
Karácsonyi gyümölcskenyér



Hozzávalók
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
A mazsolákat, a kandírozott gyümölcsöket, a citromhéjat és a fahéjat jól elkeverjük, majd a rummal meglocsoljuk, néhány órát (akár egy éjszakát) állni hagyjuk.
A kazetta sütőformát (25 x 11 cm) kivajazzuk, és enyhén belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a whiskyvel néhányszor meglocsolgatjuk, és 10 percig a sütőformában, majd egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A lekvárt egy evőkanál vízzel elkeverve felhevítjük, majd a forró lekvárral a sütemény tetejét megkenjük.
Tipp:
A Karácsonyi gyümölcskenyér ízlés szerint egyéb, karácsonyi hangulatot kölcsönző fűszerekkel - csipetnyi őrölt szegfüszeg, szegfübors, ánizs, gyömbér - is ízesíthető.


Karácsonyi gyümölcskenyér
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A mazsolákat, a kandírozott gyümölcsöket, a citromhéjat és a fahéjat jól elkeverjük, majd a rummal meglocsoljuk, néhány órát (akár egy éjszakát) állni hagyjuk.
A kazetta sütőformát (25 x 11 cm) kivajazzuk, és enyhén belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a whiskyvel néhányszor meglocsolgatjuk, és 10 percig a sütőformában, majd egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A lekvárt egy evőkanál vízzel elkeverve felhevítjük, majd a forró lekvárral a sütemény tetejét megkenjük.
Tipp:
A Karácsonyi gyümölcskenyér ízlés szerint egyéb, karácsonyi hangulatot kölcsönző fűszerekkel - csipetnyi őrölt szegfüszeg, szegfübors, ánizs, gyömbér - is ízesíthető.

Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?