Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Földimogyorós-barackos álom

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

kb. 100 g héjas földimogyoró (kb. 65 g hámozva)
480 g felezett sárgabarack (konzerv, nettó tömeg)
300 ml hideg tej

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A földimogyorókat megpucoljuk, belső héjukat eltávolítjuk, a magokat megőröljük. Száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A barackokat lecsepegtetjük.

Elkészítés:

Krém:
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A krémhez hozzákeverjük az őrölt földimogyoró 2/3-át.

A krémet felváltva a barackokkal és a maradék őrölt földimogyoróval desszertes poharakba rétegezzük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:

Friss sárgabarackkal is készíthetjük. 500 g sárgabarackot megmosunk, hagyjuk lecsepegni, ezután rövid időre forró, majd hideg vízbe helyezzük. Meghámozzuk, megfelezzük, kimagozzuk, majd a poharakba rétegezzük.
A mogyoró, a vanília és a barack különleges kombinációjával ragadja magához figyelmünket a Földimogyorós-barackos álom pohárkrém desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!