Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés álom pohárdesszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

80 g cukor
500 ml mandulaital

Rétegezéshez:

125 ml erős presszókávé
2 teáskanál cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
16 db babapiskóta (tej- és tejszármazékmentes)
250 g fagyasztott, cukrozott gesztenyepüré

Szóráshoz:

némi kakaópor (tej- és tejszármazékmentes)

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A frissen főzött presszókávéban elkeverjük a cukrot és a rumaromát, majd hagyjuk kihűlni. A még hideg gesztenyemasszát krumplinyomón áttörjük vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Elkészítés:

A pudingport összekeverjük a cukorral, majd fokozatosan legalább 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt felforraljuk, majd a kikevert pudingport habverővel belekeverjük, és további 1 percig állandó keverés mellett főzzük. Az elkészült pudingba a Creme VEGA-t még melegen belekeverjük. A pudingot frissentartó fóliával rögtön lefedjük, hogy ne bőrösödjön meg, és hagyjuk kihűlni.

A babapiskótákat kisebb darabokra törjük, és megmártjuk a rumos kávéban. A desszertes poharakban rétegezzük a pudingot a babapiskótákkal és a gesztenyepürével, végül megszórjuk kakaóporral a pohárdesszertek tetejét.

Tipp:

Ízlés szerint kevés gesztenyepürével díszíthetjük a pohárdesszertek tetejét.
Gesztenyés álom pohárdesszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!