Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Földimogyorós-barackos álom

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

kb. 100 g héjas földimogyoró (kb. 65 g hámozva)
480 g felezett sárgabarack (konzerv, nettó tömeg)
300 ml hideg tej

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A földimogyorókat megpucoljuk, belső héjukat eltávolítjuk, a magokat megőröljük. Száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A barackokat lecsepegtetjük.

Elkészítés:

Krém:
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A krémhez hozzákeverjük az őrölt földimogyoró 2/3-át.

A krémet felváltva a barackokkal és a maradék őrölt földimogyoróval desszertes poharakba rétegezzük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:

Friss sárgabarackkal is készíthetjük. 500 g sárgabarackot megmosunk, hagyjuk lecsepegni, ezután rövid időre forró, majd hideg vízbe helyezzük. Meghámozzuk, megfelezzük, kimagozzuk, majd a poharakba rétegezzük.
A mogyoró, a vanília és a barack különleges kombinációjával ragadja magához figyelmünket a Földimogyorós-barackos álom pohárkrém desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!