Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mangós-pisztáciás Charlotte

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Sütőlemezhez (40x30 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Habüsthöz:

(26,5 cm Ø, űrtartalom 2,25 l)
frissentartó fólia

Piskótatésztához:

5 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
75 g cukor
100 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Ezenkívül:

500 g sárga színű lekvár, pl. mangó
némi cukor

Mangós töltelékhez:

1 érett mangó (előkészített súly: kb. 250 g)
350 g 10% zsírtartalmú joghurt
kb. 2 evőkanál cukor
400 ml hideg habtejszín

Pisztáciás töltelékhez:

50 g aprított pisztácia
150 g 10% zsírtartalmú joghurt
1-2 evőkanál cukor
200 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőlemezt zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírt helyezünk rá. A papírt a lemez nyitott oldalánál behajtjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskótatészta:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot a vanillincukorral együtt 1 percnyi keverés közben hozzáadjuk. Az egészet további 2 percet keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a sütőlemezre simítjuk és a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 14-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A piskótatésztát azonnal levesszük a sütőlemezről. Cukorral beszórt sütőpapírra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk kihűlni.

A habüstöt kibéleljük frissentartó fóliával. A sütéshez használt sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról. A piskótát megkenjük 250 g lekvárral, és a hosszabbik oldalától kezdve szorosan feltekerjük. A tekercset 1 cm széles szeletekre vágjuk, és a szeletekkel kirakjuk a tál oldalát úgy, hogy kb. 8 szeletet meghagyunk.

Mangós-joghurtos-tejszínes töltelék:
A zselatint a csomagoláson található tájékoztató szerint beáztatjuk. A mangófeleket levágjuk a magról, a gyümölcs húsát felkockázzuk, majd levágjuk a héjról. A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, közepét kikaparjuk. A gyümölcshúst, a vaníliamagokat (vaníliavelőt), a joghurtot és a cukrot pürésítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a csomagoláson szereplő tájékoztató szerint feloldjuk, majd előbb 2 evőkanál mangó-joghurt pürével összekeverjük, ezután ezt hozzákeverjük a többi püréhez. Amint a massza elkezd zselésedni, óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot. A krémet az üstbe kanalazzuk, majd egy kanál segítségével mélyedést alakítunk ki a közepén.

Pisztáciás-joghurtos-tejszínes töltelék:
A zselatint a csomagoláson található tájékoztató szerint beáztatjuk. A pisztáciát a joghurttal és a cukorral pürésítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a csomagoláson szereplő tájékoztató szerint feloldjuk, majd előbb 2 evőkanál krémmel összekeverjük, ezután ezt hozzákeverjük a többi krémhez. Amint a massza elkezd zselésedni, hozzáforgatjuk a tejszínhabot. A mélyedésbe simítjuk. A megmaradt tekercsszeleteket elosztjuk rajta, fóliával lefedjük, és minimum 4 órára, de lehetőség szerint egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.

Díszítés:
A Charlotte-ot egy tálra borítjuk, a fóliát lehúzzuk róla. A maradék lekvárt egy szűrőn keresztül átpasszírozzuk, és egy kis lábasban felfőzzük. Ecset segítségével átkenjük a folyékony lekvárral a sütemény felületét, majd tálaljuk.

Tippek:

Másfajta, minimum 2 l űrtartalmú tálban is elkészíthetjük.
A teljes tejszín mennyiséget felverhetjük egyszerre habbá, majd ezután is kimérhetjük a szükséges adagokat.
Mangós-pisztáciás Charlotte

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!