Fonott tortácskák
Hozzávalók
A kelt tésztához:
Ezenkívül:
A krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A krémhez a vaníliaízű pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csak 150 ml tej és 150 ml joghurt hozzáadásával elkészítjük. A pudingkrémet a „tortácskákon" egyenletesen elosztjuk. A tortákat meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk (kb. 20-30 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 190°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 180°C (előmelegítve)
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 - 25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tortácskákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
A szőlőszemeket megmossuk, és a tortácskákon elosztjuk. A tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint a cukor és a szőlőlé hozzáadásával elkészítjük, a szőlőre csurgatjuk és hagyjuk, hogy megszilárduljon.
Tipp:
Fonott tortácskák
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
A kelt tésztához:
Ezenkívül:
A díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A krémhez a vaníliaízű pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csak 150 ml tej és 150 ml joghurt hozzáadásával elkészítjük. A pudingkrémet a „tortácskákon" egyenletesen elosztjuk. A tortákat meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk (kb. 20-30 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 190°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 180°C (előmelegítve)
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 - 25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tortácskákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
A szőlőszemeket megmossuk, és a tortácskákon elosztjuk. A tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint a cukor és a szőlőlé hozzáadásával elkészítjük, a szőlőre csurgatjuk és hagyjuk, hogy megszilárduljon.
Tipp:
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?