
Fordított marcipános almatorta



Hozzávalók
Kelt tésztához:
Mandulás réteghez:
Gyümölcsös réteghez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A lágy tésztát közvetlenül a tálból egy lisztezett kanál hátlapjával az gyümölcsrétegre simítjuk.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a formában hagyva egy sütőrácsra helyezzük, és 15 percig hűlni hagyjuk.
A süteményt egy késsel a formától elválasztjuk, és sütőpapírral bélelt sütőrácsra fordítjuk. A formában maradt mandulát kikanalazzuk, és a süteményen elosztjuk. A süteményt hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy tortatálra helyezzük.
Tippek:
Ha a sütemény teteje a sütés során túlságosan barnulna, tegyünk rá sütőpapírt.


Fordított marcipános almatorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kelt tésztához:
Gyümölcsös réteghez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A lágy tésztát közvetlenül a tálból egy lisztezett kanál hátlapjával az gyümölcsrétegre simítjuk.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a formában hagyva egy sütőrácsra helyezzük, és 15 percig hűlni hagyjuk.
A süteményt egy késsel a formától elválasztjuk, és sütőpapírral bélelt sütőrácsra fordítjuk. A formában maradt mandulát kikanalazzuk, és a süteményen elosztjuk. A süteményt hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy tortatálra helyezzük.
Tippek:
Ha a sütemény teteje a sütés során túlságosan barnulna, tegyünk rá sütőpapírt.

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?