Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés álom pohárdesszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

80 g cukor
500 ml mandulaital

Rétegezéshez:

125 ml erős presszókávé
2 teáskanál cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
16 db babapiskóta (tej- és tejszármazékmentes)
250 g fagyasztott, cukrozott gesztenyepüré

Szóráshoz:

némi kakaópor (tej- és tejszármazékmentes)

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A frissen főzött presszókávéban elkeverjük a cukrot és a rumaromát, majd hagyjuk kihűlni. A még hideg gesztenyemasszát krumplinyomón áttörjük vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Elkészítés:

A pudingport összekeverjük a cukorral, majd fokozatosan legalább 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt felforraljuk, majd a kikevert pudingport habverővel belekeverjük, és további 1 percig állandó keverés mellett főzzük. Az elkészült pudingba a Creme VEGA-t még melegen belekeverjük. A pudingot frissentartó fóliával rögtön lefedjük, hogy ne bőrösödjön meg, és hagyjuk kihűlni.

A babapiskótákat kisebb darabokra törjük, és megmártjuk a rumos kávéban. A desszertes poharakban rétegezzük a pudingot a babapiskótákkal és a gesztenyepürével, végül megszórjuk kakaóporral a pohárdesszertek tetejét.

Tipp:

Ízlés szerint kevés gesztenyepürével díszíthetjük a pohárdesszertek tetejét.
Gesztenyés álom pohárdesszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!