
Feketeribizlis pite


Hozzávalók
Feketeribizlis pite
30 dkg leveles tészta
25 dkg feketeribizli (tisztított)
1 dl tej vagy szójatej
8 dkg gyümölcscukor
4 dkg Dr. Oetker Marcipán
2 dkg Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
2 dkg búzadara
1 marék szeletelt mandula a tetejére
Elkészítés
Előkészítés
20x30cm tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 170 'C melegítjük.
Elkészítés
A tésztát kicsivel nagyobbra nyújtjuk, mint a tepsi, beletesszük és a széleit behajtva peremet készítünk.
Megszórjuk búzadarával, majd a megmosott feketeribizlivel. A pudingport a cukorral és a tejjel elkeverjük, belereszeljük a marcipánt és rákanalazzuk a ribizli tetejére, majd megszórjuk szeletelt mandulával, és 170 'C 30 percig sütjük.
Megszórjuk búzadarával, majd a megmosott feketeribizlivel. A pudingport a cukorral és a tejjel elkeverjük, belereszeljük a marcipánt és rákanalazzuk a ribizli tetejére, majd megszórjuk szeletelt mandulával, és 170 'C 30 percig sütjük.
Tálalás
8 szelet
Már langyosan nekiláthatunk :)
Már langyosan nekiláthatunk :)
Alternatív elkészítés
Nagyhalom feketeribizlit kaptam és tojás nélkül próbáltam készíteni valamit, hát ez lett. :)


Kedvencnek jelölöm

Feketeribizlis pite
Hozzávalók
Feketeribizlis pite
30 dkg leveles tészta
25 dkg feketeribizli (tisztított)
1 dl tej vagy szójatej
8 dkg gyümölcscukor
4 dkg Dr. Oetker Marcipán
2 dkg búzadara
1 marék szeletelt mandula a tetejére
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
20x30cm tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 170 'C melegítjük.
Elkészítés
A tésztát kicsivel nagyobbra nyújtjuk, mint a tepsi, beletesszük és a széleit behajtva peremet készítünk.
Megszórjuk búzadarával, majd a megmosott feketeribizlivel. A pudingport a cukorral és a tejjel elkeverjük, belereszeljük a marcipánt és rákanalazzuk a ribizli tetejére, majd megszórjuk szeletelt mandulával, és 170 'C 30 percig sütjük.
Megszórjuk búzadarával, majd a megmosott feketeribizlivel. A pudingport a cukorral és a tejjel elkeverjük, belereszeljük a marcipánt és rákanalazzuk a ribizli tetejére, majd megszórjuk szeletelt mandulával, és 170 'C 30 percig sütjük.
Tálalás
8 szelet
Már langyosan nekiláthatunk :)
Már langyosan nekiláthatunk :)
Alternatív elkészítés
Nagyhalom feketeribizlit kaptam és tojás nélkül próbáltam készíteni valamit, hát ez lett. :)


Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

2

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

3

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?