Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés charlotte

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
lekvár

Töltelék:

6 dl tejszín
20 dkg gesztenyemassza
2 ek. porcukor
2 ek. rum
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

6 tojásból piskótatekercset készítünk. Lekvárral megkenjük. Felszeleteljük. Egy gömbölyű edényt fóliával kibélelünk. A piskóta szeletekkel körberakjuk.
Elkészítjük a tölteléket. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd kevergetve kissé megmelegítjük. A gesztenye masszát a porcukorral és a rummal összegyúrjuk, egy kevés tejszínhabbal simára keverjük. A zselatint belecsorgatjuk, majd a maradék tejszínhabot lazán a masszába forgatjuk. Ezt a tölteléket a piskótákra öntjük. Hűtőben dermesztjük.

Tárolás

Hűtőben

Alternatív elkészítés

Én vegyes lekvárral töltöttem a piskótát, de bármilyen lekvár jó hozzá.
Gesztenyés charlotte

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!