
porcukor
lekvár ízlés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a margarint.

Elkészítés:

A Farsangi fánk-tallér hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a meleg margarinos tejet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk, majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, henger alakúvá formázzuk, majd 16 részre osztjuk. A tésztaadagokat gömbbé formázzuk, és meleg helyen, letakarva hagyjuk kelni, míg láthatóan megnő. Közben az olajat egy nagyobb főzőedényben vagy olajsütőben 180°C-ra felhevítjük.

A megkelt tésztaadagokat kis korongokká nyújtjuk úgy, hogy a közepe vékonyabb, a széle vastagabb legyen. Majd a forró olajban a tészta mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

A megsült fánkokat egy konyhai papírtörlővel borított sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A Farsangi fánk-tallért hagyományosan meggylekvár kíséretében tálaljuk, de a lekvár ízlés szerint változtatható, kínálhatunk hozzá áfonya, barack, vagy szilvalekvárt is. Porcukorral meghintve ínycsiklandozó sütemény.
A Farsangi fánk-tallér a fánk egyik variációja, melyet lekvárral, főzött krémekkel, pudinggal is tálalhatunk étkezés után.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!