
Fűszeres likőr



Hozzávalók
Kb. 3 darab 250 ml-es üveg:
250 ml tej
200 ml habtejszín
100 g fűszeres spekulatius keksz
2 evőkanál nádcukor vagy barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliáscukor
1 teáskanál Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
½ teáskanál őrölt fahéj
200 ml rum
Elkészítés
Elkészítés:
Tegyük a tejet és a tejszínt egy fazékba. Törjük a spekulatius kekszet durva darabokra, és adjuk hozzá. Habverővel keverjük hozzá a cukrot, a bourbon vaníliáscukrot, a kakaót és a fahéjat, majd kevergetve forraljuk fel rövid ideig közepes lángon.
A főtt masszát pürésítsük, amíg sűrű massza nem lesz belőle, majd keverjük hozzá a rumot.
Töltsük a likőrt az előkészített, megtisztított palackokba, és zárjuk le.
Megjegyzés: A spekulatius likőrt hűtőszekrényben tároljuk, és fogyasztás előtt jól rázzuk fel.
A főtt masszát pürésítsük, amíg sűrű massza nem lesz belőle, majd keverjük hozzá a rumot.
Töltsük a likőrt az előkészített, megtisztított palackokba, és zárjuk le.
Megjegyzés: A spekulatius likőrt hűtőszekrényben tároljuk, és fogyasztás előtt jól rázzuk fel.
Tipp:
A házi spekulatius likőr hűtőszekrényben kb. 4 hétig tárolható.

Kedvencnek jelölöm

Fűszeres likőr
Hozzávalók
kb. 30 adag elkészítéséhez
Kb. 3 darab 250 ml-es üveg:
250 ml tej
200 ml habtejszín
100 g fűszeres spekulatius keksz
2 evőkanál nádcukor vagy barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliáscukor
1 teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
½ teáskanál őrölt fahéj
200 ml rum
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tegyük a tejet és a tejszínt egy fazékba. Törjük a spekulatius kekszet durva darabokra, és adjuk hozzá. Habverővel keverjük hozzá a cukrot, a bourbon vaníliáscukrot, a kakaót és a fahéjat, majd kevergetve forraljuk fel rövid ideig közepes lángon.
A főtt masszát pürésítsük, amíg sűrű massza nem lesz belőle, majd keverjük hozzá a rumot.
Töltsük a likőrt az előkészített, megtisztított palackokba, és zárjuk le.
Megjegyzés: A spekulatius likőrt hűtőszekrényben tároljuk, és fogyasztás előtt jól rázzuk fel.
A főtt masszát pürésítsük, amíg sűrű massza nem lesz belőle, majd keverjük hozzá a rumot.
Töltsük a likőrt az előkészített, megtisztított palackokba, és zárjuk le.
Megjegyzés: A spekulatius likőrt hűtőszekrényben tároljuk, és fogyasztás előtt jól rázzuk fel.
Tipp:
A házi spekulatius likőr hűtőszekrényben kb. 4 hétig tárolható.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?