
Év végi szerencsehozó süti



Hozzávalók
Tésztához:
Pesztós töltelékhez:
Kenéshez:
Mártogatáshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A pesztós masszához a hozzávalókat egy botmixer segítségével pürésítjük.
Tészta:
A leveles tészta keskenyebb oldala mentén 2-3 kb. 1 cm-es széles csíkot levágunk. Ez lesz majd a lóhere szára. A maradék tésztán a tölteléket egyenletesen elosztjuk. A tésztát a hosszabb oldal mentén szorosan feltekerjük a feléig, majd ugyanezt megismételjük a másik oldalról is. A tekercset éles késsel kb. 16 egyforma szeletre vágjuk. Két oldalára fordított pálmalevelet hátoldalukkal egymásnak fordítjuk, mintha egy 4 levelű lóhere lenne, kicsit összenyomjuk. A száraknak félretett tésztát annyi darabra vágjuk, ahány lóhere készült. Rudakká sodorjuk őket, majd a szárakat a lóhere szirmához illesztjük. A lóherék tetejét megkenjük a vízzel felvert tojással, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
Akár újévi ajándéknak is megfelel.


Év végi szerencsehozó süti
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Pesztós töltelékhez:
Kenéshez:
Mártogatáshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A pesztós masszához a hozzávalókat egy botmixer segítségével pürésítjük.
Tészta:
A leveles tészta keskenyebb oldala mentén 2-3 kb. 1 cm-es széles csíkot levágunk. Ez lesz majd a lóhere szára. A maradék tésztán a tölteléket egyenletesen elosztjuk. A tésztát a hosszabb oldal mentén szorosan feltekerjük a feléig, majd ugyanezt megismételjük a másik oldalról is. A tekercset éles késsel kb. 16 egyforma szeletre vágjuk. Két oldalára fordított pálmalevelet hátoldalukkal egymásnak fordítjuk, mintha egy 4 levelű lóhere lenne, kicsit összenyomjuk. A száraknak félretett tésztát annyi darabra vágjuk, ahány lóhere készült. Rudakká sodorjuk őket, majd a szárakat a lóhere szirmához illesztjük. A lóherék tetejét megkenjük a vízzel felvert tojással, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
Akár újévi ajándéknak is megfelel.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?