Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán kínai kel falatok

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

20 g apróra vágott dió
kb. 30 g vegán sajt
1 - 2 kisebb kínai kel
1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
1 - 2 evőkanál gránátalma magok

Mandulakrémhez:

kb. 1 evőkanál mandulamassza, fehér
kb. 1 teáskanál citromlé
kb. 1 teáskanál agavészirup
frissen őrölt bors
egy kis őrölt kömény
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A diót egy serpenyőben zsiradék nélkül, közepes lángon pirítsuk meg, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A sajtot vágjuk apró kockákra. Tisztítsuk meg a kínai kel leveleket, mossuk meg és töröljük szárazra. Ha szükséges, vágjuk kisebbre a leveleket, és egyenesítsük ki az alját.

Elkészítés:

Keverjük össze a Creme Vegát a mandulapasztával. Ízesítsük citromlével, agavésziruppal, sóval, borssal és köménnyel. A kínai kel leveleket terítsük egy tányérra, és töltsük meg a krémmel. Keverjük össze az apróra vágott metélőhagymát, a diómagot és a sajtot. A keveréket szórjuk a krémre, és végül szórjuk meg a gránátalmamaggal.

Tipp:

A kínai kelt helyettesíthetjük fejes saláta, vagy jégsaláta levelével.
Vegán kínai kel falatok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!