Fekete-fehér szörnyecske-puding
Hozzávalók
Üvegtál: kb. 1,2 literes
Szörnyecskékhez:
Pudinghoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és lassú tűzön gőz fölött megolvasztjuk. A cukorszemeket a tortabevonóval a mini négercsókokra és az Oreo® kekszekre „ragasztjuk”. A pillecukor egyik oldalát belemártjuk a tortabevonóba, és szintén cukorszemekkel díszítjük. A „szörnyecskéket” tányéron hideg helyre tesszük, hogy a tortabevonó megszilárduljon.
Puding:
A vanília- és a csokipudingot a csomagoláson feltűntetett módon megfőzzük, majd még melegen felváltva üvegtálkába rétegezzük úgy, hogy a csokipudinggal zárjuk le. Csak röviddel tálalás előtt tesszük a tetejére az Oreo® kekszet, hogy a szörnyecskék ne süllyedjenek bele a pudingba. A szörnyecskéket elosztjuk a kekszeken.
Tipp:
Fekete-fehér szörnyecske-puding
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Üvegtál: kb. 1,2 literes
Szörnyecskékhez:
Pudinghoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és lassú tűzön gőz fölött megolvasztjuk. A cukorszemeket a tortabevonóval a mini négercsókokra és az Oreo® kekszekre „ragasztjuk”. A pillecukor egyik oldalát belemártjuk a tortabevonóba, és szintén cukorszemekkel díszítjük. A „szörnyecskéket” tányéron hideg helyre tesszük, hogy a tortabevonó megszilárduljon.
Puding:
A vanília- és a csokipudingot a csomagoláson feltűntetett módon megfőzzük, majd még melegen felváltva üvegtálkába rétegezzük úgy, hogy a csokipudinggal zárjuk le. Csak röviddel tálalás előtt tesszük a tetejére az Oreo® kekszet, hogy a szörnyecskék ne süllyedjenek bele a pudingba. A szörnyecskéket elosztjuk a kekszeken.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig
100 éve egy darabka otthon – Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?