Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán kínai kel falatok

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

20 g apróra vágott dió
kb. 30 g vegán sajt
1 - 2 kisebb kínai kel
1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
1 - 2 evőkanál gránátalma magok

Mandulakrémhez:

kb. 1 evőkanál mandulamassza, fehér
kb. 1 teáskanál citromlé
kb. 1 teáskanál agavészirup
frissen őrölt bors
egy kis őrölt kömény
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A diót egy serpenyőben zsiradék nélkül, közepes lángon pirítsuk meg, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A sajtot vágjuk apró kockákra. Tisztítsuk meg a kínai kel leveleket, mossuk meg és töröljük szárazra. Ha szükséges, vágjuk kisebbre a leveleket, és egyenesítsük ki az alját.

Elkészítés:

Keverjük össze a Creme Vegát a mandulapasztával. Ízesítsük citromlével, agavésziruppal, sóval, borssal és köménnyel. A kínai kel leveleket terítsük egy tányérra, és töltsük meg a krémmel. Keverjük össze az apróra vágott metélőhagymát, a diómagot és a sajtot. A keveréket szórjuk a krémre, és végül szórjuk meg a gránátalmamaggal.

Tipp:

A kínai kelt helyettesíthetjük fejes saláta, vagy jégsaláta levelével.
Vegán kínai kel falatok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!