Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fekete-fehér szörnyecske-puding

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Üvegtál: kb. 1,2 literes

Szörnyecskékhez:

cukorszemek
kb. 6 mini négercsók
kb. 5 Oreo®-Keksz (kb. 50 g)
pillecukor

Pudinghoz:

kb. 10 Oreo®-Keksz (kb. 100 g)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Szörnyecskék:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és lassú tűzön gőz fölött megolvasztjuk. A cukorszemeket a tortabevonóval a mini négercsókokra és az Oreo® kekszekre „ragasztjuk”. A pillecukor egyik oldalát belemártjuk a tortabevonóba, és szintén cukorszemekkel díszítjük. A „szörnyecskéket” tányéron hideg helyre tesszük, hogy a tortabevonó megszilárduljon.

Puding:
A vanília- és a csokipudingot a csomagoláson feltűntetett módon megfőzzük, majd még melegen felváltva üvegtálkába rétegezzük úgy, hogy a csokipudinggal zárjuk le. Csak röviddel tálalás előtt tesszük a tetejére az Oreo® kekszet, hogy a szörnyecskék ne süllyedjenek bele a pudingba. A szörnyecskéket elosztjuk a kekszeken.

Tipp:

Egy törött Oreo® keksz úgy néz ki, mint egy nevető szörnyecske.
A Fekete-fehér szörnyecske-puding látványos, dekoratív desszert étkezés után vagy uzsonnára gyerekeknek.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!