Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Földimogyorós-barackos álom

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

kb. 100 g héjas földimogyoró (kb. 65 g hámozva)
480 g felezett sárgabarack (konzerv, nettó tömeg)
300 ml hideg tej

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A földimogyorókat megpucoljuk, belső héjukat eltávolítjuk, a magokat megőröljük. Száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A barackokat lecsepegtetjük.

Elkészítés:

Krém:
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A krémhez hozzákeverjük az őrölt földimogyoró 2/3-át.

A krémet felváltva a barackokkal és a maradék őrölt földimogyoróval desszertes poharakba rétegezzük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:

Friss sárgabarackkal is készíthetjük. 500 g sárgabarackot megmosunk, hagyjuk lecsepegni, ezután rövid időre forró, majd hideg vízbe helyezzük. Meghámozzuk, megfelezzük, kimagozzuk, majd a poharakba rétegezzük.
A mogyoró, a vanília és a barack különleges kombinációjával ragadja magához figyelmünket a Földimogyorós-barackos álom pohárkrém desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-12-06
0 Kedvelés

Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!

Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!