Fehércsokoládés hab desszert
Hozzávalók
Fehércsokoládés habhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Öntsük a tejet egy edénybe, és áztassuk bele a lapzselatint kb. 5 percre. Vágjuk durvára a fehércsokoládét. A vaníliarudat hosszában vágjuk félbe, és éles késsel kaparjuk ki a magokat. Közepes lángon, habverővel kevergetve oldjuk fel a zselatint a tejben. Keverjük bele a cukrot és a vaníliapépet. A csokoládét keverés közben a tejben olvasszuk fel. Öntsük a fehércsokoládés tejet egy keverőtálba, és tegyük a hűtőbe kb. 30-45 percre.
Verjük kemény habbá a tejszínt, és keverjük bele a fehércsokoládés tejbe. Tegyük a fehércsokoládé habot a desszertes poharakba, és legalább 3 órára tegyük hűtőbe.
Díszítés:
Szedjük le a bogyókat, ha szükséges, mossuk meg és vágjuk fel. Díszítsük a fehér csokoládéhabot a vegyes bogyós gyümölcsökkel és a fehércsokoládéforgácsokkal.
Tipp:
Fehércsokoládés hab desszert
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Fehércsokoládés habhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Öntsük a tejet egy edénybe, és áztassuk bele a lapzselatint kb. 5 percre. Vágjuk durvára a fehércsokoládét. A vaníliarudat hosszában vágjuk félbe, és éles késsel kaparjuk ki a magokat. Közepes lángon, habverővel kevergetve oldjuk fel a zselatint a tejben. Keverjük bele a cukrot és a vaníliapépet. A csokoládét keverés közben a tejben olvasszuk fel. Öntsük a fehércsokoládés tejet egy keverőtálba, és tegyük a hűtőbe kb. 30-45 percre.
Verjük kemény habbá a tejszínt, és keverjük bele a fehércsokoládés tejbe. Tegyük a fehércsokoládé habot a desszertes poharakba, és legalább 3 órára tegyük hűtőbe.
Díszítés:
Szedjük le a bogyókat, ha szükséges, mossuk meg és vágjuk fel. Díszítsük a fehér csokoládéhabot a vegyes bogyós gyümölcsökkel és a fehércsokoládéforgácsokkal.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?