
Gesztenyés álom pohárdesszert



Hozzávalók
Pudinghoz:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
80 g cukor
500 ml mandulaital
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
Rétegezéshez:
125 ml erős presszókávé
2 teáskanál cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
16 db babapiskóta (tej- és tejszármazékmentes)
250 g fagyasztott, cukrozott gesztenyepüré
Szóráshoz:
némi kakaópor (tej- és tejszármazékmentes)
Elkészítés
Előkészítés:
A frissen főzött presszókávéban elkeverjük a cukrot és a rumaromát, majd hagyjuk kihűlni. A még hideg gesztenyemasszát krumplinyomón áttörjük vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral, majd fokozatosan legalább 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt felforraljuk, majd a kikevert pudingport habverővel belekeverjük, és további 1 percig állandó keverés mellett főzzük. Az elkészült pudingba a Creme VEGA-t még melegen belekeverjük. A pudingot frissentartó fóliával rögtön lefedjük, hogy ne bőrösödjön meg, és hagyjuk kihűlni.
A babapiskótákat kisebb darabokra törjük, és megmártjuk a rumos kávéban. A desszertes poharakban rétegezzük a pudingot a babapiskótákkal és a gesztenyepürével, végül megszórjuk kakaóporral a pohárdesszertek tetejét.
A babapiskótákat kisebb darabokra törjük, és megmártjuk a rumos kávéban. A desszertes poharakban rétegezzük a pudingot a babapiskótákkal és a gesztenyepürével, végül megszórjuk kakaóporral a pohárdesszertek tetejét.
Tipp:
Ízlés szerint kevés gesztenyepürével díszíthetjük a pohárdesszertek tetejét.

Kedvencnek jelölöm

Gesztenyés álom pohárdesszert
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Rétegezéshez:
125 ml erős presszókávé
2 teáskanál cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
16 db babapiskóta (tej- és tejszármazékmentes)
250 g fagyasztott, cukrozott gesztenyepüré
Szóráshoz:
némi kakaópor (tej- és tejszármazékmentes)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A frissen főzött presszókávéban elkeverjük a cukrot és a rumaromát, majd hagyjuk kihűlni. A még hideg gesztenyemasszát krumplinyomón áttörjük vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral, majd fokozatosan legalább 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt felforraljuk, majd a kikevert pudingport habverővel belekeverjük, és további 1 percig állandó keverés mellett főzzük. Az elkészült pudingba a Creme VEGA-t még melegen belekeverjük. A pudingot frissentartó fóliával rögtön lefedjük, hogy ne bőrösödjön meg, és hagyjuk kihűlni.
A babapiskótákat kisebb darabokra törjük, és megmártjuk a rumos kávéban. A desszertes poharakban rétegezzük a pudingot a babapiskótákkal és a gesztenyepürével, végül megszórjuk kakaóporral a pohárdesszertek tetejét.
A babapiskótákat kisebb darabokra törjük, és megmártjuk a rumos kávéban. A desszertes poharakban rétegezzük a pudingot a babapiskótákkal és a gesztenyepürével, végül megszórjuk kakaóporral a pohárdesszertek tetejét.
Tipp:
Ízlés szerint kevés gesztenyepürével díszíthetjük a pohárdesszertek tetejét.

Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

2

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

3

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?