Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos macaron

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 80 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 80 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Macaronhoz:

200 g kókuszreszelék
4 db tojásfehérje (M-es)
200 g finom szemcsés cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kókuszreszeléket tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A tepsit béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Macaron:
A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton verjük nagyon keményre. Fokozatosan, a legmagasabb fokozaton keverjük hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Addig keverjük magas fokozaton, míg a cukor teljesen elolvad. Egy kézi habverő segítségével óvatosan forgassuk bele a kókuszreszeléket a felvert tojásfehérjébe (ne keverjük össze).

Formázás:
2 teáskanál segítségével tegyünk halmokat az előkészített tepsire. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a macaronokat.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a kókuszos macaronokat a sütőpapírral együtt a tepsiből, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A házi készítésű kókuszos macaronok szorosan záródó dobozokban, hűvös helyen tárolva körülbelül 2 hétig elállnak.
Ahhoz, hogy a tojásfehérje keményre verhető legyen, a tojásfehérjében nyoma sem lehet sárgájának, és a tálaknak és a habverőknek zsírtalanoknak kell lenniük.
A kókuszos macaronokat 50 g olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.
A mogyorós macaronokhoz a tojásfehérje-keveréket a fentiek szerint készítsük el, és a kókuszreszelék helyett 200 g apróra vágott és 150 g őrölt mogyorót forgassunk bele. A mogyorós makaronokhoz való tojásfehérje-keveréket a receptben leírtak szerint helyezzük a tepsire és ugyanolyan sütőhőmérsékleten és sütési idő alatt süssük.
Kókuszos macaron

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!