![Év végi szerencsehozó süti](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31849/ev-vegi-szerencsehozo-suti-15570.jpg)
Év végi szerencsehozó süti
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tésztához:
Pesztós töltelékhez:
Kenéshez:
Mártogatáshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A pesztós masszához a hozzávalókat egy botmixer segítségével pürésítjük.
Tészta:
A leveles tészta keskenyebb oldala mentén 2-3 kb. 1 cm-es széles csíkot levágunk. Ez lesz majd a lóhere szára. A maradék tésztán a tölteléket egyenletesen elosztjuk. A tésztát a hosszabb oldal mentén szorosan feltekerjük a feléig, majd ugyanezt megismételjük a másik oldalról is. A tekercset éles késsel kb. 16 egyforma szeletre vágjuk. Két oldalára fordított pálmalevelet hátoldalukkal egymásnak fordítjuk, mintha egy 4 levelű lóhere lenne, kicsit összenyomjuk. A száraknak félretett tésztát annyi darabra vágjuk, ahány lóhere készült. Rudakká sodorjuk őket, majd a szárakat a lóhere szirmához illesztjük. A lóherék tetejét megkenjük a vízzel felvert tojással, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
Akár újévi ajándéknak is megfelel.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Év végi szerencsehozó süti
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Pesztós töltelékhez:
Kenéshez:
Mártogatáshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A pesztós masszához a hozzávalókat egy botmixer segítségével pürésítjük.
Tészta:
A leveles tészta keskenyebb oldala mentén 2-3 kb. 1 cm-es széles csíkot levágunk. Ez lesz majd a lóhere szára. A maradék tésztán a tölteléket egyenletesen elosztjuk. A tésztát a hosszabb oldal mentén szorosan feltekerjük a feléig, majd ugyanezt megismételjük a másik oldalról is. A tekercset éles késsel kb. 16 egyforma szeletre vágjuk. Két oldalára fordított pálmalevelet hátoldalukkal egymásnak fordítjuk, mintha egy 4 levelű lóhere lenne, kicsit összenyomjuk. A száraknak félretett tésztát annyi darabra vágjuk, ahány lóhere készült. Rudakká sodorjuk őket, majd a szárakat a lóhere szirmához illesztjük. A lóherék tetejét megkenjük a vízzel felvert tojással, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
Akár újévi ajándéknak is megfelel.
![Év végi szerencsehozó süti](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31849/ev-vegi-szerencsehozo-suti-15570.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?