Gesztenyés charlotte
Hozzávalók
Tészta:
6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
Dr. Oetker Sütőpor
lekvár
Töltelék:
6 dl tejszín
2 dkg Dr. Oetker Őrölt zselatin
20 dkg gesztenyemassza
2 ek. porcukor
2 ek. rum
Elkészítés
Elkészítés
6 tojásból piskótatekercset készítünk. Lekvárral megkenjük. Felszeleteljük. Egy gömbölyű edényt fóliával kibélelünk. A piskóta szeletekkel körberakjuk.
Elkészítjük a tölteléket. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd kevergetve kissé megmelegítjük. A gesztenye masszát a porcukorral és a rummal összegyúrjuk, egy kevés tejszínhabbal simára keverjük. A zselatint belecsorgatjuk, majd a maradék tejszínhabot lazán a masszába forgatjuk. Ezt a tölteléket a piskótákra öntjük. Hűtőben dermesztjük.
Elkészítjük a tölteléket. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd kevergetve kissé megmelegítjük. A gesztenye masszát a porcukorral és a rummal összegyúrjuk, egy kevés tejszínhabbal simára keverjük. A zselatint belecsorgatjuk, majd a maradék tejszínhabot lazán a masszába forgatjuk. Ezt a tölteléket a piskótákra öntjük. Hűtőben dermesztjük.
Tárolás
Hűtőben
Alternatív elkészítés
Én vegyes lekvárral töltöttem a piskótát, de bármilyen lekvár jó hozzá.
Kedvencnek jelölöm
Gesztenyés charlotte
Hozzávalók
Töltelék:
6 dl tejszín
20 dkg gesztenyemassza
2 ek. porcukor
2 ek. rum
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
6 tojásból piskótatekercset készítünk. Lekvárral megkenjük. Felszeleteljük. Egy gömbölyű edényt fóliával kibélelünk. A piskóta szeletekkel körberakjuk.
Elkészítjük a tölteléket. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd kevergetve kissé megmelegítjük. A gesztenye masszát a porcukorral és a rummal összegyúrjuk, egy kevés tejszínhabbal simára keverjük. A zselatint belecsorgatjuk, majd a maradék tejszínhabot lazán a masszába forgatjuk. Ezt a tölteléket a piskótákra öntjük. Hűtőben dermesztjük.
Elkészítjük a tölteléket. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd kevergetve kissé megmelegítjük. A gesztenye masszát a porcukorral és a rummal összegyúrjuk, egy kevés tejszínhabbal simára keverjük. A zselatint belecsorgatjuk, majd a maradék tejszínhabot lazán a masszába forgatjuk. Ezt a tölteléket a piskótákra öntjük. Hűtőben dermesztjük.
Tárolás
Hűtőben
Alternatív elkészítés
Én vegyes lekvárral töltöttem a piskótát, de bármilyen lekvár jó hozzá.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?