Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fehércsokoládés hab desszert

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Fehércsokoládés habhoz:

125 ml tej
200 g fehércsokoládé
1 teáskanál cukor
200 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

25 g fehércsokoládé reszelék
300 - 400 g vegyes bogyós gyümölcsök
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Fehércsokoládés hab:
Öntsük a tejet egy edénybe, és áztassuk bele a lapzselatint kb. 5 percre. Vágjuk durvára a fehércsokoládét. A vaníliarudat hosszában vágjuk félbe, és éles késsel kaparjuk ki a magokat. Közepes lángon, habverővel kevergetve oldjuk fel a zselatint a tejben. Keverjük bele a cukrot és a vaníliapépet. A csokoládét keverés közben a tejben olvasszuk fel. Öntsük a fehércsokoládés tejet egy keverőtálba, és tegyük a hűtőbe kb. 30-45 percre.

Verjük kemény habbá a tejszínt, és keverjük bele a fehércsokoládés tejbe. Tegyük a fehércsokoládé habot a desszertes poharakba, és legalább 3 órára tegyük hűtőbe.

Díszítés:
Szedjük le a bogyókat, ha szükséges, mossuk meg és vágjuk fel. Díszítsük a fehér csokoládéhabot a vegyes bogyós gyümölcsökkel és a fehércsokoládéforgácsokkal.

Tipp:

A vaníliarúd helyett használhatunk Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukrot is.
Fehércsokoládés hab desszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!