Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi gyümölcskenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet Karácsonyi gyümölcskenyér elkészítéséhez

Tésztához:

125 g sötét mazsola
200 g arany mazsola
100 g vegyes kandírozott gyümölcs
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál őrölt fahéj
100 ml rum vagy whisky
175 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
100 g lágy vaj vagy margarin
3 tojás (közepes méretű)

Ezenkívül:

50 ml whisky
3 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál víz

A Karácsonyi gyümölcskenyér elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A mazsolákat, a kandírozott gyümölcsöket, a citromhéjat és a fahéjat jól elkeverjük, majd a rummal meglocsoljuk, néhány órát (akár egy éjszakát) állni hagyjuk.
A kazetta sütőformát (25 x 11 cm) kivajazzuk, és enyhén belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Az előkészített gyümölcsöket a tésztához forgatjuk, majd a tésztát a sütőformában elosztjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 65-70 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a whiskyvel néhányszor meglocsolgatjuk, és 10 percig a sütőformában, majd egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A lekvárt egy evőkanál vízzel elkeverve felhevítjük, majd a forró lekvárral a sütemény tetejét megkenjük.

Tipp:

Díszítsük a süteményünket Dr. Oetker ét Tortabevonóval vagy Dr. Oetker Marcipánból szaggatott karácsonyi motívumokkal.
Karácsonyi gyümölcskenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
4 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!