Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-túrós zabpelyhes sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tortafomához: (kb. Ø 24 cm):

sütőpapír

Tésztához:

130 g finomszemű zabpehely
80 g búzaliszt
30 g cukor
50 g csokoládé csepp
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
40 g méz

Almás töltelékhez:

2-3 db közepes nagyságú alma
1 teáskanál őrölt fahéj

Túrós töltelékhez:

250 g félzsíros tehéntúró
40 g cukor
1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Az almákat megmossuk, megpucoljuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az őrölt fahéjat és a citromhéjat, majd jól összekeverjük és állni hagyjuk.
A túrót összekeverjük a cukorral, bourbon vaníliás cukorral és a tojássárgájával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a túrós masszához forgatjuk.

Elkészítés:

Tészta:
A hozzávalókat (a csokicsepp kivételével) egy magas falú keverőedénybe öntjük, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 1-2 perc alatt morzsalékos tésztává keverjük, végül a csokicseppet is belekeverjük. A tészta felét a formába tesszük és kézzel alaposan belenyomkodjuk.

A reszelt alma levét kinyomkodjuk, a tésztán egyenletesen elosztjuk. Erre rákenjük a túrós tölteléket, majd rászórjuk a morzsalékos tészta másik felét. Kézzel kissé megnyomkodjuk a tetejét, majd a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után egy rácson hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Alma nélkül is elkészíthető, ez esetben duplázzuk meg a túrós töltelékhez felsorolt hozzávalókat.
A 12 seletes Almás-túrós zabpelyhes sütemény gyorsan, könnyen elkészíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
1 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!