Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán kínai kel falatok

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

20 g apróra vágott dió
kb. 30 g vegán sajt
1 - 2 kisebb kínai kel
1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
1 - 2 evőkanál gránátalma magok

Mandulakrémhez:

kb. 1 evőkanál mandulamassza, fehér
kb. 1 teáskanál citromlé
kb. 1 teáskanál agavészirup
frissen őrölt bors
egy kis őrölt kömény
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A diót egy serpenyőben zsiradék nélkül, közepes lángon pirítsuk meg, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A sajtot vágjuk apró kockákra. Tisztítsuk meg a kínai kel leveleket, mossuk meg és töröljük szárazra. Ha szükséges, vágjuk kisebbre a leveleket, és egyenesítsük ki az alját.

Elkészítés:

Keverjük össze a Creme Vegát a mandulapasztával. Ízesítsük citromlével, agavésziruppal, sóval, borssal és köménnyel. A kínai kel leveleket terítsük egy tányérra, és töltsük meg a krémmel. Keverjük össze az apróra vágott metélőhagymát, a diómagot és a sajtot. A keveréket szórjuk a krémre, és végül szórjuk meg a gránátalmamaggal.

Tipp:

A kínai kelt helyettesíthetjük fejes saláta, vagy jégsaláta levelével.
Vegán kínai kel falatok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!