Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fatörzs keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fatörzs keksz

20 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
1 tojás
35 dkg liszt

Díszítés:

1 tojás
kristálycukor ízlés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.

Elkészítés

A margarint felolvasztjuk, egy tálban kikeverjük. Hozzáadjuk a tojást, és simára dolgozzuk. A lisztet a kakaóval, a sütőporral és a vaníliás cukorral összekeverjük, és a cukros margarinnal kézzel összegyúrjuk. A tésztát addig gyúrjuk, amíg egy puha, könnyen formázható, nem tapadós masszát kapunk. Ekkor rúddá formázzuk, 8 egyenlő részre vágjuk, és egyenként akkora rudakká sodorjuk, amekkorák elférnek a tepsiben. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, és fél centi vékonyra nyomkodjuk őket, megkenjük őket a felvert tojással, megszórjuk cukorral és az előmelegített sütőben 15 percig sütjük a kekszeket. A sütőből kivéve azonnal felvágjuk a rudakat, mielőtt megkeményednének, és sütőrácson hagyjuk őket kihűlni.

Tálalás

Tej mellé kellemes csemege, de önmagában is fogyasztható nassolni való.

Tárolás

A kekszek 3 hétig kellemesen elállnak zárt sütisdobozban, vagy anyaggal letakart dunsztosüvegben.

Alternatív elkészítés

A süteményt semmiképp se hagyjuk egészben hűlni, mivel amint megkeményedett, már csak törni lehet.
Fatörzs keksz Fatörzs keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!