Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-mézesfűszeres pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 8-10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

8-10 szelet elkészítéséhez

Piteformához (kb. 25 cm Ø):

zsiradék
2 különböző méretű csillag alakú kiszúróforma

Tésztához:

350 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
220 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 darab tojás (M-es)
40 g tejföl

Töltelékhez:

1 kg alma
80 g cukor
1 púpozott teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

Szóráshoz:

2-3 evőkanál búzadara

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházakat eltávolítjuk, majd a gyümölcsöt kis kockákra vágjuk. A piteformát kikenjük zsiradékkal.

Elkészítés:

Töltelék:
Az előkészített almát egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a narancshéjat és a fűszerkeveréket, majd kevergetve puhára főzzük. A keményítőt kb. 3 evőkanál hideg vízben simára keverjük, az almához csorgatjuk, és még 1-2 percet főzzük, hogy a töltelék besűrűsödjön. Ezután lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dol-gozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kerekre (kb. 3 mm) nyújtjuk, a formába tesszük, a felesleget körben levágjuk. A tésztát a piteformával együtt 30 percre hűtőbe tesszük, a felesleget összegyúrjuk, frissentartó fóliába csomagoljuk, és szintén hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pihentetett tészta alját villával sűrűn megszurkáljuk, egyenletesen megszórjuk a búzadarával, és belesimítjuk a kihűlt tölteléket. A tésztafelesleget enyhén lisztezett munkafelületen kb. 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, majd a kétféle méretű csillag alakú kiszúróformával kiszaggatjuk. A pite tetejét kirakjuk a kiszaggatott formákkal. A kenéshez a tojást egy kevés vízzel simára keverjük, és megkenjük vele a pite tetejét. A piteformát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt késsel óvatosan leválasztjuk a sütőforma széléről, de benne hagyjuk a formában, és rácsra téve hagyjuk kihűlni. A kihűlt süteményt kivesszük a formából, és szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Keményebb húsú körtével is elkészíthetjük a pite töltelékét.
Almás-mézesfűszeres pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
70 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!