Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Focirajongók tortája

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

A tésztához:

2 darab tojás (közepes méretű)
100 ml napraforgóolaj
100 ml víz

A díszítéshez:

zöld ételszínezék
Dr. Oetker dekorok
gumimacik
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Focirajongók tortája sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Készítsd elő valamennyi hozzávalót. A dobozban található papírformát hajtsd össze az útmutató alapján, majd melegítsd elő a sütőt a megadott hőmérsékletre.

Alsó és felső sütés: Kb. 160°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 140°C (előmelegítve)

Öntsd a tészta alapport és a dobozban található csokoládédarabokat egy keverőtálba. Add hozzá a tojást, a kimért napraforgóolajat és vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan keverd el. A tésztát öntsd az előkészített papírformába, tetejét egy kanállal simítsd el.
Végül tedd a papírformát az előmelegített sütő középső részébe, és máris sülhet a csokis sütemény.

Sütés: kb. 40 - 45 perc

Kérjük, vedd figyelembe a saját sütő tulajdonságait!

A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyd kihűlni.

A focipálya sütemény bevonatának elkészítéséhez a marcipánmasszához adj cseppenként zöld ételszínezéket (amíg a kívánt színt el nem éred), és gyúrd át alaposan. A színezett marcipánt fedd le egy fóliával, és nyújtófával nyújtsd ki a süti tetejének megfelelő méretűre. Ezután tedd a süti tetejére. Ezután rajzold meg a focipálya vonalait fehér színű dekor tollal. A Focirajongók tortája sütemény tetején a játékosokat tetszés szerint kirakhatod gumimacikból.
A Focirajongók tortája sütemény nemcsak gumimacikkal, de pillecukorral, mályvacukorral is díszíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!