Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fekete-fehér szörnyecske-puding

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Üvegtál: kb. 1,2 literes

Szörnyecskékhez:

cukorszemek
kb. 6 mini négercsók
kb. 5 Oreo®-Keksz (kb. 50 g)
pillecukor

Pudinghoz:

kb. 10 Oreo®-Keksz (kb. 100 g)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Szörnyecskék:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és lassú tűzön gőz fölött megolvasztjuk. A cukorszemeket a tortabevonóval a mini négercsókokra és az Oreo® kekszekre „ragasztjuk”. A pillecukor egyik oldalát belemártjuk a tortabevonóba, és szintén cukorszemekkel díszítjük. A „szörnyecskéket” tányéron hideg helyre tesszük, hogy a tortabevonó megszilárduljon.

Puding:
A vanília- és a csokipudingot a csomagoláson feltűntetett módon megfőzzük, majd még melegen felváltva üvegtálkába rétegezzük úgy, hogy a csokipudinggal zárjuk le. Csak röviddel tálalás előtt tesszük a tetejére az Oreo® kekszet, hogy a szörnyecskék ne süllyedjenek bele a pudingba. A szörnyecskéket elosztjuk a kekszeken.

Tipp:

Egy törött Oreo® keksz úgy néz ki, mint egy nevető szörnyecske.
A Fekete-fehér szörnyecske-puding látványos, dekoratív desszert étkezés után vagy uzsonnára gyerekeknek.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!