
Fondantos sütemény



Hozzávalók
A tésztához:
A dísztéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 1⁄2 cm vékonyra kinyújtjuk és tetszőleges motívumokat (Ø kb. 4 cm) szúrunk ki belőle. A motívumokat a tepsibe helyezzük és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 12 - 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az aprósüteményeket sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A fehér fondantot egy felvágott hűtőtasak oldalai között kb. 2 mm vékonyra kinyújtjuk, majd a tasak mindkét oldalát leválasztjuk róla. Ugyanolyan formájú motívumokat szúrunk ki, mint az aprósüteményeké és ezeket a díszítő cukormázzal a sütikre ragasztjuk, majd a dekor tollakkal tetszőleges motívumokat rajzolunk rá, és hagyjuk megszáradni.
Tippek:
Jól záró dobozban a Fondantos sütemény kb. három hétig tárolható.


Fondantos sütemény
Hozzávalók
kb. 60 darab elkészítéséhez
A tésztához:
A dísztéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 1⁄2 cm vékonyra kinyújtjuk és tetszőleges motívumokat (Ø kb. 4 cm) szúrunk ki belőle. A motívumokat a tepsibe helyezzük és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 12 - 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az aprósüteményeket sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A fehér fondantot egy felvágott hűtőtasak oldalai között kb. 2 mm vékonyra kinyújtjuk, majd a tasak mindkét oldalát leválasztjuk róla. Ugyanolyan formájú motívumokat szúrunk ki, mint az aprósüteményeké és ezeket a díszítő cukormázzal a sütikre ragasztjuk, majd a dekor tollakkal tetszőleges motívumokat rajzolunk rá, és hagyjuk megszáradni.
Tippek:
Jól záró dobozban a Fondantos sütemény kb. három hétig tárolható.

Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?