Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fonott tortácskák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

A kelt tésztához:

175 ml tej
100 g margarin
500 g búzaliszt
75 g porcukor
1 db tojás (közepes méretű)
1 db tojásfehérje (közepes méretű)
1 csapott tk. só

Ezenkívül:

1 db tojássárgája (közepes méretű)
1 ek. tej

A krémhez:

150 ml tej
150 g joghurt

A díszítéshez:

kb. 400 g szőlő (magnélküli)
2 ek. cukor
250 ml fehér szőlőlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne.

Elkészítés:

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a meleg vajas-tejes keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd 5 percig legmagasabb fokozaton keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk (kb. egy órát), amíg az szemmel láthatóan megnő. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. A hengert 36 egyenlő részre osztjuk és minden darabból egy kb. 15 cm hosszú hengert sodrunk. Ezután 3-3 hengert összefonunk, majd a fonatot a két végénél összefogjuk és összenyomjuk. A fonatokat a sütőtepsibe helyezzük. A tojássárgát a tejjel felverjük, és a fonatokat megkenjük.

A krémhez a vaníliaízű pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csak 150 ml tej és 150 ml joghurt hozzáadásával elkészítjük. A pudingkrémet a „tortácskákon" egyenletesen elosztjuk. A tortákat meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk (kb. 20-30 perc). A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 190°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 180°C (előmelegítve)

A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20 - 25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a tortácskákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

A szőlőszemeket megmossuk, és a tortácskákon elosztjuk. A tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint a cukor és a szőlőlé hozzáadásával elkészítjük, a szőlőre csurgatjuk és hagyjuk, hogy megszilárduljon.

Tipp:

A süteményt tejszínhabbal is kínálhatjuk, melyet Dr. Oetker Habproból is elkészíthetünk.
A Fonott tortácskák szőlővel, vagy egyéb friss idénygyümölccsel díszíthető, édes ünnepi sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!