Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Feketeribizlis pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Feketeribizlis pite

30 dkg leveles tészta
25 dkg feketeribizli (tisztított)
1 dl tej vagy szójatej
8 dkg gyümölcscukor
2 dkg búzadara
1 marék szeletelt mandula a tetejére
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

20x30cm tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 170 'C melegítjük.

Elkészítés

A tésztát kicsivel nagyobbra nyújtjuk, mint a tepsi, beletesszük és a széleit behajtva peremet készítünk.
Megszórjuk búzadarával, majd a megmosott feketeribizlivel. A pudingport a cukorral és a tejjel elkeverjük, belereszeljük a marcipánt és rákanalazzuk a ribizli tetejére, majd megszórjuk szeletelt mandulával, és 170 'C 30 percig sütjük.

Tálalás

8 szelet
Már langyosan nekiláthatunk :)

Alternatív elkészítés

Nagyhalom feketeribizlit kaptam és tojás nélkül próbáltam készíteni valamit, hát ez lett. :)
Feketeribizlis pite Feketeribizlis pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!