Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fokhagymás-majonéz (Aioli mártogatós)

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 adag elkészítéséhez

1–2 gerezd fokhagyma
50 ml tej (3,5 % -os)
150 ml napraforgóolaj
1 evőkanál citromlé
cukor
bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A fokhagymát megtisztítjuk, durvára felkockázzuk, és a tejjel keverőpohárban botmixerrel finomra összezúzzuk. Lassan, fokozatosan hozzáadjuk az olajat, és addig keverjük, míg a szósz krémes nem lesz. Citromlével, sóval, cukorral és borssal ízesítjük.

Tippek:

A mártogatós légmentesen lezárva, hűtőszekrényben kb. 2 napig tárolható.,
Steak burgonyához, friss bagetthez ajánljuk.
A Fokhagymás-majonéz (Aioli mártogatós) zöldség, gyümölcs és húsételek mellé is kínálható.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!