Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fűszeres-aranyló sárgabarack dzsem

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1100 g sárgabarack (előkészítve, lemérve)
150 ml almalé (szűrt, 100%-os)
500 g cukor
fél csapott kávéskanál fahéj
fél csapott kávéskanál őrölt gyömbér
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sárgabarackot megmossuk, a magházat eltávolítjuk, és apróra szeleteljük. Kimérünk 1100 gramm sárgabarackot, illetve 150 ml almalevet.

Elkészítés:

A gyümölcsöt és az almalevet egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a kimért cukrot, fűszereket és a dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
A Fűszeres-aranyló sárgabarack dzsem almalével, fahéjjal és szegfűszeggel gazdgaított lekvárféle.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-12-06
0 Kedvelés

Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!

Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!