Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenye golyó

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gesztenye golyó

0,5 kg gesztenye massza (két csomag cukrozott)
1,4 dl tejszín
16 dkg darált keksz
16 dkg Rama
Cukrozott meggybefőtt
1 kávéskanál rumaroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A gesztenye masszát felolvasztjuk (Én általában reggel kiveszem a mélyhűtőből és délre ki is olvad)
A masszát kicsit áttöröm villával, majd hozzáadom a darált kekszet. A margarint és a tejszínt felváltva csurgatom bele, mert elképzelhető, hogy nem fog bele kelleni az egész mennyiség. Majd hozzáadom a rumaromát is. A lényeg, hogy egy formázható masszát kapjunk.
Ezután negyed órára hűtőbe teszem, hogy picit lehűljön, majd pici golyókat formázok belőle úgy, hogy egy-egy meggyet teszek mindegyik süti közepébe. A formázás után egyenként meghempergetem a golyókat a tortadarában, majd tálalásig hűtőben pihentetem.

Tálalás

Én mindig szoktam venni mini muffin papírokat (arany mutat a legjobban) és abba teszem őket bele. Így nagyon gusztusosak lesznek, és egy házibuli alkalmával kényelmesen ehetőek.
Gesztenye golyó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!