Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mangós-pisztáciás Charlotte

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Sütőlemezhez (40x30 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Habüsthöz:

(26,5 cm Ø, űrtartalom 2,25 l)
frissentartó fólia

Piskótatésztához:

5 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
75 g cukor
100 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Ezenkívül:

500 g sárga színű lekvár, pl. mangó
némi cukor

Mangós töltelékhez:

1 érett mangó (előkészített súly: kb. 250 g)
350 g 10% zsírtartalmú joghurt
kb. 2 evőkanál cukor
400 ml hideg habtejszín

Pisztáciás töltelékhez:

50 g aprított pisztácia
150 g 10% zsírtartalmú joghurt
1-2 evőkanál cukor
200 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőlemezt zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírt helyezünk rá. A papírt a lemez nyitott oldalánál behajtjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskótatészta:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot a vanillincukorral együtt 1 percnyi keverés közben hozzáadjuk. Az egészet további 2 percet keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a sütőlemezre simítjuk és a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 14-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A piskótatésztát azonnal levesszük a sütőlemezről. Cukorral beszórt sütőpapírra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk kihűlni.

A habüstöt kibéleljük frissentartó fóliával. A sütéshez használt sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról. A piskótát megkenjük 250 g lekvárral, és a hosszabbik oldalától kezdve szorosan feltekerjük. A tekercset 1 cm széles szeletekre vágjuk, és a szeletekkel kirakjuk a tál oldalát úgy, hogy kb. 8 szeletet meghagyunk.

Mangós-joghurtos-tejszínes töltelék:
A zselatint a csomagoláson található tájékoztató szerint beáztatjuk. A mangófeleket levágjuk a magról, a gyümölcs húsát felkockázzuk, majd levágjuk a héjról. A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, közepét kikaparjuk. A gyümölcshúst, a vaníliamagokat (vaníliavelőt), a joghurtot és a cukrot pürésítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a csomagoláson szereplő tájékoztató szerint feloldjuk, majd előbb 2 evőkanál mangó-joghurt pürével összekeverjük, ezután ezt hozzákeverjük a többi püréhez. Amint a massza elkezd zselésedni, óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot. A krémet az üstbe kanalazzuk, majd egy kanál segítségével mélyedést alakítunk ki a közepén.

Pisztáciás-joghurtos-tejszínes töltelék:
A zselatint a csomagoláson található tájékoztató szerint beáztatjuk. A pisztáciát a joghurttal és a cukorral pürésítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a csomagoláson szereplő tájékoztató szerint feloldjuk, majd előbb 2 evőkanál krémmel összekeverjük, ezután ezt hozzákeverjük a többi krémhez. Amint a massza elkezd zselésedni, hozzáforgatjuk a tejszínhabot. A mélyedésbe simítjuk. A megmaradt tekercsszeleteket elosztjuk rajta, fóliával lefedjük, és minimum 4 órára, de lehetőség szerint egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.

Díszítés:
A Charlotte-ot egy tálra borítjuk, a fóliát lehúzzuk róla. A maradék lekvárt egy szűrőn keresztül átpasszírozzuk, és egy kis lábasban felfőzzük. Ecset segítségével átkenjük a folyékony lekvárral a sütemény felületét, majd tálaljuk.

Tippek:

Másfajta, minimum 2 l űrtartalmú tálban is elkészíthetjük.
A teljes tejszín mennyiséget felverhetjük egyszerre habbá, majd ezután is kimérhetjük a szükséges adagokat.
Mangós-pisztáciás Charlotte

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
64 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!