Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Feketeerdő torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet Feketeerdő torta

Gyúrt tésztához:

125 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
50 g porcukor
75 g Rama

Piskótához:

4 darab közepes méretű tojás
100 g porcukor
100 g búzaliszt
fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Meggylé (locsoláshoz):

50 ml víz
100 g porcukor
3 evőkanál meggylé (30 ml)

Meggyzselé:

1 üveg meggybefőtt (350 g)
30 g cukor
250 ml meggylé (a befőtt levéhez kevés vizet hozzáadunk)
1 csapott teáskanál őrölt fahéj

Tejszín töltelékhez:

700 g hideg tejszín
50 g cukor
100 ml meggylé

Ezen kívül:

3-4 evőkanál vörös színű lekvár (pl: meggy)

Díszítéshez:

300 g hideg tejszín
Csokoládéreszelék

Elkészítés

A Feketeerdő torta elkészítése lépésről lépésre:

Előkészítés:

A sütőformát kivajazzuk, sütőpapírral (24 cm átmérő) az alját kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Gyúrt tészta:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát kinyújtjuk, egy villa hegyével többször megszúrjuk majd a sütőformába helyezzük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 15 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a tésztát a sütőformából eltávolítjuk, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A sütőkeretet megtisztítjuk és a formát újra előkészítjük.

Piskóta:
A tojásokat egy keverőedényben konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. A cukrot a vanillincukorral elkeverjük majd apránként hozzáadjuk a felvert tojáshoz és a masszát további két percig verjük. A lisztet, sütőport, keményítőt és a kakaóport összekeverjük és konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán belekeverjük a masszába. A tésztát egy sütőformában egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30 perc

Sütés után a tésztát a sütőformából eltávolítjuk, sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A kihűlt piskótatésztát vízszintesen kétszer elvágjuk.
A vízben feloldjuk a cukrot és rövid ideig főzzük. A szirupot 10 percig hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a meggy levét.

Meggyzselé:
A meggyet egy szűrőn lecsöpögtetjük. A meggy levét felfogjuk és 250 ml-nyit kimérünk. 16 szem meggyet a díszítéshez félreteszünk. A tortazselét a tasakon feltüntetett utasítás szerint, a meggy levének felhasználásával, elkészítjük. Hozzáadjuk a fahéjat. A lecsöpögtetett gyümölcsöt hozzákeverjük és picit lehűtjük.

Tejszín töltelék:
A lapzselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint beáztatjuk, feloldjuk, majd hozzáadjuk a meggy levét. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. Amint a zselatinos massza zselésedni kezd hozzáadjuk a tejszínt.

A gyúrt tésztát egy torta tányérra helyezzük, a lekvárral megkenjük, ráhelyezzük az alsó piskótalapot, és enyhén megnyomjuk. A megtisztított tortagyűrűt a sütemény köré helyezzük. A szirup 1/3 részével meglocsoljuk a tésztát. Egy teáskanál segítségével a meggyzselét két kör alakban a tortalapra halmozzuk, úgy, hogy a körök között és a torta peremén 2-3 cm-es részt szabadon hagyunk. A tejszín nagyobb felét tortadíszítő zsákba töltjük, és a meggyzselé közötti területet megtöltjük. Ráhelyezzük a középső tortalapot, és enyhén megnyomjuk. A tortalapot újra meglocsoljuk a szirup harmadával, majd a maradék tejszínt egyenletesen elsimítjuk rajta. A felső piskótalapot ráhelyezzük, enyhén megnyomjuk a maradék sziruppal és legalább 3 órára (legjobb egy éjszakára) hűtőszekrénybe helyezzük.

A tortagyűrűt eltávolítjuk. A tejszínt a vanillincukor és a habfixáló hozzáadásával kemény habbá verjük. Egy tortadíszítő zsákba 5 evőkanálnyi tejszínt teszünk. A maradék tejszínt a tortán egyenletesen elsimítjuk. A félretett meggyszemekkel és tejszínnel dekoratívan díszítjük, csokoládéreszelékkel megszórjuk a közepét.
Feketeerdő torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-15
0 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-08
0 Kedvelés

Ezekkel a mártogatósokkal egyetlen pizzaszél sem marad a tányéron!

Rendszeresen meghagyod a tányérodon a pizza szélét? Tudunk rá egy megoldást! Ha elkészíted az alábbi pizza mártogatósokat, azt fogod kívánni, hogy a pizzádnak több széle legyen, mint feltéttel megpakolt része.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-03
0 Kedvelés

Így készíts sütés nélküli tortákat, desszerteket

A sütés nélküli finomságokat egész évben szeretjük, ha meleg az idő, kifejezetten vágyunk arra, hogy ne kelljen bekapcsolni a sütőt.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!