Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fehércsokoládés hab desszert

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Fehércsokoládés habhoz:

125 ml tej
200 g fehércsokoládé
1 teáskanál cukor
200 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

25 g fehércsokoládé reszelék
300 - 400 g vegyes bogyós gyümölcsök

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Fehércsokoládés hab:
Öntsük a tejet egy edénybe, és áztassuk bele a lapzselatint kb. 5 percre. Vágjuk durvára a fehércsokoládét. A vaníliarudat hosszában vágjuk félbe, és éles késsel kaparjuk ki a magokat. Közepes lángon, habverővel kevergetve oldjuk fel a zselatint a tejben. Keverjük bele a cukrot és a vaníliapépet. A csokoládét keverés közben a tejben olvasszuk fel. Öntsük a fehércsokoládés tejet egy keverőtálba, és tegyük a hűtőbe kb. 30-45 percre.

Verjük kemény habbá a tejszínt, és keverjük bele a fehércsokoládés tejbe. Tegyük a fehércsokoládé habot a desszertes poharakba, és legalább 3 órára tegyük hűtőbe.

Díszítés:
Szedjük le a bogyókat, ha szükséges, mossuk meg és vágjuk fel. Díszítsük a fehér csokoládéhabot a vegyes bogyós gyümölcsökkel és a fehércsokoládéforgácsokkal.

Tipp:

A vaníliarúd helyett használhatunk Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukrot is.
Fehércsokoládés hab desszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!