
Év végi szerencsehozó süti



Hozzávalók
Tésztához:
Pesztós töltelékhez:
Kenéshez:
Mártogatáshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A pesztós masszához a hozzávalókat egy botmixer segítségével pürésítjük.
Tészta:
A leveles tészta keskenyebb oldala mentén 2-3 kb. 1 cm-es széles csíkot levágunk. Ez lesz majd a lóhere szára. A maradék tésztán a tölteléket egyenletesen elosztjuk. A tésztát a hosszabb oldal mentén szorosan feltekerjük a feléig, majd ugyanezt megismételjük a másik oldalról is. A tekercset éles késsel kb. 16 egyforma szeletre vágjuk. Két oldalára fordított pálmalevelet hátoldalukkal egymásnak fordítjuk, mintha egy 4 levelű lóhere lenne, kicsit összenyomjuk. A száraknak félretett tésztát annyi darabra vágjuk, ahány lóhere készült. Rudakká sodorjuk őket, majd a szárakat a lóhere szirmához illesztjük. A lóherék tetejét megkenjük a vízzel felvert tojással, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
Akár újévi ajándéknak is megfelel.


Év végi szerencsehozó süti
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Pesztós töltelékhez:
Kenéshez:
Mártogatáshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A pesztós masszához a hozzávalókat egy botmixer segítségével pürésítjük.
Tészta:
A leveles tészta keskenyebb oldala mentén 2-3 kb. 1 cm-es széles csíkot levágunk. Ez lesz majd a lóhere szára. A maradék tésztán a tölteléket egyenletesen elosztjuk. A tésztát a hosszabb oldal mentén szorosan feltekerjük a feléig, majd ugyanezt megismételjük a másik oldalról is. A tekercset éles késsel kb. 16 egyforma szeletre vágjuk. Két oldalára fordított pálmalevelet hátoldalukkal egymásnak fordítjuk, mintha egy 4 levelű lóhere lenne, kicsit összenyomjuk. A száraknak félretett tésztát annyi darabra vágjuk, ahány lóhere készült. Rudakká sodorjuk őket, majd a szárakat a lóhere szirmához illesztjük. A lóherék tetejét megkenjük a vízzel felvert tojással, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
Akár újévi ajándéknak is megfelel.

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?