Kókuszos macaron
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Macaronhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton verjük nagyon keményre. Fokozatosan, a legmagasabb fokozaton keverjük hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Addig keverjük magas fokozaton, míg a cukor teljesen elolvad. Egy kézi habverő segítségével óvatosan forgassuk bele a kókuszreszeléket a felvert tojásfehérjébe (ne keverjük össze).
Formázás:
2 teáskanál segítségével tegyünk halmokat az előkészített tepsire. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a macaronokat.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a kókuszos macaronokat a sütőpapírral együtt a tepsiből, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Ahhoz, hogy a tojásfehérje keményre verhető legyen, a tojásfehérjében nyoma sem lehet sárgájának, és a tálaknak és a habverőknek zsírtalanoknak kell lenniük.
A kókuszos macaronokat 50 g olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.
A mogyorós macaronokhoz a tojásfehérje-keveréket a fentiek szerint készítsük el, és a kókuszreszelék helyett 200 g apróra vágott és 150 g őrölt mogyorót forgassunk bele. A mogyorós makaronokhoz való tojásfehérje-keveréket a receptben leírtak szerint helyezzük a tepsire és ugyanolyan sütőhőmérsékleten és sütési idő alatt süssük.
Kókuszos macaron
Hozzávalók
kb. 80 darab elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Macaronhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton verjük nagyon keményre. Fokozatosan, a legmagasabb fokozaton keverjük hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Addig keverjük magas fokozaton, míg a cukor teljesen elolvad. Egy kézi habverő segítségével óvatosan forgassuk bele a kókuszreszeléket a felvert tojásfehérjébe (ne keverjük össze).
Formázás:
2 teáskanál segítségével tegyünk halmokat az előkészített tepsire. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a macaronokat.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a kókuszos macaronokat a sütőpapírral együtt a tepsiből, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Ahhoz, hogy a tojásfehérje keményre verhető legyen, a tojásfehérjében nyoma sem lehet sárgájának, és a tálaknak és a habverőknek zsírtalanoknak kell lenniük.
A kókuszos macaronokat 50 g olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.
A mogyorós macaronokhoz a tojásfehérje-keveréket a fentiek szerint készítsük el, és a kókuszreszelék helyett 200 g apróra vágott és 150 g őrölt mogyorót forgassunk bele. A mogyorós makaronokhoz való tojásfehérje-keveréket a receptben leírtak szerint helyezzük a tepsire és ugyanolyan sütőhőmérsékleten és sütési idő alatt süssük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?