Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fordított marcipános almatorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kelt tésztához:

325 g búzaliszt
50 g barna cukor
1 csipet só
1 darab tojás (közepes méretű)
50 g Rama
250 ml tej (langyos)

Mandulás réteghez:

25 g Rama
50 g mandulaforgács
30 g barna cukor

Gyümölcsös réteghez:

3 db szilva
kb. 500-600 g alma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát (28 cm átmérő) kivajazzuk. Először mandulaforgáccsal, majd cukorral és a Bourbon vaníliás cukorral hintjük. A marcipánt kis darabokra vágjuk és a formában egyenletesen elosztjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A szilvát megmossuk, a magot eltávolítjuk, majd négybe vágjuk és a sütőforma aljában elosztjuk. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, majd a negyedeket vékonyan felszeleteljük, és legyezőszerűen a szilvára rétegezzük.

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A lágy tésztát közvetlenül a tálból egy lisztezett kanál hátlapjával az gyümölcsrétegre simítjuk.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt a formában hagyva egy sütőrácsra helyezzük, és 15 percig hűlni hagyjuk.
A süteményt egy késsel a formától elválasztjuk, és sütőpapírral bélelt sütőrácsra fordítjuk. A formában maradt mandulát kikanalazzuk, és a süteményen elosztjuk. A süteményt hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy tortatálra helyezzük.

Tippek:

A sütemény szilva nélkül is nagyon finom!
Ha a sütemény teteje a sütés során túlságosan barnulna, tegyünk rá sütőpapírt.
Fordított marcipános almatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-09-28
0 Kedvelés

A süti, ha vega – október 1-je a vegetáriánusok világnapja

Amíg november 1-jén a vegánok, addig október első napján a vegetáriánusok ünnepelnek. A jeles alkalom tehát adott, mi pedig arra is adunk ötleteket, hogy mi kerüljön a sütis tálra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-09-27
1 Kedvelés

Kalandok karamellel – sütéstől a díszítésig

A karamell(a) időtlen finomság, a klasszikus és a legtrendibb desszertekben is megállja a helyét. Nézzük, hogyan használhatod süteményekhez, desszertekhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-31
0 Kedvelés

Kezdődik a suli! Uzsonnaötletek ételérzékeny gyerekeknek

Sokszor fejtörést okoz a szülőknek, hogy mit csomagoljanak tízóraira és uzsonnára az ételérzékenységgel, táplálék-intoleranciával élő gyerekeknek. Ebben segítünk!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!