Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés charlotte

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
lekvár

Töltelék:

6 dl tejszín
20 dkg gesztenyemassza
2 ek. porcukor
2 ek. rum
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

6 tojásból piskótatekercset készítünk. Lekvárral megkenjük. Felszeleteljük. Egy gömbölyű edényt fóliával kibélelünk. A piskóta szeletekkel körberakjuk.
Elkészítjük a tölteléket. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd kevergetve kissé megmelegítjük. A gesztenye masszát a porcukorral és a rummal összegyúrjuk, egy kevés tejszínhabbal simára keverjük. A zselatint belecsorgatjuk, majd a maradék tejszínhabot lazán a masszába forgatjuk. Ezt a tölteléket a piskótákra öntjük. Hűtőben dermesztjük.

Tárolás

Hűtőben

Alternatív elkészítés

Én vegyes lekvárral töltöttem a piskótát, de bármilyen lekvár jó hozzá.
Gesztenyés charlotte

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!