Almás-túrós zabpelyhes sütemény
Hozzávalók
Tortafomához: (kb. Ø 24 cm):
sütőpapír
Tésztához:
130 g finomszemű zabpehely
80 g búzaliszt
30 g cukor
50 g csokoládé csepp
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
40 g méz
Almás töltelékhez:
2-3 db közepes nagyságú alma
1 teáskanál őrölt fahéj
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
Túrós töltelékhez:
250 g félzsíros tehéntúró
40 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
1 darab tojás (M-es)
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Az almákat megmossuk, megpucoljuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az őrölt fahéjat és a citromhéjat, majd jól összekeverjük és állni hagyjuk.
A túrót összekeverjük a cukorral, bourbon vaníliás cukorral és a tojássárgájával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a túrós masszához forgatjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Az almákat megmossuk, megpucoljuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az őrölt fahéjat és a citromhéjat, majd jól összekeverjük és állni hagyjuk.
A túrót összekeverjük a cukorral, bourbon vaníliás cukorral és a tojássárgájával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a túrós masszához forgatjuk.
Elkészítés:
Tészta:
A hozzávalókat (a csokicsepp kivételével) egy magas falú keverőedénybe öntjük, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 1-2 perc alatt morzsalékos tésztává keverjük, végül a csokicseppet is belekeverjük. A tészta felét a formába tesszük és kézzel alaposan belenyomkodjuk.
A reszelt alma levét kinyomkodjuk, a tésztán egyenletesen elosztjuk. Erre rákenjük a túrós tölteléket, majd rászórjuk a morzsalékos tészta másik felét. Kézzel kissé megnyomkodjuk a tetejét, majd a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után egy rácson hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.
A hozzávalókat (a csokicsepp kivételével) egy magas falú keverőedénybe öntjük, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 1-2 perc alatt morzsalékos tésztává keverjük, végül a csokicseppet is belekeverjük. A tészta felét a formába tesszük és kézzel alaposan belenyomkodjuk.
A reszelt alma levét kinyomkodjuk, a tésztán egyenletesen elosztjuk. Erre rákenjük a túrós tölteléket, majd rászórjuk a morzsalékos tészta másik felét. Kézzel kissé megnyomkodjuk a tetejét, majd a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után egy rácson hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Alma nélkül is elkészíthető, ez esetben duplázzuk meg a túrós töltelékhez felsorolt hozzávalókat.
Kedvencnek jelölöm
Almás-túrós zabpelyhes sütemény
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tortafomához: (kb. Ø 24 cm):
sütőpapír
Tésztához:
130 g finomszemű zabpehely
80 g búzaliszt
30 g cukor
50 g csokoládé csepp
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
40 g méz
Almás töltelékhez:
2-3 db közepes nagyságú alma
1 teáskanál őrölt fahéj
Túrós töltelékhez:
250 g félzsíros tehéntúró
40 g cukor
1 darab tojás (M-es)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Az almákat megmossuk, megpucoljuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az őrölt fahéjat és a citromhéjat, majd jól összekeverjük és állni hagyjuk.
A túrót összekeverjük a cukorral, bourbon vaníliás cukorral és a tojássárgájával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a túrós masszához forgatjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Az almákat megmossuk, megpucoljuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az őrölt fahéjat és a citromhéjat, majd jól összekeverjük és állni hagyjuk.
A túrót összekeverjük a cukorral, bourbon vaníliás cukorral és a tojássárgájával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a túrós masszához forgatjuk.
Elkészítés:
Tészta:
A hozzávalókat (a csokicsepp kivételével) egy magas falú keverőedénybe öntjük, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 1-2 perc alatt morzsalékos tésztává keverjük, végül a csokicseppet is belekeverjük. A tészta felét a formába tesszük és kézzel alaposan belenyomkodjuk.
A reszelt alma levét kinyomkodjuk, a tésztán egyenletesen elosztjuk. Erre rákenjük a túrós tölteléket, majd rászórjuk a morzsalékos tészta másik felét. Kézzel kissé megnyomkodjuk a tetejét, majd a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után egy rácson hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.
A hozzávalókat (a csokicsepp kivételével) egy magas falú keverőedénybe öntjük, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 1-2 perc alatt morzsalékos tésztává keverjük, végül a csokicseppet is belekeverjük. A tészta felét a formába tesszük és kézzel alaposan belenyomkodjuk.
A reszelt alma levét kinyomkodjuk, a tésztán egyenletesen elosztjuk. Erre rákenjük a túrós tölteléket, majd rászórjuk a morzsalékos tészta másik felét. Kézzel kissé megnyomkodjuk a tetejét, majd a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után egy rácson hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Alma nélkül is elkészíthető, ez esetben duplázzuk meg a túrós töltelékhez felsorolt hozzávalókat.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?