Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Finom pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 kg liszt
30 dkg zsír
5 dk g élesztő
2 db tojássárgája
1 evőkanál só
10 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
kevés tej
pici cukor

Tetejére:

tojásfehérje
reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt kevés tejben, kb. 0,5 dl cukorral megfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót, összemorzsoljuk a fagyos zsírral, belekeverjük a reszelt sajtot, tojások sárgáját, és a megfuttatott élesztőt. Ha szükséges, még egy kevés tejet hozzáöntve alaposan összegyúrjuk, kinyújtjuk, hajtogatjuk, és fél órát pihentetjük. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, majd ujjnyi vastagra nyújtva, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejét kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, 180:-200 fokon megsütjük.

Tálalás

kb: 65 db

Tárolás

Konyharuhával letakarva.
Finom pogácsa Finom pogácsa Finom pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!