
Focirajongók tortája



Hozzávalók
A tésztához:
A díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Készítsd elő valamennyi hozzávalót. A dobozban található papírformát hajtsd össze az útmutató alapján, majd melegítsd elő a sütőt a megadott hőmérsékletre.
Alsó és felső sütés: Kb. 160°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 140°C (előmelegítve)
Öntsd a tészta alapport és a dobozban található csokoládédarabokat egy keverőtálba. Add hozzá a tojást, a kimért napraforgóolajat és vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan keverd el. A tésztát öntsd az előkészített papírformába, tetejét egy kanállal simítsd el.
Végül tedd a papírformát az előmelegített sütő középső részébe, és máris sülhet a csokis sütemény.
Sütés: kb. 40 - 45 perc
Kérjük, vedd figyelembe a saját sütő tulajdonságait!
A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyd kihűlni.
A focipálya sütemény bevonatának elkészítéséhez a marcipánmasszához adj cseppenként zöld ételszínezéket (amíg a kívánt színt el nem éred), és gyúrd át alaposan. A színezett marcipánt fedd le egy fóliával, és nyújtófával nyújtsd ki a süti tetejének megfelelő méretűre. Ezután tedd a süti tetejére. Ezután rajzold meg a focipálya vonalait fehér színű dekor tollal. A Focirajongók tortája sütemény tetején a játékosokat tetszés szerint kirakhatod gumimacikból.


Focirajongók tortája
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
A tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Készítsd elő valamennyi hozzávalót. A dobozban található papírformát hajtsd össze az útmutató alapján, majd melegítsd elő a sütőt a megadott hőmérsékletre.
Alsó és felső sütés: Kb. 160°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 140°C (előmelegítve)
Öntsd a tészta alapport és a dobozban található csokoládédarabokat egy keverőtálba. Add hozzá a tojást, a kimért napraforgóolajat és vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan keverd el. A tésztát öntsd az előkészített papírformába, tetejét egy kanállal simítsd el.
Végül tedd a papírformát az előmelegített sütő középső részébe, és máris sülhet a csokis sütemény.
Sütés: kb. 40 - 45 perc
Kérjük, vedd figyelembe a saját sütő tulajdonságait!
A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyd kihűlni.
A focipálya sütemény bevonatának elkészítéséhez a marcipánmasszához adj cseppenként zöld ételszínezéket (amíg a kívánt színt el nem éred), és gyúrd át alaposan. A színezett marcipánt fedd le egy fóliával, és nyújtófával nyújtsd ki a süti tetejének megfelelő méretűre. Ezután tedd a süti tetejére. Ezután rajzold meg a focipálya vonalait fehér színű dekor tollal. A Focirajongók tortája sütemény tetején a játékosokat tetszés szerint kirakhatod gumimacikból.

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?