Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegetáriánus pide (török pizza)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

250 ml tej
400 g búzaliszt
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
50 ml étolaj, pl. olívaolaj (5 evőkanál)

Töltelékhez:

200 g grillezett piros paprika konzerv
200 g koktélparadicsom
1 fej mogyoróhagyma
1 gerezd fokhagyma
kb.1 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
2 evőkanál aprított metélőpetrezselyem
2 teáskanál zatar fűszerkeverék
200 g feta sajt

Kenéshez:

kb.1 evőkanál tej
kb.1 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A tejet felmelegítjük. A lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a langyos tejet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük (kb. 45-50 perc), míg láthatóan nagyobb nem lesz.

Töltelék:
A paprikát szűrőn jól lecsöpögtetjük. A paradicsomot megmossuk, és negyedeljük. A hagyma héját lehúzzuk, és finom kockákra vágjuk. A fokhagymagerezd héját lehúzzuk, és finomra aprítjuk vagy fokhagymanyomón összezúzzuk. A paprikát kockákra vágjuk.
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és 5 perc alatt megpároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát és az aprított petrezselymet, és röviden megpároljuk a hagymával együtt. Belekeverjük a fűszerkeveréket, és a tölteléket hagyjuk egy kicsit kihűlni.
A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)

Tészta nyújtása:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, és kb. 10 egyforma méretű adagra osztjuk. Az adagokat először golyókká formázzuk, majd enyhén lisztezett felületen ovális lepénnyé (kb. 20 x 10 cm) kinyújtjuk.

Pide töltése és sütése:
A feta sajtot szétmorzsoljuk, és a töltelékbe keverjük. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a lepényeken, és kb. 2 cm peremet szabadon hagyunk. A tésztaperemeket a hosszanti oldalukon először az egyik, majd a másik oldaláról behajtjuk (kép). A végeket kicsit összenyomkodjuk. A tejet összekeverjük az olívaolajjal, és a peremeket vékonyan megkenjük. A pide-ket a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pide-t legjobb, ha langyosan tálaljuk vagy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Zatar fűszerkeverék helyett ízesíthetjük a tölteléket kakukkfűvel, oregánóval és darált szezámmaggal. Más keleti fűszerkeverékeket (pl. Ras el Hanout) is használhatunk.
A pide-t könnyen előkészíthetjük, és sütési hőmérsékleten egyszerűen még egyszer átsütjük.
Vegetáriánus pide (török pizza)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!