
Gesztenye golyó


Hozzávalók
Gesztenye golyó
0,5 kg gesztenye massza (két csomag cukrozott)
1,4 dl tejszín
16 dkg darált keksz
16 dkg Rama
Cukrozott meggybefőtt
1 kávéskanál rumaroma
Dr. Oetker Tortadara kakaós
Elkészítés
Elkészítés
A gesztenye masszát felolvasztjuk (Én általában reggel kiveszem a mélyhűtőből és délre ki is olvad)
A masszát kicsit áttöröm villával, majd hozzáadom a darált kekszet. A margarint és a tejszínt felváltva csurgatom bele, mert elképzelhető, hogy nem fog bele kelleni az egész mennyiség. Majd hozzáadom a rumaromát is. A lényeg, hogy egy formázható masszát kapjunk.
Ezután negyed órára hűtőbe teszem, hogy picit lehűljön, majd pici golyókat formázok belőle úgy, hogy egy-egy meggyet teszek mindegyik süti közepébe. A formázás után egyenként meghempergetem a golyókat a tortadarában, majd tálalásig hűtőben pihentetem.
A masszát kicsit áttöröm villával, majd hozzáadom a darált kekszet. A margarint és a tejszínt felváltva csurgatom bele, mert elképzelhető, hogy nem fog bele kelleni az egész mennyiség. Majd hozzáadom a rumaromát is. A lényeg, hogy egy formázható masszát kapjunk.
Ezután negyed órára hűtőbe teszem, hogy picit lehűljön, majd pici golyókat formázok belőle úgy, hogy egy-egy meggyet teszek mindegyik süti közepébe. A formázás után egyenként meghempergetem a golyókat a tortadarában, majd tálalásig hűtőben pihentetem.
Tálalás
Én mindig szoktam venni mini muffin papírokat (arany mutat a legjobban) és abba teszem őket bele. Így nagyon gusztusosak lesznek, és egy házibuli alkalmával kényelmesen ehetőek.

Kedvencnek jelölöm

Gesztenye golyó
Hozzávalók
Gesztenye golyó
0,5 kg gesztenye massza (két csomag cukrozott)
1,4 dl tejszín
16 dkg darált keksz
16 dkg Rama
Cukrozott meggybefőtt
1 kávéskanál rumaroma
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A gesztenye masszát felolvasztjuk (Én általában reggel kiveszem a mélyhűtőből és délre ki is olvad)
A masszát kicsit áttöröm villával, majd hozzáadom a darált kekszet. A margarint és a tejszínt felváltva csurgatom bele, mert elképzelhető, hogy nem fog bele kelleni az egész mennyiség. Majd hozzáadom a rumaromát is. A lényeg, hogy egy formázható masszát kapjunk.
Ezután negyed órára hűtőbe teszem, hogy picit lehűljön, majd pici golyókat formázok belőle úgy, hogy egy-egy meggyet teszek mindegyik süti közepébe. A formázás után egyenként meghempergetem a golyókat a tortadarában, majd tálalásig hűtőben pihentetem.
A masszát kicsit áttöröm villával, majd hozzáadom a darált kekszet. A margarint és a tejszínt felváltva csurgatom bele, mert elképzelhető, hogy nem fog bele kelleni az egész mennyiség. Majd hozzáadom a rumaromát is. A lényeg, hogy egy formázható masszát kapjunk.
Ezután negyed órára hűtőbe teszem, hogy picit lehűljön, majd pici golyókat formázok belőle úgy, hogy egy-egy meggyet teszek mindegyik süti közepébe. A formázás után egyenként meghempergetem a golyókat a tortadarában, majd tálalásig hűtőben pihentetem.
Tálalás
Én mindig szoktam venni mini muffin papírokat (arany mutat a legjobban) és abba teszem őket bele. Így nagyon gusztusosak lesznek, és egy házibuli alkalmával kényelmesen ehetőek.

Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

2

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

3

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?