Vegetáriánus pide (török pizza)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A tejet felmelegítjük. A lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a langyos tejet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük (kb. 45-50 perc), míg láthatóan nagyobb nem lesz.
Töltelék:
A paprikát szűrőn jól lecsöpögtetjük. A paradicsomot megmossuk, és negyedeljük. A hagyma héját lehúzzuk, és finom kockákra vágjuk. A fokhagymagerezd héját lehúzzuk, és finomra aprítjuk vagy fokhagymanyomón összezúzzuk. A paprikát kockákra vágjuk.
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és 5 perc alatt megpároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát és az aprított petrezselymet, és röviden megpároljuk a hagymával együtt. Belekeverjük a fűszerkeveréket, és a tölteléket hagyjuk egy kicsit kihűlni.
A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Tészta nyújtása:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, és kb. 10 egyforma méretű adagra osztjuk. Az adagokat először golyókká formázzuk, majd enyhén lisztezett felületen ovális lepénnyé (kb. 20 x 10 cm) kinyújtjuk.
Pide töltése és sütése:
A feta sajtot szétmorzsoljuk, és a töltelékbe keverjük. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a lepényeken, és kb. 2 cm peremet szabadon hagyunk. A tésztaperemeket a hosszanti oldalukon először az egyik, majd a másik oldaláról behajtjuk (kép). A végeket kicsit összenyomkodjuk. A tejet összekeverjük az olívaolajjal, és a peremeket vékonyan megkenjük. A pide-ket a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pide-t legjobb, ha langyosan tálaljuk vagy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A pide-t könnyen előkészíthetjük, és sütési hőmérsékleten egyszerűen még egyszer átsütjük.
Vegetáriánus pide (török pizza)
Hozzávalók
kb. 10 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tejet felmelegítjük. A lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a langyos tejet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük (kb. 45-50 perc), míg láthatóan nagyobb nem lesz.
Töltelék:
A paprikát szűrőn jól lecsöpögtetjük. A paradicsomot megmossuk, és negyedeljük. A hagyma héját lehúzzuk, és finom kockákra vágjuk. A fokhagymagerezd héját lehúzzuk, és finomra aprítjuk vagy fokhagymanyomón összezúzzuk. A paprikát kockákra vágjuk.
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és 5 perc alatt megpároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát és az aprított petrezselymet, és röviden megpároljuk a hagymával együtt. Belekeverjük a fűszerkeveréket, és a tölteléket hagyjuk egy kicsit kihűlni.
A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Tészta nyújtása:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, és kb. 10 egyforma méretű adagra osztjuk. Az adagokat először golyókká formázzuk, majd enyhén lisztezett felületen ovális lepénnyé (kb. 20 x 10 cm) kinyújtjuk.
Pide töltése és sütése:
A feta sajtot szétmorzsoljuk, és a töltelékbe keverjük. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a lepényeken, és kb. 2 cm peremet szabadon hagyunk. A tésztaperemeket a hosszanti oldalukon először az egyik, majd a másik oldaláról behajtjuk (kép). A végeket kicsit összenyomkodjuk. A tejet összekeverjük az olívaolajjal, és a peremeket vékonyan megkenjük. A pide-ket a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pide-t legjobb, ha langyosan tálaljuk vagy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A pide-t könnyen előkészíthetjük, és sütési hőmérsékleten egyszerűen még egyszer átsütjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?