Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Feketeribizlis pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Feketeribizlis pite

30 dkg leveles tészta
25 dkg feketeribizli (tisztított)
1 dl tej vagy szójatej
8 dkg gyümölcscukor
2 dkg búzadara
1 marék szeletelt mandula a tetejére
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

20x30cm tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 170 'C melegítjük.

Elkészítés

A tésztát kicsivel nagyobbra nyújtjuk, mint a tepsi, beletesszük és a széleit behajtva peremet készítünk.
Megszórjuk búzadarával, majd a megmosott feketeribizlivel. A pudingport a cukorral és a tejjel elkeverjük, belereszeljük a marcipánt és rákanalazzuk a ribizli tetejére, majd megszórjuk szeletelt mandulával, és 170 'C 30 percig sütjük.

Tálalás

8 szelet
Már langyosan nekiláthatunk :)

Alternatív elkészítés

Nagyhalom feketeribizlit kaptam és tojás nélkül próbáltam készíteni valamit, hát ez lett. :)
Feketeribizlis pite Feketeribizlis pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!