Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fehércsokoládés hab desszert

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4-6 adag

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Fehércsokoládés habhoz:

125 ml tej
200 g fehércsokoládé
1 teáskanál cukor
200 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

25 g fehércsokoládé reszelék
300 - 400 g vegyes bogyós gyümölcsök

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Fehércsokoládés hab:
Öntsük a tejet egy edénybe, és áztassuk bele a lapzselatint kb. 5 percre. Vágjuk durvára a fehércsokoládét. A vaníliarudat hosszában vágjuk félbe, és éles késsel kaparjuk ki a magokat. Közepes lángon, habverővel kevergetve oldjuk fel a zselatint a tejben. Keverjük bele a cukrot és a vaníliapépet. A csokoládét keverés közben a tejben olvasszuk fel. Öntsük a fehércsokoládés tejet egy keverőtálba, és tegyük a hűtőbe kb. 30-45 percre.

Verjük kemény habbá a tejszínt, és keverjük bele a fehércsokoládés tejbe. Tegyük a fehércsokoládé habot a desszertes poharakba, és legalább 3 órára tegyük hűtőbe.

Díszítés:
Szedjük le a bogyókat, ha szükséges, mossuk meg és vágjuk fel. Díszítsük a fehér csokoládéhabot a vegyes bogyós gyümölcsökkel és a fehércsokoládéforgácsokkal.

Tipp:

A vaníliarúd helyett használhatunk Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukrot is.
Fehércsokoládés hab desszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!