Gesztenyés charlotte
Hozzávalók
Tészta:
6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
Dr. Oetker Sütőpor
lekvár
Töltelék:
6 dl tejszín
2 dkg Dr. Oetker Őrölt zselatin
20 dkg gesztenyemassza
2 ek. porcukor
2 ek. rum
Elkészítés
Elkészítés
6 tojásból piskótatekercset készítünk. Lekvárral megkenjük. Felszeleteljük. Egy gömbölyű edényt fóliával kibélelünk. A piskóta szeletekkel körberakjuk.
Elkészítjük a tölteléket. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd kevergetve kissé megmelegítjük. A gesztenye masszát a porcukorral és a rummal összegyúrjuk, egy kevés tejszínhabbal simára keverjük. A zselatint belecsorgatjuk, majd a maradék tejszínhabot lazán a masszába forgatjuk. Ezt a tölteléket a piskótákra öntjük. Hűtőben dermesztjük.
Elkészítjük a tölteléket. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd kevergetve kissé megmelegítjük. A gesztenye masszát a porcukorral és a rummal összegyúrjuk, egy kevés tejszínhabbal simára keverjük. A zselatint belecsorgatjuk, majd a maradék tejszínhabot lazán a masszába forgatjuk. Ezt a tölteléket a piskótákra öntjük. Hűtőben dermesztjük.
Tárolás
Hűtőben
Alternatív elkészítés
Én vegyes lekvárral töltöttem a piskótát, de bármilyen lekvár jó hozzá.
Kedvencnek jelölöm
Gesztenyés charlotte
Hozzávalók
Töltelék:
6 dl tejszín
20 dkg gesztenyemassza
2 ek. porcukor
2 ek. rum
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
6 tojásból piskótatekercset készítünk. Lekvárral megkenjük. Felszeleteljük. Egy gömbölyű edényt fóliával kibélelünk. A piskóta szeletekkel körberakjuk.
Elkészítjük a tölteléket. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd kevergetve kissé megmelegítjük. A gesztenye masszát a porcukorral és a rummal összegyúrjuk, egy kevés tejszínhabbal simára keverjük. A zselatint belecsorgatjuk, majd a maradék tejszínhabot lazán a masszába forgatjuk. Ezt a tölteléket a piskótákra öntjük. Hűtőben dermesztjük.
Elkészítjük a tölteléket. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd kevergetve kissé megmelegítjük. A gesztenye masszát a porcukorral és a rummal összegyúrjuk, egy kevés tejszínhabbal simára keverjük. A zselatint belecsorgatjuk, majd a maradék tejszínhabot lazán a masszába forgatjuk. Ezt a tölteléket a piskótákra öntjük. Hűtőben dermesztjük.
Tárolás
Hűtőben
Alternatív elkészítés
Én vegyes lekvárral töltöttem a piskótát, de bármilyen lekvár jó hozzá.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?