Almás-túrós zabpelyhes sütemény
Hozzávalók
Tortafomához: (kb. Ø 24 cm):
Tésztához:
Almás töltelékhez:
Túrós töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Az almákat megmossuk, megpucoljuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az őrölt fahéjat és a citromhéjat, majd jól összekeverjük és állni hagyjuk.
A túrót összekeverjük a cukorral, bourbon vaníliás cukorral és a tojássárgájával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a túrós masszához forgatjuk.
Elkészítés:
A hozzávalókat (a csokicsepp kivételével) egy magas falú keverőedénybe öntjük, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 1-2 perc alatt morzsalékos tésztává keverjük, végül a csokicseppet is belekeverjük. A tészta felét a formába tesszük és kézzel alaposan belenyomkodjuk.
A reszelt alma levét kinyomkodjuk, a tésztán egyenletesen elosztjuk. Erre rákenjük a túrós tölteléket, majd rászórjuk a morzsalékos tészta másik felét. Kézzel kissé megnyomkodjuk a tetejét, majd a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után egy rácson hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Almás-túrós zabpelyhes sütemény
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tortafomához: (kb. Ø 24 cm):
Tésztához:
Almás töltelékhez:
Túrós töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Az almákat megmossuk, megpucoljuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az őrölt fahéjat és a citromhéjat, majd jól összekeverjük és állni hagyjuk.
A túrót összekeverjük a cukorral, bourbon vaníliás cukorral és a tojássárgájával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a túrós masszához forgatjuk.
Elkészítés:
A hozzávalókat (a csokicsepp kivételével) egy magas falú keverőedénybe öntjük, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 1-2 perc alatt morzsalékos tésztává keverjük, végül a csokicseppet is belekeverjük. A tészta felét a formába tesszük és kézzel alaposan belenyomkodjuk.
A reszelt alma levét kinyomkodjuk, a tésztán egyenletesen elosztjuk. Erre rákenjük a túrós tölteléket, majd rászórjuk a morzsalékos tészta másik felét. Kézzel kissé megnyomkodjuk a tetejét, majd a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után egy rácson hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?